Photo Gallery, Τοπικά

Ανοικτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Όλες οι πίστες είναι ανοικτές, ενώ εκτιμάται ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες το Χιονοδρομικό θα μπορέσει να λειτουργήσει για μερικές ημέρες ακόμη, μέχρι να σημειωθεί νέα χιονόπτωση

 

Λειτούργησε χθες το Χιονοδρομικό Κέντρο στα Χάνια Πηλίου με το ύψος του χιονιού να αγγίζει τα 40 εκατοστά. Όλες οι πίστες είναι ανοικτές, ενώ εκτιμάται ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες το Χιονοδρομικό θα μπορέσει να λειτουργήσει για μερικές ημέρες ακόμη μέχρι να σημειωθεί νέα χιονόπτωση.

Στα Χάνια χιόνιζε συνεχώς από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και προχθές Κυριακή. Ήταν η πρώτη -τόσο έντονη- χιονόπτωση που σημειώθηκε για φέτος και η οποία αναμενόταν με μεγάλη θέρμη από τους αρμόδιους του Χιονοδρομικού, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα.

Εξάλλου, η χιονόπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή πριν μία εβδομάδα, ήταν ασθενής, το ύψος του χιονιού μικρό, γύρω στα 20 εκατοστά, ενώ λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στη συνέχεια, έλιωσε γρήγορα. Ενδεικτικά την περασμένη εβδομάδα το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτούργησε από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες ήταν κλειστό.

Από το Σαββατοκύριακο όμως, με τη νέα έντονη χιονόπτωση που εκδηλώθηκε, τα δεδομένα άλλαξαν.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος» που διαχειρίζεται το Χιονοδρομικό Κέντρο κ. Φίλιππος Χήρας, «στα Χάνια ξεκίνησε να χιονίζει από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή το βράδυ. Πλέον το ύψος του χιονιού αγγίζει τους 40 πόντους και είναι ικανοποιητικό για να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά το Χιονοδρομικό, όπως και έγινε από χθες Δευτέρα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι να επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε το χιόνι να μη λιώσει».

Χθες το μεσημέρι η θερμοκρασία κυμαινόταν στους μείον δύο βαθμούς Κελσίου.

Λόγω της Πρωτοχρονιάς και της έλευσης επισκεπτών, αρκετοί ήταν οι λάτρεις του σκι που μετέβησαν χθες στο Χιονοδρομικό Κέντρο για να απολαύσουν το χόμπι τους.

Η τιμή του εισιτηρίου κυμαίνεται στα έντεκα ευρώ για το κανονικό εισιτήριο και στα εννιά ευρώ για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, όπως άνεργοι, φοιτητές και άλλες κατηγορίες.

Καλές καιρικές συνθήκες

Στο μεταξύ, για σήμερα Πρωτοχρονιά ο καιρός στο νομό Μαγνησίας προβλέπεται σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στο Βόλο από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη ο καιρός στη Μαγνησία θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στο Βόλο από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το