Τοπικά

Ανοίγει και πάλι η Φιλελλήνων

Απελευθερώνεται την ερχόμενη εβδομάδα το ρεύμα καθόδου


Τέλος μπαίνει την ερχόμενη εβδομάδα στο σίριαλ με τον αποκλεισμό του ρεύματος καθόδου της Φιλελλήνων, λόγω των εργασιών κατασκευής του χώρου στάθμευσης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ ο δρόμος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας αφού πρώτα ολοκληρωθούν η σύνδεση του πάρκιν με το δίκτυο αποχέτευσης και οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου επί Δημαρχίας Αλ. Βούλγαρη, το Σώμα έλαβε κατά πλειοψηφία απόφαση για τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας ενός έτους στον ανάδοχο εργολάβο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2011, για την ολοκλήρωση του γκαράζ στη Φιλελλήνων.

Να αναφερθεί ότι ο μεγάλος γερανός που βρισκόταν στον υπαίθριο χώρο του γκαράζ αποσυναρμολογήθηκε προ ημερών και απομακρύνθηκε από το σημείο, με αποτέλεσμα να καθίσταται πλέον εφικτή η παράδοση στην κυκλοφορία του ρεύματος καθόδου της Φιλελλήνων.

Το θέμα απασχόλησε χθεσινή σύσκεψη στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου Ηλία Ξηρακιά, στη διάρκεια της οποίας έγινε προγραμματισμός για τη χρονική στιγμή που η Φιλελλήνων θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.

Πρώτο βήμα θα είναι μέχρι τέλος της εβδομάδας να απομακρυνθεί η περίφραξη του υπό κατασκευή πάρκιν στην Φιλελλήνων ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο πεζοδρόμιο και τα ρείθρα.

Εκτιμάται ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για την υλοποίηση των προαναφερόμενων εργασιών.

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η σύνδεση του υπό κατασκευή χώρου στάθμευσης με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ, εργασίες που έχουν ήδη προγραμματιστεί.

Στο οδόστρωμα του ρεύματος καθόδου της Φιλελλήνων και συγκεκριμένα στο κομμάτι του δρόμου που χρήζει αποκατάστασης με νέο ασφαλτοτάπητα, θα τοποθετηθεί σε πρώτη φάση ειδικό υλικό οδοστρωσίας και ψυχρή άσφαλτος, καθώς αυτή την περίοδο δεν παράγεται ζεστή άσφαλτος.

Αναφερόμενος στην προοπτική παράδοσης στην κυκλοφορία του ρεύματος καθόδου της Φιλελλήνων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ηλίας Ξηρακιάς, τόνισε πως «σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αναγκαίων εργασιών αυτό θα γίνει το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Δε νομίζω πως θα προκύψουν νέα προβλήματα στο συγκεκριμένο θέμα και σε λίγες ημέρες ο Βόλος θα «ανασάνει» κυκλοφοριακά με την παράδοση της Φιλελλήνων στην κυκλοφορία», προσέθεσε ο ίδιος.

Γιώργος Ξυνός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το