Κόσμος

Ανθρωποκυνηγητό στη Βοστώνη μετά από πυροβολισμούς στο ΜΙΤ

Βοστώνη

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω σε περιοχή έξω από τη Βοστώνη, μετά από πυροβολισμούς στο ΜΙΤ στους οποίους σκοτώθηκε ένας αστυνομικός από τουλάχιστον έναν άγνωστο. Μετά το πανεπιστήμιο, το επίκεντρο της έντασης μεταφέρθηκε σε περιοχή δυτικά του κέντρου της Βοστώνης, με αναφορές για πυροδότηση εκρηκτικών.

Σύγχυση επικρατεί για το εάν έχει συλληφθεί ένας ύποπτος, ακόμη και το εάν αυτός σχετίζεται με την υπόθεση του Μαραθωνίου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Boston Globe.

Κατά ορισμένες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, υπάρχει σχέση μεταξύ της βομβιστικής επίθεσης στο Μαραθώνιο και των πυροβολισμών στο ΜΙΤ.

Ισχυρότατη δύναμη της αστυνομίας και της Εθνοφρουράς έχουν συγκεντρωθεί σε σημείο στο Γουότερταουν, κυνηγώντας τον ή τους υπόπτους. Η κινητοποίηση των δυνάμεων της αστυνομίας είναι εντονότατη σε μεγάλο μέρος της περιοχής, καθώς η κατάσταση είναι τεταμένη μετά την επίθεση στο Μαραθώνιο.

Τα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονται στο σημείο αναφέρουν πως έπεφταν πυροβολισμοί και ακούστηκαν και ήχοι εκρήξεων. Οι δημοσιογράφοι απομακρύνθηκαν και τους ζητήθηκε να κλείσουν τα κινητά τους, οδηγία που ερμήνευσαν ως μέτρο ασφαλείας ενώπιον ύπαρξης εκρηκτικών.

Οι αναφορές στα τοπικά ΜΜΕ είναι αρκετά συγκεχυμένες, δεδομένου και του χάους που επικρατεί: Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ένας ύποπτος έχει συλληφθεί, σύμφωνα με άλλες οι δύο έχουν «εντοπιστεί», σύμφωνα με τρίτη αναφορά ο ένας είναι νεκρός και ο άλλος προσπαθεί να διαφύγει.

Όπως φαίνεται, όλα ξεκίνησαν στο ΜΙΤ, όπου τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε έναν αστυνομικό της φρουράς του πανεπιστημίου. To πανεπιστήμιο προειδοποίησε τους φοιτητές να πάρουν μέτρα ασφαλείας μιλώντας για «πολύ ρευστή κατάσταση».

Δύο ώρες αργότερα, το σύστημα εκτάκτων αναγκών του ΜΙΤ ανέφερε ότι ο ύποπτος δεν θεωρείται ότι βρίσκεται πλέον στους χώρους του πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο ύποπτος φαίνεται ότι έφυγε προς τα ανατολικά στο Γουότερταουν με αυτοκίνητο που έκλεψε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το