Photo Gallery, Τοπικά

Ανεξάρτητος και ο Ν. Χαυτούρας

Με σκληρή επιστολή Νικ. Χαυτούρα κατά του Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη

Εκτός της ομάδας πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου βρίσκεται από χθες με επιστολή ανεξαρτητοποίησής του ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικ. Χαυτούρας, ο τρίτος από τους τρεις συμβούλους της Δημοκρατικής Συμπολιτείας που είχαν διαφοροποιηθεί στο θέμα ανάκλησης άδειας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντας στη Μακρινίτσα.

Μετά την κ. Φωτεινή Κοκκινάκη, που παραιτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου (αντικαταστάθηκε από τον κ. Σταμ. Κούντρια) και την ανεξαρτητοποίηση του κ. Γιάννη Κουρτίνα, χθες ανεξαρτητοποιήθηκε και ο κ. Χαυτούρας.

Στην επιστολή του προς τον επικεφαλής της παράταξής του, κ. Π. Σκοτινιώτη, ο γιατρός επικρίνει τη συμπεριφορά του Δημάρχου, αμφισβητεί τις προθέσεις και το  έργο του και εκφράζει τη λύπη του για τη στάση των συναδέλφων του στην ομάδα πλειοψηφίας.

Η επιστολή προς το Δήμαρχο

Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του προς το Δήμαρχο κ. Π. Σκοτινιώτη, ο κ. Χαυτούρας αναφέρει:

Κύριε Δήμαρχε,

Πίστεψα σε εσάς και στην υποτιθεμένη προσπάθειά σας για ένα καλύτερο αύριο στην πόλη μας και την τοπική κοινωνία. Δίνοντας όλες μου τις δυνάμεις με τη βοήθεια φίλων, συγγενών και συντοπιτών μου στον αγώνα για την εκλογή σας – εκλογή μας.

Πίστεψα ότι θα είστε επικεφαλής μιας δημοτικής κίνησης, ίσος μεταξύ ίσων, όπου θα σέβεται ο ένας τον άλλον και που θα είχε ως στόχο το όφελος των συμπολιτών μας. Επικεφαλής μιας δημοκρατικής συμπολιτείας που θα διέπεται από βασικές αρχές και  ήθος και όχι μιας «φατρίας» ομάδας που θα διοικεί με αυταρχισμό το Δήμο μας,  όπου ο διάλογος, η συνεργασία, η συλλογικότητα, η ελεύθερη έκφραση απόψεων, με στόχο το δημιουργικό αποτέλεσμα θα αποτελούσε τη βάση  σ’ αυτή τη συνύπαρξη.

Δυστυχώς όμως κ. Δήμαρχε τίποτε από όλα αυτά.

Δημιουργήσατε μια ομάδα – παρέα αντιδημάρχων – προέδρων και κάποιων άλλων συμβουλατόρων έμμισθων μη εκλεγμένων που έχουν μάθει να ζουν από την πολιτική. Αυτή η ομάδα εκφράζει την άποψή σας αγνοώντας οποιαδήποτε άλλη θέση ή σκέψη  και την επιβάλλει.

Πού είναι η δημοκρατικότητά σας, η πρόθεσή σας για έργο στην πόλη μας, πού είναι η συλλογικότητά σας. Ένας τεράστιος Δήμος δεν θα πληγεί από πολλές απόψεις που θα επεξεργαστούν και θα δοθεί η καλύτερη λύση από εσάς για τους συμπολίτες μας.

Τα αποτελέσματα αυτής της διοίκησης και της «δημοκρατικής» συμπεριφοράς σας είναι πλέον γνωστά στη κοινωνία του Βόλου, με την αποστασιοποίηση δημοτικών συμβούλων σας όπως του κ. Κουρτίνα και της κ. Κοκκινάκη (ανεξαρτητοποίηση – παραίτηση).

Όσον αφορά εμένα προσωπικά, μου συμπεριφερθήκατε αλαζονικά, ειρωνικά και κλείνοντας τα αυτιά σας στην άλλη άποψή μου, που μοναδικό σκοπό είχε τη δημιουργική σύνθεση και προσφορά.

Μου επιτεθήκατε ως ο «απόλυτος άρχων» και μου είπατε ότι αν είχα τη λεβεντιά θα έπρεπε να έχω φύγει από την ομάδα πλειοψηφίας.  Αυτή είναι η δημοκρατικότητά σας, δεν σεβαστήκατε την προσωπικότητα μου.

Αλλά έχω να σας θυμίσω και να σας πω ότι ουδείς χειρότερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο.

Εκτός όλων αυτών,

– ποτέ δεν συνεργαστήκατε με μένα ως προέδρο του συμβουλίου μεταναστών,

– ενώ εκλέχτηκα εκπρόσωπος στο  Πανελλήνιο Δίκτυο για τους ROMA και εκπροσωπώντας το Δήμο Βόλου, ποτέ δεν έλαβα πρόσκληση – ειδοποίηση από εσάς για να συμμετέχω σ’ αυτές τις συσκέψεις.

– Έχοντας τη δυνατότητα και  την πρόθεση να βοηθήσω με σκέψεις και προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της εμποροπανήγυρης του Βόλου, προερχόμενος από το Δήμο Αισωνίας, απαξιώθηκα και μαζί με μένα και η Δημοτική ενότητα Διμηνίου.

– Σε πρότασή μου να συγκαλέσετε Δημοτικό συμβούλιο για να ασχοληθούμε όλοι μαζί με τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου, που έχουν να κάνουν με τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωσή του, σε βάρος της υγείας των συμπολιτών μας, με αγνοήσατε.

– Την  πρότασή μου για διαχειριστικό έλεγχο  των οικονομικών των Σφαγείων ΑΕ πριν αναλάβω τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, την απορρίψατε.

– Στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής και σε θέμα που είχε σχέση με την ανάκληση ή όχι άδειας λειτουργίας καταστήματος επειδή είχα αντίθετη άποψη από την εισήγησή σας, προσπαθήσατε με προκλητικά αντιδημοκρατικό τρόπο να με φιμώσετε.

– Ανάρμοστες συμπεριφορές  με τραμπουκισμούς και ύβρεις που προσβάλλουν το κύρος του Δημοτικού συμβουλίου, εκ μέρους του αντιδημάρχου κ. Καουνά, τις επικροτήσατε.

– Ακόμη περιμένουν οι συμπολίτες μας να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να αποδοθεί δικαιοσύνη  για τις υπεξαιρέσεις στο Δήμο μας.

Δεν αντιδράσατε ουσιαστικά με προτάσεις προς την Κκεντρική εξουσία για τα αρνητικά του Καλλικράτη, ανάμεσα σε αυτά και η απαξίωση πολλών κοινωνικών δομών αλλά και των περιφερειακών Δήμων.

Θαμπωθήκατε από την εξουσία κ. Δήμαρχε.

Σε ένα τεράστιο Δήμο προσπαθήσατε να θολώσετε τα νερά δίχως ουσιαστικό έργο, κάνοντας βέβαια πολλές εκδηλώσεις για να ξεχάσει ο κόσμος την πείνα του. Όταν εσείς και η παρέα σας δεν χαρίσατε μία αντιμισθία για να δείξετε και εσείς την ευαισθησία σας.

Δεν δημιουργήσατε,  ούτε έχετε πρόθεση,  προοπτικές για ανάπτυξη σ’ αυτόν το χαρισματικό Δήμο. Πανηγυρίσατε πέρυσι για τα πολλά κρουαζιερόπλοια, φέτος δεν μπορείτε να το κάνετε. Οι υποδομές δεν υπάρχουν, έτσι απαξιώνεται οποιαδήποτε ανάπτυξη, δεν έχετε όραμα, δεν δημιουργείται έτσι προοπτική για μείωση της ανεργίας.

Τέλος λυπάμαι για τους συναδέλφους μου της ομάδας πλειοψηφίας και κυρίως εκείνων που συμμετέχουν στην εκτελεστική επιτροπή, που φοβούνται να μιλήσουν, τρέμουν στην ιδέα μην απολυθούν και ασπάζονται οτιδήποτε, ακολουθώντας πιστά τις δικές σας κατευθύνσεις και εντολές, επειδή ανησυχούν για το μέλλον τους και αν θα  έχουν την αντιμισθία τους, γυρίζοντας την πλάτη στις βασικές αρχές της δημοκρατίας – αξιοπρέπειας – ελευθερίας του λόγου. Όλα αυτά βεβαίως σε βάρος των συμπολιτών μας και της  κοινωνίας μας, που θέλει δημιουργικούς  και αξιοπρεπείς ανθρώπους δίπλα της, που να υπερασπίζονται τα συμφέροντά της.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για λόγους ηθικής, αξιοπρέπειας και επειδή  έχω μάθει στη ζωή μου  να αγωνίζομαι με αξιοπρέπεια δίχως να καθοδηγούμαι  και να υπονομεύομαι, ΔΕΝ δέχομαι να με φιμώνουν, να με προσβάλλουν ως άνθρωπο, ως επιστήμονα και ως πολιτικό που τον διακρίνει η συνέπεια λόγων και έργων. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΙ».

Σχόλιο για την ανεξαρτητοποίηση Ν. Χαυτούρα:

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου αναφέρει: Σχετικά με την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου κ. Νικ. Χαυτούρα, συνεργάτες του Δημάρχου Βόλου έκαναν το ακόλουθο σχόλιο: «Ο κ. Χαυτούρας βρήκε επιτέλους τρόπο να δηλώσει την πολιτική του ύπαρξη. Το κατάπτυστο, ανυπόγραφο κείμενο που κατέθεσε, χαρακτηρίζει το ήθος, τη σοβαρότητα και το επίπεδο του ιδίου και του όποιου συντάκτη του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το