Κατηγορίες: Πολιτική

Ανοιχτός σε συνεργασίες ο Αντ. Σαμαράς

«Ο κ. Καμμένος έχει πει ότι «ούτε πεθαμένος» δεν συνεργάζεται με εμάς. Κι εγώ ασφαλώς του εύχομαι να έχει καλή υγεία ο άνθρωπος», δήλωσε ο κ. Σαμαράς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά αφήνει, μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να θέσει τον όρο να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Δηλώνει, πάντως, ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο πρόεδρος της ΝΔ λέει ότι μετά τις εκλογές η ΝΔ θα επιδιώξει συνεργασία «με όποιους δέχονται δύο βασικά πράγματα: αλλαγή του μνημονίου και παραμονή στο ευρώ», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Φώτη Κουβέλη.
Ερωτηθείς εάν πρωθυπουργός, μετά τις εκλογές, θα πρέπει να είναι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος, δηλώνει: «Όταν κάνεις εκλογές αναζητείς πολιτική λύση. Πηγαίνεις σε άλλες λύσεις, ας πούμε τεχνοκρατών, για να αποφύγεις τις εκλογές. Εμείς εδώ θα έχουμε ήδη περάσει δύο εκλογικές δοκιμασίες. Και έπειτα από όλα αυτά θα ομολογήσουμε ότι δεν μπορούμε να βρούμε πολιτικό να κυβερνήσει; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;».
Σε ερώτηση εάν θα συνεργαστεί με τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Ο κ. Καμμένος έχει πει ότι «ούτε πεθαμένος» δεν συνεργάζεται με εμάς. Κι εγώ ασφαλώς του εύχομαι να έχει καλή υγεία ο άνθρωπος».
Σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ λέει ότι «όποιος συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει τα υφεσιακά χαρακτηριστικά της δανειακής σύμβασης, αλλά να παραμείνει στο ευρώ, ασφαλώς και χωράει. Αλλά πρέπει να το ξέρουμε κι εμείς από πριν. Όχι να συνεργαστούμε με τις μισές συνιστώσες και αύριο να κυριαρχήσουν οι άλλες μισές που θέλουν έξοδο από το ευρώ».
Αναφορικά με το εάν, ευρώ ή δραχμή, αποτελεί το διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι «αν εννοούν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ αυτά που λένε -αν εννοούν έστω και τα μισά απ’ αυτά που λένε- τότε ασφαλώς είναι και αυτό ένα πάρα πολύ σοβαρό διακύβευμα».
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου εάν θέλει να τρομάξει τον κόσμο για να μην ψηφίσει Αλ.Τσίπρα, περιγράφοντας την επιστροφή στη δραχμή με μελανά χρώματα, ο κ. Σαμαράς δηλώνει: «Εγώ «τρομάζω» τον κόσμο; Οι ίδιοι τρομάζουν τον κόσμο! Όταν εξαγγέλλουν φόρο στις καταθέσεις, όταν εξαγγέλλουν πρόσθετο φόρο πάνω στον τζίρο των επιχειρήσεων, ποιος τρομάζει τον κόσμο; Κι όταν άλλα λένε το πρωί, άλλα το μεσημέρι κι άλλα την άλλη μέρα δεν οφείλουμε εμείς να το επισημάνουμε; Το ότι είναι «τρομακτικά» αυτά που αποκαλύπτουν κάθε μέρα δεν φταίμε εμείς. Εκείνοι που αποκαλύπτονται φταίνε».
Σε ερώτηση για το ποια συγκεκριμένα σημεία του μνημονίου σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί, ο κ. Σαμαράς δηλώνει: «Περικοπές συντάξεων που πρέπει να αποκατασταθούν. Δεν πρέπει να γίνουν νέες περικοπές ειδικών μισθολογίων και θα πρέπει να αποκατασταθούν και αυτές που έγιναν. Μειώσεις φόρων, αλλαγή του χαρατσιού, επέκταση επιδόματος για τους ανέργους από ένα στα δύο χρόνια. Να γίνουν οι νέες περικοπές δαπανών -τα 11,5 δισ. ευρώ- σε τέσσερα και όχι σε δύο χρόνια. Έτσι να υπάρξει χρόνος να εντοπιστούν πλήρως οι αληθινές σπατάλες και η διαφθορά, ώστε να μην πειραχθούν άλλο μισθοί και συντάξεις» προσθέτει.
Τονίζει ότι οτιδήποτε δημιουργεί νέα ύφεση θα πρέπει να σταματήσει και να αλλάξει.

 

Απάντηση Μιχελάκη στο ΣΥΡΙΖΑ

«Αρχηγό του λόμπι της δραχμής» χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, είπε πως «το λόμπι της δραχμής, έχει βρει τον αρχηγό του στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα. Κατανοούμε και τον πανικό τους και τις προθέσεις τους. Δυστυχώς γι’ αυτούς, ο ελληνικός λαός, προτάσσοντας το αύριο των παιδιών του, δεν θέλει ούτε δραχμές ούτε ύβρεις, ούτε παιχνίδια με τη χώρα μας» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

 

Νέες προσχωρήσεις

Την προσχώρησή τους στη ΝΔ ανακοίνωσαν τέσσερα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δύο στελέχη του ΛΑΟΣ. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ο κ. Ιωάννης Βαγγέλης, υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσων, ο κ. Σπύρος Ρομποτής, υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών, ο κ. Παύλος Σαράκης, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών και ο κ. Νίκος Χιδίρογλου, δημοσιογράφος. Από το ΛΑΟΣ είναι ο κ. Χρήστος Μακρίδης, υποψήφιος βουλευτής Νομού Πέλλας και η κ. Ολυμπία Αντύπα, δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ζωγράφου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η «άλλη πλευρά» για τον ξυλοδαρμό του τέως δημάρχου Ραφήνας

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι εικόνες του ξυλοδαρμού αλλά και της παράσυρσης του τέως…

5 Ιουλίου 2024

Κιρ Στάρμερ: Προσεκτικός, μεθοδικός, πραγματιστής – Ποιος είναι ο νέος βρετανός πρωθυπουργός

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει και επίσημα νέο πρωθυπουργό. Ο Κιρ Στάρμερ έλαβε σήμερα εντολή από…

5 Ιουλίου 2024

Φρίκη μετά τη νέα κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη: Γατάκι βρέθηκε ακρωτηριασμένο στον Λαγκαδά

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά κακοποίησης ζώων. Λίγες μέρες μετά το φρικτό περιστατικό που συνέβη…

5 Ιουλίου 2024

Χρ. Τριαντόπουλος: Μέχρι τώρα 10.361 επιχειρήσεις και αγρότες έλαβαν την προκαταβολή του 50% της κρατικής αρωγής που αντιστοιχεί σε 66,3 εκατ. ευρώ μετά τις πλημμύρες του 2023

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς, σε συνεργασία με την…

5 Ιουλίου 2024

Αντώνης Ρέμος για φοροδιαφυγή: Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος – Δεν θα ακυρώσω συναυλίες

«Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή», διαμηνύει ο γνωστός τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος, στην πρώτη του δήλωση…

5 Ιουλίου 2024

Φοροδιαφυγή: Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτών δύο τραγουδιστές και μία παρουσιάστρια

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχουν μπει εκτός από τον τραγουδιστή…

5 Ιουλίου 2024