Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το «Αχιλλοπούλειο»

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Φούλη Τσιώμου και το μέλος κ. Λεωνίδας Αναστασίου αναφέρθηκαν στο θέμα της έλλειψης γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου

Πρόσκληση στους αρμόδιους φορείς αλλά και τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν στην ανθρώπινη αλυσίδα που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, γύρω από το Νοσοκομείο Βόλου, απηύθυνε το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων του «Αχιλλοπούλειου. Στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί η υποβάθμιση του Νοσοκομείου.

Στη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων προς τα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρθηκαν όλα τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο από την έλλειψη γιατρών και εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων. Ειδικότερα για τις ελλείψεις σε γιατρούς, υπογράμμισαν πως οι συμπολίτες αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Λάρισα για να εξεταστούν από γιατρούς ειδικοτήτων που δεν εφημερεύουν στο Νοσοκομείο.

Μάλιστα κατηγόρησαν τη διοίκηση του Νοσοκομείου ότι θα μπορούσε να βρει γιατρούς, όπως έγινε με την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας που όταν υπήρξε πρόβλημα, αμέσως αποσπάστηκε παιδίατρος από τη Μαγνησία για να καλύψει το κενό.

«Παρακολουθούμε όλοι τον τελευταίο καιρό την προσπάθεια αποπροσανατολισμού των κατοίκων της Μαγνησίας από τα κύρια και σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου» τόνισε αρχικά η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Φούλη Τσιώμου και πρόσθεσε λέγοντας πως «τέτοιου είδους προβλήματα είναι οι ελλείψεις προσωπικού, όπως σε νοσηλευτές, σε παραϊατρικό προσωπικό, σε τεχνολόγους, σε βοηθητικό προσωπικό για να μπορούμε να έχουμε παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σωστές και με ποιότητα. Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει ελλείψεις και από γιατρούς. Πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας έρχονται στα Επείγοντα με κάποιο πρόβλημα για να εξεταστούν από γιατρό ΩΡΛ, οφθαλμίατρο, ουρολόγο, και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μεταβούν στο πλησιέστερο Νοσοκομείο που είναι της Λάρισας».

Μάλιστα το αίτημα είναι να υπάρξει εξαίρεση του Νοσοκομείου από την αναλογία μία πρόσληψη προς δέκα συνταξιοδοτήσεις, καθώς στο «Αχιλλοπούλειο» έχουν συνταξιοδοτηθεί πολλοί εργαζόμενοι. Ο Σύλλογος έχει καταθέσει σχετικό αίτημα στο υπουργείο Υγείας.

Στη συνέχεια η ίδια αναφέρθηκε στο θέμα της πληρωμής των πέντε ευρώ στα Επείγοντα αναφέροντας πως «έχουμε αποστείλει υπόμνημα στο υπουργείο και την Υγειονομική Περιφέρεια για να μην καταβάλλεται, αλλά δεν υπάρχει απάντηση. Και επειδή ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με τους ασθενείς, πραγματικά δεν υπάρχει δυνατότητα καταβολής των πέντε ευρώ. Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται από τα χωριά και ζητούν οικονομική βοήθεια για τα εισιτήριά τους, ώστε να επιστρέψουν στον τόπο τους. Είμαστε αποφασισμένοι να φωνάξουμε και γι’ αυτό θέμα».

Η χρηματοδότηση

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Βόλου η κ. Τσιώμου είπε πως «η χρηματοδότηση του «Αχιλλοπούλειου» σε σχέση με τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι ανεπαρκής, μολονότι εφημερεύει καθημερινά και όχι ανά μία ημέρα, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας. Υποβάλαμε υπομνήματα στην Υγειονομική Περιφέρεια, ώστε τα κονδύλια να έρχονται, όπως πρέπει. Μάλιστα λόγω έλλειψης κονδυλίου κόβονται εφημερίες από γιατρούς σε διάφορες ειδικότητες, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας», είπε.

Η ίδια αναφέρθηκε και στο νέο οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου λέγοντας πως «πρέπει να τον ξαναδούμε, γιατί μας χαμηλώνει σε τμήματα, κάποια εκ των οποίων κλείνουν. Μάλιστα οι δύο Παθολογικές Κλινικές ενσωματώνονται σε μία».

Τέλος αναφέρθηκε «στις ελλείψεις σε υλικά, με συνέπεια στα προγραμματισμένα χειρουργεία να καταγράφεται μεγάλη αναμονή. Επίσης καθημερινά καταγράφεται έλλειψη και σε υγειονομικό υλικό».

Πρόσθεσε: «Για όλα αυτά καλούμε τους πολίτες της Μαγνησίας, τους συλλόγους, τα σωματεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση να κάνουμε μια αλυσίδα γύρω από το Νοσοκομείο για να το προστατεύσουμε και να αναδείξουμε τα προβλήματά του. Η αλυσίδα θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα» κατέληξε η κ. Τσιώμου.

Παρέμβαση

Παίρνοντας το λόγο το μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Λεωνίδας Αναστασίου αναφέρθηκε στο θέμα της έλλειψης γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Περιφέρεια της χώρας με 400 κλίνες και 250.000 κατοίκους.

«Αναδεικνύουμε ξανά τα ζητήματα και βάζουμε τη μπάλα ξανά στο γήπεδο και όχι στην εξέδρα, όπως θέλει να την πετάξει η Διοίκηση, αναδεικνύοντας ήσσονος σημασίας, που πρέπει να τα δει με διαφορετικό τρόπο και όχι συνεντεύξεις Τύπου για οποιαδήποτε πρόκληση εντυπώσεων» τόνισε ο κ. Αναστασίου, ενώ αναφορικά με την κάλυψη των κενών σε βασικές ιατρικές ειδικότητες και τι θα μπορούσε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου, είπε πως «υπήρχε περιθώριο και από την πλευρά της Διοίκησης, εκτός από απλά υπομνήματα και έγγραφα να κινηθεί και σε άλλες κατευθύνσεις για να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα. Όταν η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας κινδύνευε να κλείσει ελλείψει γιατρών, στέλναμε από τη Μαγνησία παιδίατρο, με εντολή της 5ης ΥΠΕ, για να καλυφθούν τα κενά. Για το Νοσοκομείο του Βόλου, γιατί κωφεύουν οι υπεύθυνοι; Έστω, προσωρινά, με απόσπαση να αντιμετωπιστούν τα κενά».

Μάλιστα ανέγνωσε έγγραφο ενός ασθενούς και ενός οδηγού ασθενοφόρου του Νοσοκομείου Βόλου που μεταβαίνοντας στη Λάρισα για εξέταση συνάντησαν ουρολόγο που εκδήλωσε ενδιαφέρον για να έρθει να εργάζεται κάθε Σαββατοκύριακο στο «Αχιλλοπούλειο» και πιο συγκεκριμένα στα Επείγοντα. Μάλιστα ο κ. Αναστασίου πως για αυτό το έγγραφο έχει ενημερωθεί η Διοίκηση.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία – «Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»

Την συγκίνηση που αισθάνθηκε και τους λόγους για τους οποίους δάκρυσε περιέγραψε ο Γιώργος Τσούλος,…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δημιουργήστε υγιείς οικογένειες με έναν άνδρα και μία γυναίκα»

Ημερίδα, με θέμα «Δημογραφικές προκλήσεις», πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Την Ημερίδα διοργάνωσε το…

20 Σεπτεμβρίου 2024

“ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”: Νέες ανθρωπιστικές αποστολές εντός και εκτός Μαγνησίας

Το Δ. Σ. του Σ.Σ.Κ. Βόλου ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και οι συνεργάτες-εθελοντές των κοινωνικών δομών του…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Shogun: Η ιαπωνική κυβέρνηση χαρακτήρισε πολιτιστική νίκη την επιτυχία της σειράς στα Emmy

Η κυβέρνηση και οι πολίτες της Ιαπωνίας επευφημούν για το ρεκόρ βραβείων Emmy που απέσπασε…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Η αναγέννηση της Μίλαν: Όταν ο Arrigo Sacchi ανέλαβε προπονητής

Τα τέλη της δεκαετίας του 1980 ήταν πραγματικά ένα σημείο καμπής για τη Μίλαν, έναν…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Συγκρότηση συνεργείου καταμετρητών των υδρομέτρων από εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ – Στόχος οι απολύτως ορθές μετρήσεις

Τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ, που συγκροτούν το συνεργείο καταμέτρησης των υδρομέτρων, συνάντησε στο γραφείο του…

20 Σεπτεμβρίου 2024