Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Αντιδράσεις φορολογούμενων για μη παράταση της πληρωμής των φόρων

Λόγω της 48ωρης απεργίας των εφοριακών

Τις έντονες αντιδράσεις των φορολογούμενων προκάλεσε χθες στις Εφορίες του Βόλου το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έδωσε τελικά παράταση, όπως αποδείχτηκε, για την καταβολή των δόσεων φόρου εισοδήματος και των ρυθμίσεων, λόγω της 48ωρης απεργίας των εφοριακών την Πέμπτη και την Παρασκευή 29 και 30 Νοεμβρίου.

Έκπληκτοι οι φορολογούμενοι που έσπευδαν στις Εφορίες, για να πληρώσουν, ανακάλυπταν ότι έπρεπε να πληρώσουν και πρόστιμο υπερημερίας στη δόση τους, καθώς το υπουργείο δεν μερίμνησε να δοθεί παράταση της προθεσμίας λόγω της απεργίας των εφοριακών, όπως π.χ. έκανε η διοίκηση του ΙΚΑ με την παράταση που έδωσε για την καταβολή εισφορών, λόγω της στάσης εργασίας των υπαλλήλων του Ιδρύματος την περασμένη Παρασκευή.

Εκτός των επιβαρύνσεων στις οποίες υποβλήθηκαν φορολογούμενοι, άλλοι έχασαν για μία ημέρα τη ρύθμιση οφειλών στην οποία είχαν ενταχθεί.

Σημειώνεται ότι στις προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εφοριακών το υπουργείο Οικονομικών πάντα έδινε παράταση της προθεσμίας καταβολής δόσεων φόρου και ρυθμίσεων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το