Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Αναστολή κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι γιατροί

Νέα απόφαση απομάκρυνσης του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου εξέδωσε χθες το υπουργείο Υγείας

Αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή αποφάσισαν χθες οι νοσοκομειακοί γιατροί, προκειμένου να μην πλήττονται άλλο οι ασθενείς και οι συμπολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν από τα εξωτερικά ιατρεία. Στο μεταξύ νέα εξέλιξη προέκυψε χθες, καθώς το υπουργείο Υγείας απέστειλε νέα απόφαση για την απομάκρυνση του διοικητή κ. Αριστείδη Ζαχαρόπουλου.

Οι γιατροί μαζί με τους εργαζόμενους συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από το γραφείο του διοικητή για να διαμαρτυρηθούν ζητώντας την απομάκρυνσή του. Εκείνη την ώρα τους γνωστοποιήθηκε η νέα απόφαση του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία απομακρύνεται ο διοικητής και μάλιστα αζημίως για το Δημόσιο.

Η εξέλιξη δημιούργησε νέα δεδομένα για τους γιατρούς και τους εργαζόμενους οι οποίοι εκτίμησαν ότι πλέον είναι θέμα χρόνου η έκδοση του ΦΕΚ.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η απόφαση αυτή περιλαμβάνει και επιπλέον αιτιολόγηση για την απομάκρυνση αφήνοντας να εννοηθεί ότι εκλείπουν και τα όποια νομικά εμπόδια υπήρχαν.

Σε πιο θετικό κλίμα στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων, όπου αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων των γιατρών μέχρι και μεθαύριο Παρασκευή, οπότε θα ξαναγίνει νέα συνέλευση για την εκτίμηση των δεδομένων.

Μάλιστα οι γιατροί τόνιζαν πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει έκδοση του ΦΕΚ, τότε από την ερχόμενη Δευτέρα θα προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις με μεγαλύτερη ένταση.

Πάντως χθες πραγματοποιήθηκαν κανονικά τα εξωτερικά ιατρεία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας κ. Νίκος Χαυτούρας τόνισε πως «στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχε αρκετός κόσμος στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για τη απομάκρυνση του διοικητή, ενώ υπάρχει και ένα νέο σχετικό έγγραφο του υπουργείου Υγείας που αναφέρεται στην απόλυση του. Ελπίζουμε άμεσα να βγει και το ΦΕΚ για να δοθεί οριστική λύση. Είναι σίγουρα μια νέα εξέλιξη. Και σκεπτόμενοι τον κόσμο αποφασίσαμε να αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι την Παρασκευή. Αν μέχρι τότε δεν έχει δοθεί λύση στο θέμα, τότε θα συστρατευτούμε και θα κλιμακώσουμε με μεγαλύτερη δυναμική τις κινητοποιήσεις, δηλαδή με τη μορφή 24ωρων κυλιόμενων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων και μετάβαση στο υπουργείο Υγείας».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «θα κινηθούμε στη διεκδίκηση για την πρόσληψη γιατρών και να μην κινδυνεύσουν με κλείσιμο Κλινικές του Νοσοκομείου. Ο αγώνας θα συνεχιστεί για την επίλυση προβλημάτων ζωτικής σημασίας.

Κάποιες προκηρύξεις για προσλήψεις γιατρών βγήκαν, όπου το Νοσοκομείο, δεν περιλαμβάνεται. Γι’ αυτό και εμείς θα διεκδικήσουμε να βγει κάποια νέα προκήρυξη. Χωρίς επιπλέον ιατρικό προσωπικό δεν μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο. Επίσης θα πρέπει να γίνουν άμεσα διαγωνισμοί για την προμήθεια υλικών».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Με σκληρή δουλειά ήρθε η τεράστια επιτυχία των Νεανίδων του Ολυμπιακού

Η ομάδα μπάσκετ νεανίδων του Ολυμπιακού Βόλου αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στην Ελλάδα φτάνοντας ως τον…

16 Φεβρουαρίου 2024

Διαδίκτυο

Στη διαδικτυακή εκδήλωση της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024, συμμετείχε το 1ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού. Νηπιαγωγοί και…

16 Φεβρουαρίου 2024

Γ. Τάκης στη “Θ”: Να γεμίσει το Κλειστό στον αγώνα της Νίκης με Πανελλήνιο

Κάλεσμα εν όψει του σημαντικού αγώνα της Νίκης με τον Πανελλήνιο το ερχόμενο Σάββατο απευθύνει…

16 Φεβρουαρίου 2024

Άκυρη…

Συνεχίζεται η ανακύκλωση ρούχων στον Βόλο στα ειδικά μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία…

16 Φεβρουαρίου 2024

Και η ΠΑΕ Νίκη στον αγώνα κατά του καρκίνου παιδικής ηλικίας

Παγκόσμια ημέρα του καρκίνου παιδικής ηλικίας ήταν η χθεσινή και στην ιστοσελίδα της Νίκης δημοσιεύτηκε…

16 Φεβρουαρίου 2024

Κατήγγειλε ότι τον μαχαίρωσαν αλλά ήταν ψέμα

Φαντασιόπληκτος αποδείχθηκε ο 33χρονος Σουηδός που κατήγγειλε ότι δύο άγνωστοι άνδρες εισέβαλαν στο δωμάτιό του…

16 Φεβρουαρίου 2024