Photo Gallery, Τοπικά

Ανησυχία και προβληματισμός για τους εμπρησμούς ΙΧ στο Πήλιο

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα περιστατικά στον Κισσό και τη Μηλίνα

 

 

 

 

Ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες του Ανατολικού και Νοτίου Πηλίου τα δύο περιστατικά με την ολοσχερή καταστροφή από πυρκαγιά τεσσάρων πολυτελών οχημάτων, τις τελευταίες έξι ημέρες, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποδίδονται μάλλον σε εμπρησμό.

Και χθες συνεχίστηκαν από την Πυροσβεστική και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου οι έρευνες για τον εντοπισμό κάποιων στοιχείων που μπορεί να ξεδιαλύνουν το τοπίο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Πυροσβεστικής Βόλου κ. Μιχαλάκης η πυρκαγιά σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους. Από το περιστατικό στη Μηλίνα πάντως δεν εντοπίστηκε κάποιο γκαζάκι ή εκρηκτικός μηχανισμός. Η συλλογή πληροφοριών από το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας συνεχίζεται και αυτό θα γίνει και τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο φαίνεται πως το έργο της συγκέντρωσης αξιόπιστων στοιχείων δεν θα είναι εύκολο και όσο και αν οι υπόνοιες οδηγούν σε εμπρησμό, αυτό θα πρέπει να τεκμηριωθεί από τα στοιχεία.

Το σίγουρο είναι πως η Πυροσβεστική και η Αστυνομία έχουν να αντιμετωπίσουν δύο απανωτές περιπτώσεις εμπρησμών σε οχήματα σε Κισσό και Μηλίνα με το μόνο κοινό στοιχείο ανάμεσα στα δύο συμβάντα να είναι το γεγονός πως τα οχήματα ήταν πολυτελή.

Σημειώνεται πως τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στον Κισσό δύο πολυτελή τζιπ που ανήκαν σε παραθεριστές, καταστράφηκαν από φωτιά, η οποία πιθανότατα αποδίδεται σε εμπρησμό.

Προχθές τα ξημερώματα στη Μηλίνα άλλα δύο πολυτελή οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν ολοσχερώς. Προηγήθηκε δυνατός θόρυβος από έκρηξη που ξύπνησε τους κατοίκους.

Και τα δύο γεγονότα έχουν προκαλέσει ανησυχία στους χιλιάδες παραθεριστές που κάνουν τις διακοπές τους αυτήν την περίοδο στο Πήλιο. Άλλωστε αξίζει να σημειωθεί πως το Πήλιο αποτελεί πόλο έξης και αρκετών επισκεπτών που διαθέτουν κάποια οικονομική επιφάνεια.

Οι τοπικοί φορείς παρακολουθούν τις εξελίξεις με επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς, μεταξύ άλλων, φοβούνται, μήπως τα γεγονότα αυτά επηρεάσουν την τουριστική κίνηση. Βέβαια προβληματίζονται και από το γεγονός ότι η αστυνομική παρουσία για τα πληθυσμιακά δεδομένα αυτής της εποχής είναι ανεπαρκής.

Ο κ. Αντώνογλου τόνισε πως μετά τον εμπρησμό στα δύο πολυτελή οχήματα στη Μηλίνα, αρχίζει να εκδηλώνεται ανησυχία και στους κατοίκους του Ανατολικού Πηλίου, όπου πριν μία εβδομάδα υπήρξε το συμβάν με τη φωτιά σε δύο πολυτελή τζιπ στον Κισσό. Η τοπική κοινωνία αν και αρχικά δεν το έδωσε ιδιαίτερη σημασία, πλέον αρχίζει να προβληματίζεται.

Αυτά τα δύο περιστατικά συνέβησαν μέσα στην τουριστική σεζόν, όπου χιλιάδες παραθεριστές βρίσκονται στις περιοχές του Πηλίου και οπωσδήποτε υπάρχει ένας προβληματισμός.

Ο ίδιος σημείωσε πως ακόμη και αν ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας, δεν μπορούν να δοθούν σημαντικές λύσεις. Στο Αστυνομικό Τμήμα της Ζαγοράς υπηρετούν τέσσερις αστυνομικοί, εκ των οποίων σχεδόν καθημερινά ο ένας έχει ρεπό. Παρά τις ενέργειες που κάναμε, τελικά δεν υπήρξε εξέλιξη, ώστε να υπάρχει αστυνομική παρουσία και στην Τσαγκαράδα για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το