Photo Gallery, Τοπικά

«Αντίο» Σούρλα στην πολιτική ζωή

«Αντίο» στην κεντρική πολιτική σκηνή, μετά από 31 χρόνια, είπε χθες και επίσημα δημοσίως ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Σούρλας

«Αντίο» στην κεντρική πολιτική σκηνή, μετά από 31 χρόνια, είπε χθες και επίσημα δημοσίως ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Σούρλας. Αποχωρώντας από την ενεργό πολιτική εξέφρασε τη μεγάλη αγωνία και ανησυχία για τη χώρα, προέβλεψε πως ο κατήφορός της δεν θα σταματήσει, η φτώχεια θα διαρκέσει πολλά χρόνια και υπογράμμισε πως «η διαφθορά μάς οδήγησε στην εξαθλίωση».

Ο πρώην βουλευτής έκανε ένα σύντομο απολογισμό της παρουσίας του επί 31 χρόνια και ευχαρίστησε τους πολίτες που τον στήριξαν με την ψήφο τους. Για την τελευταία εκλογική αναμέτρηση υπογράμμισε πως «κυριάρχησαν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και το αποτέλεσμα δεν ήταν προσωπική του ήττα». Ειδική αναφορά έκανε στην πολυετή προσπάθειά του ενάντια στη διαπλοκή και την αποκάλυψη των κυκλωμάτων διακίνησης νοθευμένων καυσίμων που κοστίζει κάθε χρόνο τρία δισ. ευρώ για το κράτος. Σχολίασε όμως και τις πολιτικές εξελίξεις, κυρίως όσον αφορά στις συνεργασίες και σημείωσε ότι είναι αντίθετος με την «πολιτική φαυλότητα, όπου ο ένας εξυμνεί τον άλλο που πριν από λίγο εξύβρισε».

Όπως ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά χθες ο κ. Σούρλας, αποχωρεί πολύ ευχαριστημένος, ο λαός τον τίμησε όλα αυτά τα χρόνια και υπογράμμισε πως «φεύγει με καθαρά χέρια και καθαρό μέτωπο, αφού όλα αυτά τα χρόνια πάλεψε και μάλιστα μοναχικά κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς». Θεωρεί, τόνισε, τη διαφθορά ως τη βασική αιτία που η χώρα έφτασε στην εξαθλίωση.

«Τα δικά μου χέρια δεν ακούμπησαν ούτε ένα ευρώ ή δραχμή ξένα» σημείωσε με έμφαση και πρόσθεσε πως «βλέπει έντονα τα φαινόμενα της διαφθοράς και την κατρακύλα. Τα φαινόμενα διαφθοράς άρχισαν από το 1984, από την εποχή Κοσκωτά», σημείωσε. Δήλωσε απογοητευμένος από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Αθήνας, σε αντίθεση με τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων, σημειώνοντας ότι αντιστέκονται στα φαινόμενα της διαφθοράς και με αντικειμενικότητα ενημερώνουν τους πολίτες.

Εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον της χώρας και προέβλεψε πως «θα συνεχιστεί ο κατήφορος και η φτώχια θα κρατήσει πολλά χρόνια». Ακόμη εξέφρασε το φόβο του για κινδύνους της εθνικής ακεραιότητας της χώρας. Εδώ και χρόνια είχε εκτιμήσει, όπως είπε, ότι ο τόπος θα «βούλιαζε» κάτω από το βάρος της διαπλοκής και τώρα έχουμε φτάσει στον πάτο, σε βαθιά φτώχια. «Ο κατήφορος θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές» ανέφερε και προέβλεψε πως η αριστερά δεν θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά και η κεντροδεξιά θα βρεθεί αντιμέτωπη με τεράστια προβλήματα.

Για τη δική του παρουσία στις τελευταίες εκλογές σημείωσε πως «κυριάρχησαν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου δεν ήταν προσωπική ήττα, αλλά κυριαρχία αυτών των συμφερόντων». Επανέλαβε ότι δέχθηκε απειλές για τη δραστηριότητά του και την έρευνά του γύρω από τη διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις και τόνισε χαρακτηριστικά πως «κράτησε ψηλά τη σημαία του αγώνα κατά της διαφθοράς».

Ο κ. Σούρλας είπε ακόμη ότι κράτησε τη δέσμευσή του ότι ήταν η τελευταία φορά που συμμετείχε σε εκλογές και έτσι δεν θα είναι στη λίστα των επόμενων εκλογών. «Θέλω να ολοκληρώσω αυτή την πορεία με αίσθημα συνέπειας και αξίας» είπε. Επέκρινε τη στάση πολιτικών, οι οποίοι – όπως είπε – εξυμνούν ο ένας τον άλλον που πριν είχε εξυβρίσει. Πρόκειται για πολιτική φαυλότητα, όπως είπε, που τον βρίσκει αντίθετο. «Οι πολιτικοί είναι και παιδαγωγοί. Πώς να διδαχθούν οι νέοι από τους πολιτικούς, όταν άλλα λένε και άλλα κάνουν;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Σούρλας ήταν ο μοναδικός υπουργός από τη Μαγνησία τα τελευταία 50 χρόνια. Εξελέγη βουλευτής εννέα φορές. Διετέλεσε έξι χρόνια αντιπρόεδρος της Βουλής. Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ θα συμμετέχει στην επιτροπή εκλογικού αγώνα ενόψει των εκλογών του Ιουνίου. Στο Βόλο θα διατηρήσει το πολιτικό του γραφείο, θα δημιουργηθεί μέσα από αυτό σύνδεσμος αλληλεγγύης, ενώ θα έχει ενεργό ρόλο στα κοινωνικά θέματα, όπως η αντιμετώπιση των ναρκωτικών.

Ο πρώην βουλευτής ολοκληρώνει τη συγγραφή ενός βιβλίου του με τον τίτλο «Νοθευμένη Δημοκρατία».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το