Τοπικά

Αντιδράσεις εμπόρων στο Βόλο για κατασχετήρια του ΟΑΕΕ

OAEE

Στην «τρομοκρατική» και «εκβιαστική» πρακτική της διοίκησης του ΟΑΕΕ, που απειλεί με αναγκαστικές εισπράξεις και κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων για οφειλές, αντέδρασαν σήμερα έμποροι και επαγγελματίες του Βόλου και του Αλμυρού, προειδοποιώντας μάλιστα ότι θα κινηθούν και οι ίδιοι νομικά κατά του Ταμείου.

Συγκεκριμένα σήμερα στις 10 το πρωί έμποροι και επαγγελματίες έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ Βόλου, ενώ τη συμπαράστασή του εξέφρασε δια της παρουσίας του και ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος. Οι έμποροι του Βόλου, δια του προέδρου τους Κώστα Τσέλιου διαμήνυσαν στην αναπληρώτρια διευθύντρια του ασφαλιστικού ταμείου ότι θα απαντήσουν και οι ίδιοι με μηνύσεις στην τρομοκρατία αυτή που ασκείται.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, επισήμανε ότι ζούμε σε στιγμής που δεν μπορεί να αντιληφθεί η κεντρική διοίκηση, κάτι που φαίνεται από τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν μέσα στον Αύγουστο, στον εμπορικό κόσμο. «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι δε θέλουν να φτιάξουν τα πράγματα φαίνεται και από τον τρόπο και τη ρύθμιση της οφειλής καθώς είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί. Όπως αδύνατον είναι να πραγματοποιηθούν και στο Δήμο οι αντίστοιχες ρυθμίσεις που επιτάσσουν να περάσουμε στον κόσμο. Το κέντρο του Αλμυρού, μιας επαρχιακής πόλης 30.000 κατοίκων είναι έρημο. Το 60% των καταστημάτων δεν υπάρχει και το υπόλοιπο 40% είναι σήμερα εδώ και διαμαρτύρεται. Σκοπός τους είναι να εξαθλιώσουν τον κόσμο και να τον κάνουν δούλο κι όχι εργαζόμενο», ήταν η δήλωσή του.

«Είναι εκβιασμός»
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας Κώστας Τσέλιος τόνισε ότι έχουν σταλεί ειδοποιητήρια στους μισούς εμπόρους της Ελλάδας για οφειλές προς το ταμείο και τόνισε ότι «οι εκβιασμοί του ταμείου προς τους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες είναι απαράδεκτοι μέσω καλοκαιριού να προχωρήσουν σε κατασχέσεις». Όπως ανέφερε, ενημερώθηκε από την προϊσταμένη του ΟΑΕΕ, ότι ένας έμπορος δεν μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση, γιατί δεν έχει φτάσει στο υποκατάστημα του Βόλου η εγκύκλιος, αν και από τα κεντρικά έγινε ρύθμιση για το 2013 γίνανε σε 12 δόσεις και όχι εφάπαξ, όπως ζητά το ταμείο εκβιαστικά. «Όλα είναι στον αέρα. Ας κοιτάξει το ταμείο να βρει τα λεφτά από τα ομόλογα που έχει χάσει και μετά να μαζέψει τα οφειλόμενα από τους εμπόρους», δήλωσε.

«Άμεσα μέτρα»
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Κάθε Είδους Διασκέδασης Μαγνησίας Απόστολος Αθανασός επισήμανε ότι η κινητοποίηση των επαγγελματιών έγινε με σκοπό να σταματήσει η κυβερνητική τρομοκρατία σχετικά με τις οφειλές των επαγγελματιών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. «Δεν είναι δυνατόν να απειλούνται με κατασχέσεις, φυλακίσεις και με άλλες κυρώσεις οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες να δέχονται πιέσεις από τον ΟΑΕΕ με τελεσίγραφα 10 ημερών, τη στιγμή που η αγορά είναι «νεκρή», τόνισε. Υπογράμμισε δε ότι ακόμη και σε τουριστικές επιχειρήσεις οι τζίροι είναι τόσο χαμηλοί, που αγγίζουν τα επίπεδα, του 1995-1996 και τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την υγειονομική περίθαλψη των επιχειρηματιών που δεν καταφέρουν να πληρώσουν και να γίνει άμεσα ρεαλιστική ρύθμιση χρεών με πάγωμα και κεφαλαιοποίηση των μέχρι τώρα οφειλών τους, για να ορθοποδήσουν και να λειτουργήσουν σύννομα οι επιχειρήσεις.

Η προϊσταμένη
Στην κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΕ δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των εμπόρων και των καταστηματαρχών η Αφροδίτη Χορταριά αναπληρώτρια προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΟΑΕΕ στο Βόλο. «Δέχτηκα στο γραφείο μου και συνομίλησα με αντιπροσωπεία των εμπόρων και των καταστηματαρχών. Τις τελευταίες ημέρες έχουν πάρει επιστολές από τη Διεύθυνση Εσόδων από την Αθήνα όπου καλούνται να πληρώσουν οφειλές. Οι έμποροι και οι καταστηματάρχες έχουν αναστατωθεί γιατί αναφέρεται ότι υπάρχει προθεσμία 10 ημερών. Εμείς από την πλευρά μας τους ενημερώσαμε να μην το αμελήσουν. Εκείνο που μπορούν να κάνουν είναι να απευθυνθούν στην υπηρεσία μας, και να ενημερωθούν τι ρυθμίσεις γίνονται, κι εγώ από την πλευρά μου θα μεταφέρω τα αιτήματά τους στη Διοίκηση του ΟΑΕΕ», ανέφερε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το