Αθλητισμός

Ανοικτό παράθυρο για μια μεταγραφή στη Νίκη

Ανοικτό το ενδεχόμενο για την πραγματοποίηση μιας ακόμη μεταγραφής υπάρχει στη Νίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι «κυανόλευκοι» ίσως προχωρήσουν και στην απόκτηση ενός επιπλέον επιθετικού, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από τη βολιώτικη ΠΑΕ.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Μέχρι τώρα επικρατούσε η άποψη ότι η Νίκη δεν προτίθεται να κάνει άλλη κίνηση στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Θυμίζουμε ότι τελευταίες προσθήκες για τη βολιώτικη ομάδα ήταν οι Βίκτορας Γιάκομπ, Ιβάν Τάσιτς, Νίκος Πουρτουλίδης και Χρήστος Μπαταβάνης. Μάλιστα ο τελευταίος αποκτήθηκε λίγο πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος του Αυγούστου και όλα έδειχναν πως θα ήταν και ο τελευταίος.

Ωστόσο λίγο πριν το φιλικό με τη Βέροια αναπτύχθηκε έντονα η φημολογία ότι η Νίκη θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή. Μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει και κάποιες φήμες μέχρι και για τον …Νίκο Λυμπερόπουλο, οι οποίες ενισχύθηκαν από την παρουσία του διεθνή άσου στο Βόλο. Βέβαια ο 37χρονος στράικερ βρέθηκε στη Μαγνησία για διακοπές, καθώς αποφάσισε να «κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια» μετά το τέλος του Euro 2012. Επομένως όλα αυτά που ακούστηκαν για το όνομά του ανήκουν στη …σφαίρα της φαντασίας.

Πάντως το ότι η Νίκη ίσως αποκτήσει ακόμη κάποιον ποδοσφαιριστή δεν είναι και τόσο φανταστικό σενάριο. Τη γνώμη αυτή ήρθε να ενισχύσει και ο ίδιος ο Περικλής Αμανατίδης. Ο 42χρονος προπονητής αμέσως μετά τη λήξη του φιλικού με τη Βέροια ρωτήθηκε για το έμψυχο δυναμικό της Νίκης και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους παίκτες. Ταυτόχρονα, όμως, άφησε ανοικτό ένα παράθυρο για μια ακόμη προσθήκη.

«Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στο υλικό που υπάρχει. Κι αν χρειαστεί κάτι ακόμα στην ομάδα, σε συνεννόηση με αυτούς που έχουν αποφασίσει να την πάνε ψηλά, θα το κάνουμε. Αυτό μπορεί να σημαίνει έστω και τελευταία στιγμή να προσθέσουμε κάτι στο ρόστερ. Αυτό θα το δούμε. Μιλάμε για την επίθεση. Πιστεύουμε πάντως ότι έχουμε ένα πλήρες ρόστερ» ήταν τα λόγια του Θεσσαλονικιού τεχνικού.

Επομένως εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Νίκη δεν έχει σταματήσει το ψάξιμο για την ανεύρεση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή που θα παίζει στη γραμμή κρούσης. Χθες ακούστηκε και το όνομα του Χρήστου Καλαντζή, για τον οποίο οι «κυανόλευκοι» φέρεται να είχαν ενδιαφερθεί στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου. Το θέμα δεν προχώρησε τότε και η Νίκη απέκτησε στη συγκεκριμένη θέση τους Ντάνιελ Ουέλινγκτον και Βίκτορας Γιάκομπ. Ωστόσο ο έμπειρος κυνηγός μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κάποια ομάδα, καθώς δεν τον έχει ικανοποιήσει καμία πρόταση που του έγινε. Βέβαια ο χρόνος κυλά και την ερχόμενη Παρασκευή εκπνέει και η προθεσμία για τους ελεύθερους παίκτες.

Το γεγονός αυτό ενέτεινε τη φήμη ότι ο Καλαντζής σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη Σούπερ Λιγκ και να παίξει στη Β’ κατηγορία. Άλλωστε η Νίκη είναι ένας από τους λίγους συλλόγους, που αυτή τη στιγμή διαθέτει χρήματα για μεταγραφές, καθώς οι περισσότεροι διανύουν περίοδο «ισχνών αγελάδων».

Ο Καλαντζής βρίσκεται σε ώριμη ποδοσφαιρικά ηλικία (γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1982) και τα τελευταία χρόνια παίζει στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου με τα χρώματα της Λάρισας (66 συμμετοχές με έξι γκολ), του Ατρομήτου (51 συμμετοχές με εννέα τέρματα) και της Κέρκυρας (26 συμμετοχές με τέσσερα γκολ. Ασφαλώς ξέρει καλά και τη Football League όπου αγωνίστηκε με την Καλαμάτα πετυχαίνοντας 26 τέρματα σε 127 αγώνες μέσα σε μια εξαετία.

Από την πλευρά της η διοίκηση της βολιώτικης ομάδας δεν επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για τον Χρήστο Καλαντζή. Η επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ Νίκη είναι ότι οι το ρόστερ είναι πλήρες και ότι οι μεταγραφές έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο δεν αποκλείεται αυτό να αποτελεί και μια κίνηση τακτικής προς τους ελεύθερους παίκτες, προκειμένου να ρίξουν το κασέ τους.

Το αν θα αποκτήσει ή όχι η Νίκη κάποιον παίκτη, θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. Όπως προαναφέραμε, η έξτρα περίοδος για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή και μέχρι τότε θα φανεί τι μέλλει γενέσθαι. Πάντως οι «κυανόλευκοι» αυτή τη στιγμή δεν «καίγονται» να κάνουν άλλη μεταγραφή κι αν γίνει αυτό, τότε θα πρόκειται μόνο για κάτι το εξαιρετικό.

 

Κυριάκος: Η ομάδα

δεν έχει «δέσει» ακόμη

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Τάσος Κυριάκος. Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου ο 34χρονος μέσος παραδέχθηκε ότι η Νίκη είναι νέα ομάδα και δεν έχει «δέσει» ακόμη, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι το βολιώτικο συγκρότημα θα πετύχει τους στόχους της.

Πιο αναλυτικά ο έμπειρος ποδοσφαιριστής δήλωσε: «Το ματς με τη Βέροια ήταν ένα πολύ δυνατό φιλικό και βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα. Η Βέροια είναι ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα μας ακόμα χρειάζεται αρκετή δουλειά πιστεύω. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι κατά διαστήματα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο».

Και συνέχισε: «Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στην ομάδα και ακόμα δεν έχει δέσει. Αυτά τα φιλικά γίνονται για εμάς τους παίκτες και για να βρεθούμε καλύτερα στο γήπεδο. Με αργά βήματα και σταθερά η ομάδα θα πετύχει κάτι καλό. Μακάρι να έχουμε διάρκεια και συνέχεια για να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε θέσει».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το