Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Αναταράξεις στην τοπική ΝΔ και παραίτηση υποψήφιου

Ανακοινώθηκε η σειρά κατάταξης των υποψηφίων στις εκλογές της 17ης Ιουνίου


Αναταράξεις στην τοπική Νέα Δημοκρατία προκάλεσε η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του κόμματος στη Μαγνησία για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Στην τρίτη θέση της λίστας, μετά από τους κ.κ. Αθανάσιο Νάκο και Ζέττα Μακρή, τοποθετήθηκε η προερχόμενη από τη Δημοκρατική Συμμαχία κ. Έλενα Αντωνοπούλου, προκαλώντας την αντίδραση του υποψήφιου βουλευτή κ. Χρ. Μπουκώρου που τοποθετήθηκε στην τέταρτη θέση. Ο τελευταίος με γραπτή δήλωση ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται την υποψηφιότητα στην τέταρτη θέση και επισημαίνει ότι «ο τρόπος που χειρίστηκαν οι αρμόδιοι κομματικοί παράγοντες την υποψηφιότητά μου αγγίζει τα όρια της υφαρπαγής».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και στελέχη της ΝΟΔΕ Μαγνησίας αιφνιδιάστηκαν από τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων, ενώ ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος κ. Δημ. Κολυνδρίνης που ρωτήθηκε χθες το βράδυ αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση και είπε ότι θα τοποθετηθεί σήμερα με επίσημη ανακοίνωση που θα εκδώσει. Ο πέμπτος στη σειρά, ο κ. Αργ. Μποτός που ρωτήθηκε είπε ότι «δεν σχολιάζω και δεν αντιδρώ σε αποφάσεις του κόμματος».

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων έληξε τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας και είναι άγνωστο τι θα γίνει με την κενή θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Μαγνησία, αν ο κ. Μπουκώρος επιμείνει στην απόφασή του.

Χθες η ΝΔ ανακοίνωσε τις λίστες με τα ψηφοδέλτια σ’ όλη τη χώρα. Στη Μαγνησία η σειρά κατάταξης έχει ως εξής: Αθ. Νάκος, Ζέττα Μακρή-Θεοφίλου, Έλενα Αντωνοπούλου, Χρ. Μπουκώρος, Αργ. Μποτός, Μαρία Καπάνη και Σπ. Δεσύλλας. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου με βάση τους σταυρούς προτίμησης, πρώτος είχε έρθει ο κ. Νάκος, δεύτερη η κ. Μακρή, τρίτος ο κ. Σούρλας που αποχώρησε από την πολιτική, τέταρτος ο κ. Μπουκώρος, πέμπτος ο κ. Μποτός και έκτη η κ. Καπάνη, ενώ μία θέση κατείχε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντ. Σαμαράς. Νέα πρόσωπα για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι η κ. Αντωνόπουλου και ο κ. Δεσύλλας.

Η σειρά κατάταξης στο ψηφοδέλτιο που ανακοινώθηκε χθες, προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου και υποψήφιου στις εκλογές της 6ης Μαΐου κ. Χρ. Μπουκώρου, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Εν όψει των εκλογών της 17ηςΙουνίου είχα ενημερώσει τους κομματικά αρμόδιους της Νέας Δημοκρατίας, τόσο σε τοπικό, όσο και σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης, ότι αναγνωρίζω το απόλυτο δικαίωμα της ηγεσίας να καθορίζει τη σειρά κατάταξης στη λίστα του κόμματος με τα δικά της κριτήρια. Είχα ενημερώσει επίσης ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η σειρά σταυροδοσίας και παρεισφρήσουν νεοεισερχόμενα στελέχη από άλλους κομματικούς χώρους στη Νέα Δημοκρατία, αλλοιώνοντας τη βούληση των πολιτών, όπως αυτή πρόσφατα εκφράστηκε,  δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφιος. Όλοι οι αρμόδιοι κομματικοί παράγοντες με διαβεβαίωσαν προκειμένου να καταθέσω την υποψηφιότητα ότι θα καταταγώ στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου. Οι προχθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΝΟΔΕ Μαγνησίας στα Μέσα Ενημέρωσης αποδεικνύουν περίτρανα τους ισχυρισμούς μου. Εντελώς ξαφνικά με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, χθες το βράδυ, πληροφορήθηκα ότι την τρίτη θέση καταλαμβάνει η προερχόμενη από τη Δημοκρατική Συμμαχία Έλενα Αντωνοπούλου.

Επειδή αυτή η επιλογή δεν δικαιολογείται ούτε από την κοινή, ούτε από την πολιτική, ούτε από την κομματική λογική, διότι η απλή αριθμητική αποδεικνύει ότι οι 680 σταυροί προτίμησης της κ. Αντωνοπούλου στις πρόσφατες εκλογές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με τους 5.370 πολίτες της Μαγνησίας που με τίμησαν με την προτίμησή τους, είμαι υποχρεωμένος να μην αποδεχτώ την υποψηφιότητα της τέταρτης θέσης. Θεωρώ ότι ο τρόπος που χειρίστηκαν οι αρμόδιοι κομματικοί παράγοντες την υποψηφιότητά μου αγγίζει τα όρια της υφαρπαγής. Είτε εσκεμμένα είτε από λανθασμένους χειρισμούς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Για τις προθέσεις μου ενημέρωσα χθες το βράδυ τόσο το διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, όσο και το γραμματέα του Κόμματος.

Κατέληξα στην απόφαση αυτή λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το αξιακό σύστημα που υπηρετώ. Είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω την προσωπική μου και την πολιτική μου αξιοπρέπεια, καθώς και την αξιοπρέπεια των χιλιάδων συμπολιτών που με τίμησαν στις εκλογές της 6ηςΜαΐου. Δεν έχω συνηθίσει τα παιχνίδια του παρασκηνίου, δεν ανήκω σε πολιτικές ομάδες πίεσης, ούτε διαθέτω πολιτικούς πάτρωνες και, ως γνωστό, δεν κατάγομαι από πολιτικό τζάκι. Τέλος ενημερώνω τους συμπολίτες ότι παραμένω στην παράταξη και θα αγωνιστώ για την επικράτησή της και τη σωτηρία της χώρας με τις ασήμαντες – όπως κάποιοι τις ζύγισαν – πολιτικές μου δυνάμεις».

Εξάλλου, η υποψήφια βουλευτής κ. Έλενα Αντωνοπούλου στην προσωπική της σελίδα στο Facebook ανήρτησε χθες βράδυ την παρακάτω δήλωση: «Στις εκλογές της 6ης Μαΐου συμμετείχα στο Νομό Μαγνησίας με τη Δημοκρατική Συμμαχία, Συμφωνώ με τις απόψεις της Ντόρας Μπακογιάννη και την ακολουθώ γιατί ξέρω ότι κάνει σωστές επιλογές.
Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου έχουν διαφορετικό διακύβευμα. Από τη μία μεριά έχουμε ένα λόμπι της δραχμής και από την άλλη έχουμε ένα πατριωτικό μέτωπο που θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη και το ευρώ. Συστρατεύομαι στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και εύχομαι το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι νικηφόρο για το καλό της Ελλάδος. Είμαι υποψήφια στη Μαγνησία στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Καλώ τους συμμαχητές να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. Για την Ελλάδα μας!».

 

Περιοδεία κλιμακίων της ΝΟΔΕ

Από τη ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώθηκε πως «εν όψει των επαναληπτικών εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου, δύο κλιμάκια αποτελούμενα από υποψήφιους βουλευτές και Μέλη της ΝΟ.Δ.Ε., θα πραγματοποιήσουν περιοδείες σε όλους τους «Καλλικρατικούς», αλλά και «Καποδιστριακούς» Δήμους του Νομού μας, για την καλύτερη ενημέρωση και προβολή των θέσεων του κόμματος. Το πρόγραμμα των περιοδειών των κλιμακίων για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, έχει ως εξής:

Πέμπτη 31/5/2012

1ο κλιμάκιο 20:30: Σέσκλο στην πλατεία, 21:30: Διμήνι στο Δημαρχείο.

2ο κλιμάκιο 20:30: Μηλίνα, 21:30: Τρίκερι.

Παρασκευή 1/6/2012

1ο κλιμάκιο 20:30: Άνω Λεχώνια, 21:00: Κάτω Λεχώνια, 21:30: Αγριά.

2ο κλιμάκιο 20:30: Κεραμίδι, 21:30: Κανάλια.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα Τετάρτη 30/5/2012 στις 19:30 το απόγευμα, η ΝΟ.Δ.Ε Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει τη Νομαρχιακή της Συνέλευση στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» του ξενοδοχείου «VOLOS PALACE», με ομιλητή τον αναπληρωτή τομεάρχη Ευθύνης της Οικονομίας κ. Ιωάννη Βρούτση, βουλευτή Κυκλάδων, ενώ θα κληθούν να πάρουν μέρος τόσο ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Π. Μαρκάκης, όσο και τα τοπικά στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που ως γνωστόν ανέστειλε τη λειτουργία της και αποφάσισε να συμπαραταχθεί με τη ΝΔ.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Ολυμπιακός έχασε 2-0 από τη Λιόν στη Γαλλία-Ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό ματς για τον Κωστούλα

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα της Φάσης Πρωταθλήματος του Γιουρόπα Λιγκ χάνοντας με…

27 Σεπτεμβρίου 2024

Αθωώθηκε σε ηλικία 88 ετών ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο

Ο Ιάπωνας Ιουάο Χακαμάντα, 88 ετών, που πέρασε 46 χρόνια στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, αθωώθηκε…

27 Σεπτεμβρίου 2024

Μίκαελ Σουμάχερ: Τρεις άνδρες κατηγορούνται στη Γερμανία για απόπειρα εκβιασμού της οικογένειας του θρύλου της Φόρμουλα 1

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν και κατηγορούνται για σχέδιο εκβιασμού της οικογένειας του Μίκαελ Σουμάχερ, με τις…

26 Σεπτεμβρίου 2024

Καρυστιανού σε Οικονόμου: «Τα Τέμπη δεν είναι μια ιστορία που πάλιωσε, δεν θα κλείσουμε τα μάτια μας»

Τη δική της απάντηση στους χαρακτηρισμούς, που χρησιμοποίησε ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών Βασίλης Οικονόμου…

26 Σεπτεμβρίου 2024

Σίφνος: Υπάλληλος των ΕΛΤΑ υπεξαίρεσε πάνω από 130.000 ευρώ και σκηνοθέτησε τη ληστεία

Μία υπάλληλος των ΕΛΤΑ στη Σίφνο σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος της, αλλά -όπως αποδείχτηκε από…

26 Σεπτεμβρίου 2024

Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου – Μαρκόπουλου: «Είστε γυμνοσάλιαγκας – Ασκεί bullying»

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον…

26 Σεπτεμβρίου 2024