Τοπικά

Ανθρωπιά και συμπαράσταση για τον 21χρονο

«Κύμα» συμπαράστασης εκδηλώθηκε χθες μετά από το δημοσίευμα της «Θ» για τον 21χρονο που πάσχει από σπάνια ασθένεια του ανοσοποιητικού και δεν μπορεί να προμηθευτεί τα αναγκαία φάρμακα για να ζήσει. Η εταιρεία που προμηθεύει την ουσία δεν την χορηγεί σε νοσοκομεία και φαρμακεία εάν δεν λάβει προκαταβολικά τα χρήματα, ενώ η οικογένεια αδυνατεί να προπληρώσει τα 1200 ευρώ που  απαιτούνται κάθε μήνα για τη θεραπεία. Το τηλεφωνικό κέντρο της «Θ» «έσπασε» χθες από τηλεφωνήματα βολιωτών που θέλησαν να βοηθήσουν οικονομικά την οικογένεια, ενώ μεγάλη καμπάνια για να δοθούν τα χρήματα, εφόσον το κράτος σηκώνει τα χέρια ψηλά, έγινε και από το Ράδιο Ακρόαμα. Οι πολίτες ζητούσαν να ενημερωθούν για τραπεζικό λογαριασμό που τυχόν υπήρχε ώστε να συνδράμουν. Η μητέρα του παιδιού κ. Χριστίνα Παπαβασιλείου δήλωσε συγκλονισμένη από την αλληλεγγύη και συμπαράσταση του κόσμου , αλλά επισήμανε πως δεν ζητάει από κανέναν να δώσει χρήματα σε μια δύσκολη εποχή , παρά να ανταποκριθεί το κράτος στα αυτονόητα και να συμβάλλει ώστε να χορηγηθεί το φάρμακο.

Ο 21χρονος πάσχει από σπάνια ασθένεια του ανοσοποιητικού και επιβάλλεται να μένει σε ασφαλές και αποστειρωμένο περιβάλλον, αλλά η εταιρεία δεν χορηγεί το φάρμακο που απαιτείται σε νοσοκομεία και φαρμακεία καθώς θέλει να πληρωθεί προκαταβολικά.

Χθες η μητέρα του νεαρού επικοινώνησε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ζαχαρόπουλο ο οποίος τόνισε πως το φάρμακο πρέπει να παραληφθεί από το νοσοκομείο που συνταγογραφείται, δηλαδή το πανεπιστημιακό της Λάρισας.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος θα επικοινωνήσει με το νοσοκομείο της Λάρισας και θα ζητήσει να εφαρμόσουν Νόμο που εκδόθηκε πριν 20 μέρες ο οποίος επιτρέπει στα δημόσια ιδρύματα, να παραλαμβάνουν φάρμακα από εταιρείες ξεχρεώνοντας παλαιότερες οφειλές από το είδος του φαρμάκου, χωρίς να παρουσιάζεται στο δημόσιο λογιστικό ως αντικαταβολή.

«Η εταιρεία ασκεί ωμό εκβιασμό αλλά υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί το πρόβλημα και θα επικοινωνήσουμε με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας » τόνισε ο διοικητής του Αχιλλοπούλειου.

Σημειώνεται ότι το φάρμακο δεν συνταγογραφείται στο Αχιλλοπούλειο που στην ουσία βοηθάει την οικογένεια.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το