Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ανοίγει τις πύλες του το Επιχειρηματικό Πανόραμα

 

Μειωμένη φέτος λόγω οικονομικής κρίσης η συμμετοχή εκθετών
Μειωμένη φέτος λόγω οικονομικής κρίσης η συμμετοχή εκθετών

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 11ο Επιχειρηματικό Πανόραμα, η γενική επιχειρηματική έκθεση της Μαγνησίας, στην οποία ωστόσο συμμετέχουν και επιχειρήσεις από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η κρίση πάντως επέδρασε και στην έκθεση, αφού φέτος οι συμμετοχές είναι μειωμένες σε αριθμό, σε σύγκριση με παλαιότερες διοργανώσεις, ενώ μειωμένη είναι και η έκταση που καταλαμβάνει η έκθεση.

Η οικονομική κρίση χτύπησε και το Επιχειρηματικό Πανόραμα, την έκθεση παραγωγικής φυσιογνωμίας της περιοχής, που έχει καθιερώσει το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Φέτος στην έκθεση οι συμμετοχές δεν ξεπερνούν τις 20, ενώ η έκταση που καλύπτει η διοργάνωση στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Βόλου, στο Πεδίο του Άρεως, δεν ξεπερνάει τα 1200 τετραγωνικά μέτρα.

Επίσης η απουσία υπουργών στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν, που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό, είχε ως συνέπεια να μην έρθει κάποιος, για να εγκαινιάσει την έκθεση.

Στην έκθεση, που θα εγκαινιαστεί απόψε στις 7 μ.μ., θα κυριαρχούν οι βιοτεχνίες αλουμινίου, ξύλου, επίπλων, τροφίμων και ποτών, όπως ο παραγωγικός συνεταιρισμός Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα», οι παραγωγοί βιολογικού λαδιού και μελιού κ.ά.

Παράλληλα το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλούσιες δράσεις και δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης από σήμερα έως τις 26 Μαΐου, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών – και όχι μόνο – επιχειρήσεων και την καλύτερη προώθηση των προϊόντων τους. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα τόσο στο κεντρικό κτίριο της έκθεσης, σε ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο, όσο και στον εξωτερικό χώρο, όπου θα υπάρχει πλήρης κάλυψη για την άψογη διεξαγωγή των πολιτιστικών δράσεων.

Την έκθεση διοργανώνει η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (ΕΑΕΜ), υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Επιμελητηρίου Νέων Επιχειρηματιών Μαγνησίας (ΕΝΕΜ).

«Η συμμετοχή δεν είναι η αναμενόμενη λόγω της κρίσης, αλλά παρ’ όλα αυτά θα σημάνει την αρχή της αναδημιουργίας της τοπικής επιχειρηματικότητας» σημειώνει η πρόεδρος της ΕΑΕΜ κ. Θέκλα Καμμένου.

Καθώς στη φετινή Έκθεση υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στο «Τρόφιμο – ποτό», έχει δρομολογηθεί θεματική σειρά εκδηλώσεων σχετικά με το αντικείμενο, με κύριο στόχο την άμεση προβολή του κλάδου.

 

Το πρόγραμμα

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

-Κυριακή 19 Μαΐου 2013 6-8 μ.μ., εκδήλωση γευσιγνωσίας με το τμήμα μαγειρικής του ΔΙΕΚ Βόλου. 8-9 μ.μ. Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Βυζίτσας παρουσίαση πηλιορείτικου πρωινού με ρίζες στην παράδοση. Την ίδια ώρα πηλιορείτικοι χοροί από χορευτικό συγκρότημα των Πινακατών.

-Δευτέρα 20 Μαΐου στις 6.30 μ.μ. η Βολιώτισσα Ελένη Ψυχούλη θα συζητήσει για την τοπική κουζίνα και πώς μπορούμε να την κάνουμε γνωστή εντός και εκτός.

Η «Chef στον αέρα» Ελένη Ψυχούλη, παρουσιάζει εύκολες, γρήγορες και οικονομικές συνταγές από Δευτέρα έως και Παρασκευή στο ΣΚΑΪ. 8-9 μ.μ. χορευτική παράσταση από την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «Ίωνες».

-Τρίτη 21 Μαΐου 7-8 μ.μ. παρουσίαση τοπικής συνταγής από γυναικείο αγροτουριστικό συνεταιρισμό. 6.30-7.30 μ.μ. παραδοσιακό χορευτικό από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου.

-Τετάρτη 22 Μαΐου 6.30-7.30 μ.μ. συζήτηση με την κλινική αθλητική διατροφολόγο Μαρία Καλαφάτη για τα οφέλη των παραδοσιακών προϊόντων στην καθημερινή διατροφή μας. 7.30-8.30 μ.μ. παρουσίαση του βιβλίου «Στην κουζίνα των Κενταύρων» από την Έννη Λεβέντη. 8-9 μ.μ. «Break a move» σχολή χορού.

-Πέμπτη 23 Μαίου7-8 μ.μ. παρουσίαση συνταγής «Παραδοσιακή βλάχικη πίτα» από το Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Σέσκλου «Το φτάσμα». 6.30-7.30 παραδοσιακό χορευτικό από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου.

-Παρασκευή 24 Μαΐου 7-9 μ.μ. το παραδοσιακό τσιπουράδικο στο Βόλο, αφιέρωμα στο τσίπουρο με μεζέ από την Ένωση Καταστηματαρχών Εστίασης Διασκέδασης Μαγνησίας, 6.30-7.30 μ.μ. χορευτικό από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου και 8-9.30 μ.μ. μουσικό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα.

-Σάββατο 25 Μαΐου 6-8 μ.μ. γευσιγνωσία από το Τμήμα Μαγειρικής του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου. 7.30-8.30 μ.μ. χορευτικό από το Χορευτικό Σύλλογο Αργιθέας. 8-9.30 μ.μ. παρουσίαση Οργανισμού Προώθησης Ελληνικών Προϊόντων και Υπηρεσιών «Επιμένων ελληνικά».

-Κυριακή 26 Μαΐου 7-8 μ.μ. το παραδοσιακό πρωινό της Μαγνησίας από την Ένωση Ξενοδόχων, 8-9.30 μ.μ. αυθεντικό πηλιορείτικο γλέντι με το χορευτικό Αγριάς-Δράκειας και την παραδοσιακή ορχήστρα του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και το ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης έχει ως εξής:

Σάββατο 18/5 19:00 Εγκαίνια

Κυριακή 19/5 10:00-21:30.

Δευτέρα 20/5 17:30-21:30.

Τρίτη 21/5 17:30-21:30.

Τετάρτη 22/5 17:30-21:30.

Πέμπτη 23/5 17:30-21:30.

Παρασκευή 24/5 17:30-21:30.

Σάββατο 25/5 10:00-21:30.

Κυριακή 26/5 10:00-21:30.

Πληροφορίες τηλ. 24210 94700.

Email: info(5)c-magnesia.gr [email protected] www.c-magnesia.gr.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το