Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Αντιδράσεις για τη λαϊκή αγορά στο Μουρτζούκου

 

Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου
Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου

Δωρεάν εξετάσεις από καρδιολόγο, οφθαλμίατρο και οδοντίατρο ζητεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι οικογένειες για την εγγραφή των παιδιών τους στα σχολεία. Παράλληλα αντιδρούν στην απόφαση του Δήμου για λειτουργία λαϊκής αγοράς στο συγκρότημα Μουρτζούκου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «με αφορμή μια σειρά ιατρικών δικαιολογητικών (από καρδιολόγο, οφθαλμίατρο, οδοντίατρο) που απαιτούνται, τόσο για την πρώτη εγγραφή των μαθητών στα σχολεία (Νηπιαγωγείο-Α Δημοτικού), όσο και για τις υπόλοιπες τάξεις ζητούμε από την 5η ΥΠΕ και όλους τους αρμόδιους φορείς να συγκροτήσουν κλιμάκια-επιτροπές γιατρών (αντίστοιχων ειδικοτήτων) στο Δημόσιο Νοσοκομείο ή στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ, όπου θα μπορούν -κατόπιν ραντεβού – στο χρονικό διάστημα από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο, να εξετάζονται όλοι οι μαθητές – κάνοντας τις αντίστοιχες ιατρικές εξετάσεις – εντελώς δωρεάν. Δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένας μαθητής που για οικονομικούς λόγους δεν θα εξεταστεί από γιατρούς! Η Υγεία, ως κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα, αποτελεί υποχρέωση του κράτους και πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους τους πολίτες. Το αγαθό της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτο.

Συμπαραστεκόμαστε στο αίτημα των 7ου, 9ου Γυμνασίων, 6ου Λυκείου (και όλου του συγκροτήματος Μουρτζούκου) που αντιδρούν έντονα στην απόφαση του Δήμου για λειτουργία λαϊκής αγοράς επί της οδού Χείρωνος.

Στο συγκεκριμένο δρόμο έχουν είσοδο τα ανωτέρω σχολεία, με 900 περίπου μαθητές, το Δημοτικό ΙΕΚ, καθώς και όλο το σχολικό συγκρότημα Μουρτζούκου, που περιλαμβάνει τα γραφεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας κ.λπ.

Τα προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή αυτού του σχεδίου είναι σοβαρά και δεν κατανοούμε με ποιο σκεπτικό αποφασίστηκε ο συγκεκριμένος δρόμος… Ήταν η τελευταία λύση;

Τα κυριότερα αφορούν, κατ’ αρχάς, στη δυσκολία άμεσης και ανεμπόδιστης πρόσβασης μαθητών, γονέων και πολιτών στο σχολικό συγκρότημα. Στην ασφάλεια και τον έλεγχο των παιδιών μας.

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη που σε περίπτωση ατυχήματος κάποιου μαθητή θα χρειαστεί άμεση πρόσβαση ασθενοφόρου; (όπως συνέβη τελευταία)…
Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη όταν χρειαστεί άμεση πρόσβαση Πυροσβεστικής; Ή το πιο σύνηθες. Πώς ο γονιός θα παραλάβει απρόσκοπτα το αδιάθετο παιδί του με αυτοκίνητο;

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που δημιουργείται, είναι η παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η δυσκολία λειτουργίας του διδακτικού έργου λόγω μεγάλης ηχορύπανσης του χώρου. Ζητούμε λοιπόν την απομάκρυνση της λαϊκής από το συγκεκριμένο χώρο και την εγκατάστασή της σε άλλη περιοχή».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το