Τοπικά

Ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ Δήμου – Νοσοκομείου

ΣΤΕΚΙ ΠΑΙΔΙΟΥ

Σε ανταλλαγή δημοτικού ακινήτου με το ιδανικό μερίδιο που διαθέτει το Νοσοκομείο Βόλου επί του οικοπέδου της οδού Κασσαβέτη 16, όπου λειτουργούσε επί σειρά ετών το Στέκι Παιδιού, προχωρεί ο Δήμος Βόλου, έπειτα από γόνιμη συνεργασία και καταρχήν συμφωνία του δημάρχου κ. Πάνου Σκοτινιώτη και του διοικητή του «Αχιλλοπούλειου» κ. Κώστα Καραμπάτσα στην πρόσφατη συνάντηση εργασίας που είχαν στο γραφείο του διοικητή. Το θέμα θα συζητηθεί την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου και το πλαίσιο της συνεργασίας των δυο φορέων θα παρουσιαστεί σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η ανταλλαγή ανοίγει το δρόμο για την αξιοποίηση του οικοπέδου στο σύνολό του από το Δήμο Βόλου και την υλοποίηση της επιθυμίας του συμπολίτη κ. Χαράλαμπου Τσιμά να συμβάλει εμπράκτως με τη δωρεά του ιδιαίτερα σημαντικού χρηματικού ποσού των 500.000,00 €.

Ειδικότερα, πρόκειται για το οικόπεδο επί των παραλλήλων οδών Κασσαβέτη 16 και Σταθά, εκτάσεως 1.117,20 τ.μ., το οποίο ανήκει εξ’ αδιαιρέτου στο Δήμο Βόλου και στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο. Τα τελευταία χρόνια το περιουσιακό αυτό στοιχείο του Δήμου παρέμενε εντελώς αναξιοποίητο, γεγονός στο οποίο συνέβαλε καθοριστικά και το καθεστώς της συνιδιοκτησίας. Μετά από γόνιμες, διερευνητικές συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων του Δήμου Βόλου και του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου να προχωρήσει η, μεταξύ των δύο πλευρών, διαδικασία ανταλλαγής ακινήτων, υπήρξε η καταρχήν συμφωνία. Το θέμα εισάγεται την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου αντίστοιχα, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Η συμφωνία προβλέπει συγκεκριμένα την ανταλλαγή του ιδανικού μεριδίου του εν λόγω ακινήτου που ανήκει στο Γενικό  Νοσοκομείο Βόλου με το ακίνητο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων 21 και Δημ. Κονταράτου, ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου, με τις διαδικασίες φυσικά που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Σύμφωνα με τις δυο πλευρές, η ανταλλαγή είναι αμοιβαία συμφέρουσα, επιτρέπει δε στο Δήμο να αξιοποιήσει το οικόπεδο επί των παραλλήλων οδών Κασσαβέτη 16 και Σταθά για την ικανοποίηση και εξυπηρέτηση των σκοπών του.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Βόλου προτίθεται να το αξιοποιήσει άμεσα για τη δημιουργία πρότυπου χώρου δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών της πόλης και συγκεκριμένα για να επαναλειτουργήσει στο χώρο αυτό το «Στέκι Παιδιού», καθώς επίσης και για την λειτουργία Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης. Ο σχεδιασμός του Δήμου για αξιοποίηση του οικοπέδου για τον συγκεκριμένο κοινωφελή σκοπό ενισχύεται καθοριστικά από την ευγενική και μεγάλης ηθικής αξίας πρόθεση του συμπολίτη κ. Χαράλαμπου Τσιμά,  όπως  εκφράζεται σε σχετική επιστολή του (1.10.2013) προς το Δήμο Βόλου, να συμβάλει εμπράκτως και άμεσα στην υλοποίηση του προαναφερόμενου σκοπού, με τη δωρεά του ιδιαίτερα σημαντικού χρηματικού ποσού των 500.000,00 € για τον εξοπλισμό του Κέντρου (Στέκι-Βιβλιοθήκη) που θα δημιουργηθεί.

«Επιθυμία μου είναι το πρότυπο Στέκι Παιδιού να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει στο ακίνητο επί της οδού Κασσαβέτη 16, το οποίο θεωρώ ως το πλέον κατάλληλο λόγω και της συγκεκριμένης θέσης του. Επιπλέον, υπάρχουν και συναισθηματικοί λόγοι, αφού εκεί λειτουργούσε το 2ο Γυμνάσιο Βόλου, από το οποίο αποφοίτησα το 1950. Στον ίδιο χώρο λειτουργούσε από το 1986 έως και το 2007 το Στέκι Παιδιού του Δήμου Βόλου που φιλοξένησε χιλιάδες παιδιά της πόλης μας και τα μύησε στον κόσμο της γνώσης, της τέχνης και του πολιτισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ.Τσιμάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το