Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Αναταραχή στη μείζονα μειοψηφία Δήμου Βόλου

Με αφορμή αντιδράσεις στην επίσκεψη κλιμακίου ΝΔ στον Π. Σκοτινιώτη
Με αφορμή αντιδράσεις στην επίσκεψη κλιμακίου ΝΔ στον Π. Σκοτινιώτη

Αναταράξεις στη δημοτική παράταξη της Ζέττας Μακρή προκαλεί η επιστολή έξι δημοτικών συμβούλων που αντέδρασαν στην προχθεσινή επίσκεψη κλιμακίου της Ν.Δ. στο δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη, χωρίς τη δική τους παρουσία, ενώ αφήνουν υπονοούμενα και για ενδεχόμενη συνεργασία της Ν.Δ. με το σημερινό δήμαρχο. Από την πλευρά της η κ. Μακρή τόνισε πως δεν θα προχωρήσει σε διαγραφές και ότι δεν φοβάται τις ανεξαρτητοποιήσεις, ενώ ο κ. Σκοτινιώτης έκανε λόγο για πολιτικά αδιέξοδα της μείζονος μειοψηφίας, προσθέτοντας πως θα ήταν θεσμική εκτροπή, αν αντιπροσωπεία από το μεγαλύτερο κόμμα στη Βουλή δεν συναντούσε κατά την επίσκεψή της σε μια περιοχή, τον εκλεγμένο δήμαρχο.

Η επιστολή των έξι δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας κ.κ. Γ. Μουλά, Χ. Ζάχου, Ν. Νομικού, Γρ. Ιγγλέση, Γ. Σπηλιόπουλου και Κ. Μωυσίδη, προήλθε με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας από τα κεντρικά της Ν.Δ. προχθές στο δήμαρχο Βόλου παρουσία και τοπικών στελεχών, καθώς και της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και βουλευτού κ. Μακρή.

«Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ για τη συνάντηση που είχε κλιμάκιο της Ν.Δ., απαρτιζόμενο από τη βουλευτή της Ν.Δ., τον πρόεδρο και γραμματέα της ΝΟΔΕ, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας του κόμματος κ. Μπαγίζο, τον τομεάρχη Μαγνησίας κ. Κολώνια και το βουλευτή Κοζάνης κ. Παπαδόπουλο με το δήμαρχο Βόλου κ. Σκοτινιώτη, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Βόλου. Δυστυχώς, αγνοήθηκαν παντελώς οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου. Ως γνωστόν, η Νέα Δημοκρατία στήριξε την παράταξη αυτή και λογικό θα ήταν το αναφερόμενο κλιμάκιο να ακούσει και τις απόψεις των δικών της δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι αγωνίζονται νυχθημερόν επί σειρά ετών, διαθέτοντας ένα κομμάτι από την προσωπική ζωή τους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» τονίζουν οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι.

Και προσθέτουν σε άλλο σημείο «τέτοιου είδους απαξίωση δεν την περιμέναμε σε καμία περίπτωση και μάλιστα από κομματικά στελέχη που υποτίθεται ότι γνωρίζουν το ρόλο τους και εργάζονται για το καλό της παράταξής τους. Εκτός, αν θεωρούν ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου είναι άνευ σημασίας».

Μάλιστα η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Όπως γίνεται αντιληπτό δεν μπορούμε να περιμένουμε από δαύτους και σπουδαία πράγματα, διότι, όπως αποδεικνύεται, από πολιτικής πλευράς, σχεδόν όλοι τους, είναι για κλάματα. Τους ευχόμαστε καλή συνεργασία με τον κ. Σκοτινιώτη, με την οποία σίγουρα θα οδηγήσουν τη Νέα Δημοκρατία σε μονοψήφιο ποσοστό στο Δήμο Βόλου, όπως έπαθε το ΠΑΣΟΚ. Εμείς θα συνεχίσουμε το διαρκή, έντιμο και ασυμβίβαστο αγώνα μας στην ελληνική κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πέρα από ύπουλες σκοπιμότητες και βρώμικες συναλλαγές, για τις οποίες αηδιάζει όλος ο ελληνικός λαός».

Στο θέμα επανήλθε χθες ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μουλάς λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί, ενώ κάλεσε να ανεξαρτητοποιηθούν αυτοί που προσεγγίζουν τον κ. Σκοτινιώτη.

 

Η Ζέττα Μακρή

Την εξέλιξη με την επιστολή σχολίασε η επικεφαλής της παράταξης κ. Ζέττα Μακρή λέγοντας πως «είναι γνωστό ότι είμαι και βουλευτής του νομού Μαγνησίας και με την ιδιότητά μου αυτή συμμετείχα σε κομματικό κλιμάκιο της παράταξης στις προσυνεδριακές διαδικασίες και συναντήσεις. Το πρόγραμμα είχε καθοριστεί από τα κεντρικά του κόμματος σε συνεργασία με την τοπική ΝΟΔΕ και συμμετείχα ως όφειλα, ενώ θα το ξανάκανα, αν μου το ζητούσαν. Η γραμμή του κόμματος είναι να γίνεται συνάντηση με θεσμικούς και τοπικούς φορείς, το άνοιγμα στην κοινωνία χωρίς κομματικές παρωπίδες. Τη γραμμή αυτή την υποστηρίζω και εφαρμόζω. Καλέσαμε και συζητήσαμε με περισσότερους από 50 τοπικούς φορείς, χωρίς να εξετάσουμε την κομματική προτίμηση των προεδρείων. Κάναμε ουσιαστικό διάλογο και καμαρώνουμε γι’ αυτό. Έχω μάθει να σέβομαι τους θεσμούς, το κόμμα μου και να προσφέρω ό,τι μου ζητήσει. Τίποτα περισσότερο».

Ερωτηθείσα για ενδεχόμενο συνεργασίας της Ν.Δ. με τον κ. Σκοτινιώτη, όπως εμμέσως πλην σαφώς υπονοείται στην επιστολή, είπε πως «ούτε διάθεση έχω ούτε αρμοδιότητα να δώσω χρίσματα, να κάνω συνεργασίες και να υποδείξω επικεφαλής δημοτικών πρωτοβουλιών».

Στην ερώτηση, αν θα προχωρήσει σε διαγραφές η κ. Μακρή απάντησε πως «είμαι παγίως κατά των διαγραφών», ενώ στο ενδεχόμενο ανεξαρτητοποιήσεων συμβούλων της παράταξής της, είπε ότι δεν τις φοβάται, ενώ συμπλήρωσε με νόημα «όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις και τη συνέπειά μας».

 

 

Ο Πάνος Σκοτινιώτης

Τις εξελίξεις στη μειοψηφία, αλλά και τα υπονοούμενα για συνεργασία με τη Ν.Δ. κλήθηκε να σχολιάσει και ο δήμαρχος βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης που δήλωσε τα εξής: «Δεν θα υπεισέλθω στα πολιτικά αδιέξοδα, τα οποία έχει η μειοψηφία από το γεγονός ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια, οι πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, δεν αφήνουν περιθώρια μιας ουσιαστικής και σοβαρής αντιπολιτευτικής τακτικής. Θέλω, όμως να επισημάνω ότι θα αποτελούσε θεσμική εκτροπή, αν το μεγαλύτερο σε δύναμη κόμμα του ελληνικού Κοινοβουλίου, επισκεπτόταν μια περιοχή και δεν συναντούσε τον εκπρόσωπο της πόλης που είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος της πόλης σε όποια πολιτική παράταξη και αν αυτός ανήκει. Νομίζω, λοιπόν, ότι το κλιμάκιο της Ν.Δ. έκανε το αυτονόητο, να συναντηθεί, όχι με τον Πάνο Σκοτινιώτη που ανήκει σε ένα πολιτικό συγκεκριμένο χώρο, αλλά με το δήμαρχο της πόλης και να ακούσει από πρώτο χέρι τις απόψεις. Από κει και πέρα είναι εξαιρετικά ενοχλητικό, για να μην πω ότι σκανδαλίζει την ελληνική κοινωνία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα κεραμίδια, αυτήν την εποχή κάποιοι να ξυπνούν, να κοιμούνται και να ονειρεύονται με χρίσματα και να γυαλίζει το μάτι τους για εξουσία. Είναι το τελευταίο σας διαβεβαιώνω που με απασχολεί αυτήν την περίοδο. Όλη αυτήν την περίοδο έχουμε να διαχειριστούμε πολλά σοβαρά θέματα, «καυτές» πατάτες κυριολεκτικά και το τελευταίο που θα με απασχολούσε αυτή τη στιγμή, είναι ποιος μοιράζει χρίσματα και για πού».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το