Photo Gallery, Τοπικά

Αναταραχή στην Υγεία

 

Κλειστά σήμερα και αύριο τα φαρμακεία

Κλείνουν τα φαρμακεία τους σήμερα και αύριο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις προθέσεις της κυβέρνησης για απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας αλλά και της μη εξόφλησής τους για τις συνταγές που εκτέλεσαν τα προηγούμενα χρόνια, οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας.

Ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να συνεχιστούν αλλά και να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, οι οποίοι ήδη εδώ και αρκετές ημέρες έχουν ξεκινήσει την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα, ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος συνταυτίστηκε με την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και έτσι σήμερα και αύριο τα φαρμακεία θα μείνουν κλειστά. Για την εξυπηρέτηση των πολιτών θα λειτουργούν τα φαρμακεία με κυλιόμενο ωράριο ανά δίωρο. Παράλληλα θα παραμείνει η κινητοποίηση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων.

Επίσχεση εργασίας από εργαστηριακούς γιατρούς

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους προχωρούν από σήμερα οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί, μέχρι να αποπληρωθούν για όλες τις οφειλές.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ένωση συμβεβλημένων γιατρών, τονίζεται μεταξύ άλλων πως «παρά το γεγονός ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο υπομονής, ο ΕΟΠΥΥ απέτυχε να τιμήσει τις στοιχειώδεις οικονομικές του υποχρεώσεις τόσο στους κλινικούς ιατρούς όσο και στα συμβεβλημένα εργαστήρια. Στηρίξαμε και στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία με πάνω από 1 δισ. ευρώ άτοκη χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια. Μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκ. ευρώ καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις – παρακλινικές – εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2012. Επίσης χρωστά στο ιατρικό σώμα το παρακρατηθέν 10% από τις αρχές του 2012 καθώς επίσης και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010. Σύνολο οφειλών πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ !».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το