Photo Gallery, Τοπικά

Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Πανεπιστήμιο

 


Από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου των φορέων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

 

Εκδηλώσεις για την προάσπιση του δημοσίου χαρακτήρα του

 


 

 

 

 

Ξεκινούν σήμερα το απόγευμα οι εκδηλώσεις των φορέων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Πρυτανεία, καθηγητές ΔΕΠ και εργαζόμενοι στο Ίδρυμα) με συμβολική περικύκλωση του κεντρικού συγκροτήματος στο κτίριο Παπαστράτου, με θέμα «την προάσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου».

Στο μεταξύ έχει αρχίσει η προετοιμασία των εκδηλώσεων για την ημέρα του Πολυτεχνείου, με δύο αναγγελθείσες συγκεντρώσεις – πορείες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ξεκινούν σήμερα και όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του συλλόγου Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κων. Κοτρώνη είναι το εξής: Σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα, περιμετρικά του κεντρικού συγκροτήματος «Παπαστράτος» στο Βόλο, θα σχηματιστεί ανθρώπινη αλυσίδα από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Ιδρύματος, ως συμβολική κίνηση προάσπισης του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Ταυτόχρονα, στον περιβάλλοντα του Πανεπιστημίου υπαίθριο χώρο, θα εξελίσσεται θεατρικό δρώμενο από φοιτητές και φοιτήτριες του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια, στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα «Πανεπιστήμιο, κρίση, δημοκρατία» με προσκεκλημένους ομιλητές τον Μανώλη Γλέζο, το πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλο και τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο. Αύριο Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το Πείραμα της Αργεντινής» και θα ακολουθήσει, στις 8.30 μμ, συναυλία από τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το διήμερο των εκδηλώσεων στηρίζουν ο Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού και ο Σύλλογος Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού, Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας.

Χθες οι εκπρόσωποι της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αντιπρύτανης κ. Μιχ. Ζουμπουλάκης, των καθηγητών ΔΕΠ, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Τάκης Πολίτης και από το σύλλογο εργαζομένων ο κ. Κων. Κοτρώνης, έδωσαν συνέντευξη τύπου και παρουσίασαν το περίγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων που ξεκινούν σήμερα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τάκης Πολίτης πρόεδρος των καθηγητών ΔΕΠ οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με την οικονομική κρίση να είναι σε εξέλιξη και οι επιπτώσεις στο δημόσιο Πανεπιστήμιο να είναι ορατές. Οι εκδηλώσεις τόνισε έχουν στόχο να αναδείξουν τα προβλήματα που υπάρχουν και να συνδεθούν με τα γενικότερα προβλήματα της κοινωνίας και πρόσθεσε: «Τα αιτήματα του πολυτεχνείου του 1973 είναι επίκαιρα και σήμερα και θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει αντιστοίχιση με τα σημερινά αιτήματα. Το Πανεπιστήμιο βάλλεται από την κυβερνητική πολιτική και δημοκρατικά δικαιώματα τίθενται εν αμφιβόλω».

Ο αντιπρύτανης κ. Μιχ. Ζουμπουλάκης σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο με τις εκδηλώσεις αυτές βρίσκει τρόπο για να δημοσιοποιήσει τα προβλήματά του και οι εκδηλώσεις αυτές αποφασίσθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση των πρυτάνεων.

Το Πολυτεχνείο

Δύο εκδηλώσεις έχουν αναγγελθεί για την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου. Η μία εκδήλωση για την επέτειο του πολυτεχνείου θα συνδιοργανωθεί από το σύλλογο ΔΕΠ των καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, το σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τους φοιτητικούς συλλόγους, το Εργατικό Κέντρο Βόλου και προβλέπει συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. Θα γίνουν ομιλίες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία.

Η άλλη εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ, την ΠΑΣΥ και την ΠΑΣΕΒΕ και προβλέπει συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου και μετά τις ομιλίες θα γίνει πορεία. 

Επίσης για σήμερα στις 7 το απόγευμα έχει αναγγελθεί από συνδικαλιστές, η πραγματοποίηση συζήτηση συζήτησης στο Θόλο του Πανεπιστημίου με θέμα: «για μία άλλη 17 Νοέμβρη, για τους αγώνες και τις ανάγκες της».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το