Τοπικά

Αντιφασιστική εκδήλωση την Κυριακή στο Βόλο

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες οι διοργανωτές της αντιφασιστικής εκδήλωσης
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες οι διοργανωτές της αντιφασιστικής εκδήλωσης

 

Εκδήλωση και συναυλία μνήμης για τους αγώνες και τα βιώματα του ελληνικού λαού την περίοδο της Χούντας στην Ελλάδα θα γίνει την Κυριακή 21 Απριλίου, τις 6 το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου, στο χώρο μπροστά από το Ηρώο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει συζήτηση με ομιλητή το Διονύση Ελευθεράτο με θέμα «Το καθεστώς της 21ης Απριλίου – Ο αγώνας ενάντια στο σημερινό καθεστώς των μνημονίων και της τρόικας». Θα ακολουθήσει συναυλία από μαθητικό συγκρότημα και μουσικό σχήμα σε αντιστασιακά τραγούδια της εποχής.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν: Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας – ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΔΙΚΤΥΟ για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα – ΚΚΕ (μ-λ) – Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου, Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση «Ξεκίνημα» και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, μεταξύ άλλων, τονίστηκε ότι «σήμερα και πάλι η Δημοκρατία απειλείται, όχι από κάποιους χουντικούς συνταγματάρχες, αλλά από την αυταρχική πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, το ΔΝΤ και την ΕΕ που θέλουν τους λαούς πτωχευμένους και υποταγμένους».

Ο Νίκος Κανελλής της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας επισήμανε ότι η Χούντα ήταν καθεστώς βασανιστηρίων, καταπίεσης των δικαιωμάτων, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εφοπλιστών. Ήταν βουτηγμένο στα σκάνδαλα και στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. «Σήμερα η κυβέρνηση κινείται προς το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου και μέσω αυταρχικών μεθόδων, χτυπά τις κατακτήσεις που οι εργαζόμενοι κέρδισαν, ενώ οι νοσταλγοί της Χούντας ασκούν την πολιτική στην πράξη μέσω φασιστικής βίας», ανέφερε.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Δελημήτρος ανέφερε ότι η ιδιότυπη δικτατορία που επιβάλλουν τα μνημόνια, απαιτεί την ενότητα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, τονίζοντας παράλληλα ότι τόσο η τρόικα του εσωτερικού, όσο και η τρόικα του εξωτερικού και οι πολιτικές τους θα πρέπει να ανατραπούν.

Ο Τάκης Πολίτης από το «Δίκτυο» μίλησε για φαινόμενα βασανισμού των πολιτών και υπογράμμισε ότι υπάρχει εκφασισμός στη λειτουργία του κράτους μέσω της Αστυνομίας.
Τέλος, το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Στέφανος Μολόχας, επισήμανε ότι θα πρέπει όλες οι δυνάμεις να οργανωθούν και να συντονιστούν στην κατεύθυνση γενικευμένου αντάρτικου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το