Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ανησυχητική έλλειψη γιατρών

Επί τάπητος στο Νοσοκομείο και το θέμα της πληρωμής των εφημεριών
Επί τάπητος στο Νοσοκομείο και το θέμα της πληρωμής των εφημεριών

Η έλλειψη γιατρών στο Νοσοκομείο σε βαθμό μάλιστα που αρκετές Κλινικές και Τμήματα, όπως η Οφθαλμολογική, η ΩΡΛ, η Ουρολογική, το Γαστρεντερολογικό, να βρίσκονται στο «κόκκινο», απασχόλησε τη χθεσινή γενική συνέλευση των γιατρών του «Αχιλλοπούλειου», όπου επίσης συζητήθηκε και το θέμα της πληρωμής των εφημεριών.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των εντάσεων που ταλάνισαν το «Αχιλλοπούλειο» πριν ένα μήνα περίπου με την αποχώρηση του πρώην διοικητή κ. Ζαχαρόπουλου και των νέων δεδομένων που δημιουργούνται.

Οι εφημερίες και η έλλειψη ιατρικού προσωπικού είναι ουσιαστικά τα δύο μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους γιατρούς του Νοσοκομείου.

Σχετικά με τις εφημερίες του Δεκεμβρίου, του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου οι γιατροί αναμένουν να πληρωθούν στα τέλη του μηνός. Αναφορικά με το θέμα της πρόσληψης γιατρών είτε επικουρικού είτε μόνιμου, οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ενημερωθεί για τις ενέργειες που έγιναν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο αναμένουν και τα αποτελέσματα.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Νίκος Χαυτούρας, η πρόσληψη γιατρών είναι το πιο άμεσο πράγμα που πρέπει να γίνει. Υπάρχουν Κλινικές που διαθέτουν ελάχιστο προσωπικό και αδυνατούν να λειτουργήσουν παρέχοντας τις απαιτούμενες υπηρεσίες στους ασθενείς. Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου ξέρουμε ότι έχουν σταλεί έγγραφα στο υπουργείο Υγείας και την Υγειονομική Περιφέρεια για να προσληφθούν γιατροί. Και θα περιμένουμε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Αλλά, αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, θα προβούμε σε κινητοποιήσεις, ώστε να αναδείξουμε το ζήτημα και στην τοπική κοινωνία. Όσον αφορά στο θέμα με τις εφημερίες για το Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο οι γιατροί περιμένουν να πληρωθούν, όπως έχει τονιστεί από τη διοίκηση, μέχρι το τέλος του μηνός. Ωστόσο για εφημερίες δεκαπέντε γιατρών που εκτελέστηκαν το περασμένο φθινόπωρο και δεν πληρώθηκαν, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση και το ζήτημα φαίνεται να μην έχει λύση.

Στο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» μετέβη προχθές κλιμάκιο του Νοσοκομείου, προκειμένου να δει τη μονάδα υπερβαρικού οξυγόνου που προτίθεται να δωρίσει στο «Αχιλλοπούλειο» γιατρός παθολόγος με καταγωγή από τη Μαγνησία.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιάννης Ντόκος, από αρμόδιο στέλεχος του Νοσοκομείου θα γίνει εισήγηση αποδοχής της δωρεάς στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου. Βέβαια για να λειτουργήσει η μονάδα υπερβαρικού οξυγόνου θα χρειαστεί προσωπικό, αφού απαιτούνται τρεις γιατροί και πέντε νοσηλευτές. Επίσης είναι σημαντικό το θέμα της εκπαίδευσης του προσωπικού.

Πάντως από το «Αχιλλοπούλειο» επισημαίνεται πως είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη η δωρεά της μονάδας που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το