Photo Gallery, Τοπικά

Αντίσταση στη φοροεπιδρομή από την πλατεία Πανεπιστημίου

Από τη χθεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου, όπου ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», μέλος της Γραμματείας ΠΑΜΕ Μαγνησίας κ. Κων. Στεργίου

Μήνυμα αλληλεγγύης σε όσους διώκονται από τους μηχανισμούς της φοροεπιδρομής και αντίστασης έστειλαν από την πλατεία Πανεπιστημίου, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και άνεργοι που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο διαφόρων σωματείων της περιοχής.

Στην πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» συμμετείχαν χθες συνδικαλιστικά σωματεία, στηρίζοντας παράλληλα τις δράσεις που προγραμματίζονται, όπως η σημερινή συγκέντρωση (11 π.μ.) έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στο Βόλο.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδικάτου, μέλος της Γραμματείας ΠΑΜΕ Μαγνησίας κ. Κων. Στεργίου, τόνισε ότι «η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης και της Ε.Ε. δεν θα έχει σταματημό. Τα χαράτσια, οι δυσβάσταχτοι φόροι σε πετρέλαιο και είδη λαϊκής κατανάλωσης, σε είδη πρώτης ανάγκης δεν είναι παροδικά. Θέλουν εμάς χρεοκοπημένους για να γλιτώσουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια, οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Μας θέλουν γονατισμένους, φτηνούς εργαζόμενους. Με το νέο φορολογικό η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) εντείνει τη φτωχοποίηση εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων, με κατάργηση του αφορολόγητου και τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για όλους, με αυξημένους συντελεστές, με κατάργηση και μειώσεις φοροεκπτώσεων, να φορολογούνται οι οικογένειες επειδή έχουν παιδιά.

Την ίδια στιγμή που μειώνονται μισθοί, που δικαιώματα σφάζονται στην γκιλοτίνα την ανταγωνιστικότητας, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και τα υπόλοιπα παράσιτα της καπιταλιστικής οικονομίας χαίρουν φοροαπαλλαγών και φοροελαφρύνσεων! Μας κάνουν να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας στη φτώχεια και στο κρύο ώστε οι μεγαλοεπιχειρηματίες να επιδοτούνται για να δουλεύουμε εμείς τσάμπα, να μην πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, να παίρνουν ζεστό χρήμα για επενδύσεις, για ανακεφαλαιοποιήσεις κ.τ.λ., να παίρνουν ζεστό χρήμα οι λεγόμενοι διεθνείς και ντόπιοι πιστωτές που είναι πάλι οι ίδιοι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, είναι τα μονοπώλια!

Μιλάμε για ένα ασήκωτο βάρος με τσακισμένα μεροκάματα, αλλεπάλληλους φόρους με την ανεργία να αφορά πλέον 1.200.000 εργαζόμενους, κυρίως νέους, στη Μαγνησία πάνω από 22.000 και κύμα ακρίβειας που θεριεύει.

Οι τελευταίες αυξήσεις της ΔΕΗ είναι προκλητικές και απαράδεκτες! Αποκαλύπτουν ότι για να σώσουν τα κέρδη των βιομηχάνων θα καταδικάσουν εμάς στο σκοτάδι και στο κρύο! Είναι πρόκληση την ίδια στιγμή που κρατάνε τα τιμολόγια για τις βιομηχανίες σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, να αυξάνουν τα τιμολόγια για τα νοικοκυριά μέχρι και 25%.

Από αυτό το βήμα σας καλούμε όλους την Παρασκευή στις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις νέες απαράδεκτες αυξήσεις.

Η επίθεση αφορά τους πάντες! Ωστόσο, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός εξακολουθεί να παίζει το δικό του ρόλο! Από τη σημερινή συγκέντρωση θέλουμε να καταγγείλουμε τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο των Δασκάλων που απέρριψαν την πρόταση που κατατέθηκε να συμμετέχουν και οι δάσκαλοι στη σημερινή συγκέντρωση.

Αλλά αυτή τη στάση έχει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός και για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να απαλλαγούν από αυτόν σε κάθε σωματείο, σε κάθε ομοσπονδία! Από τη σημερινή μας συγκέντρωση θέλουμε να καταγγείλουμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Βόλου που έτρεξαν να αναλάβουν ρόλο εργοδότη με τα 5μηνα προγράμματα, να βάλουν την υπογραφή τους, σαν εργοδότες σε συμβάσεις που καταργούν στοιχειώδη δικαιώματα, καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις, για να πάρουν ένα 5% προμήθεια από το σκλαβεμπόριο. Θέλουμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά τη στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων στα 5μηνα προγράμματα της ΓΣΕΕ. Είναι απαράδεκτο να παραμένουν απλήρωτοι για 3 μήνες. Απαιτούμε άμεσα την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Καταγγέλλουμε, κατέληξε, τη στάση του δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη και της τοπικής διοίκησης που με λαγό την αντιδήμαρχο Καθαριότητας, προσπαθεί για άλλη μια φορά να ποινικοποιήσει τους αγώνες εργαζομένων. Τους ξέρουμε ήδη από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των συναδέλφων εργαζομένων στους ΟΤΑ. Αντί να τρέχετε και να τρομοκρατείτε τους εργαζόμενους, να τρέξετε για να πληρωθούν άμεσα, μιας και έχετε ακέραιη ευθύνη και εσείς, μαζί με τη ΓΣΕΕ και το ΕΚΒ που αναλάβατε αυτά τα προγράμματα…».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το