Photo Gallery, Τοπικά

Αναστάτωση για χώρους υγιεινής στο 5ο Δημοτικό

Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν την ανακατασκευή τους

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, καθώς οι τουαλέτες βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και από το Δήμο δεν έχει γίνει κάποια παρέμβαση, μολονότι οι γονείς διέθεσαν χρήματα για την αγορά των υλικών. Η διεύθυνση και ο σύλλογος γονέων τονίζουν πως πρέπει άμεσα να αρχίσουν οι εργασίες, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής για την εξυπηρέτηση των 260 μαθητών.
Το 5ο Δημοτικό Σχολείου Βόλου στεγάζεται σε ένα από τα παλαιότερα διδακτήρια της πόλης, καθώς το κτίριο συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια ζωής που θα συνδυαστούν και με εκδηλώσεις.
Ωστόσο τα προβλήματα δεν είναι και λίγα. Το κυριότερο αφορά στις τουαλέτες, όπου η κατάσταση κρίνεται από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ως άθλια.
Όλο το προηγούμενο διάστημα γονείς, εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής του σχολείου κινήθηκαν ποικιλοτρόπως για την ανακατασκευή των τουαλετών, αλλά δυστυχώς αποτέλεσμα δεν είδαν.
Πλέον με την έναρξη των σχολείων και τη θέα της άσχημης εικόνας στις τουαλέτες ο προβληματισμός και η αναστάτωση κυριαρχούν.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Απόστολος Ατσιάς σημείωσε ότι το σχολείο κλείνει 100 χρόνια λειτουργίας φέτος και οι τουαλέτες είναι τριτοκοσμικές. Ενδεικτικά οι πόρτες είναι ξύλινες με καρφιά.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η σχολική κοινότητα έχει ενημερώσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα το Δήμο Βόλου για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τις τουαλέτες.
Όπως είπε, η άποψη του σχολείου και του συλλόγου γονέων ήταν η ανακατασκευή να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, ώστε να εκμεταλλευτούμε την απουσία των μαθητών. Τα υλικά άλλωστε ήδη έχουν παραλειφθεί, όπως τα πάνελ, τα πλακάκια, τα είδη υγιεινής με χρήματα του Δήμου Βόλου, της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των γονέων. Αφενός έγιναν δύο διαγωνισμοί από το Δήμο Βόλου για τον ίδιο λόγο μέσα στο καλοκαίρι, οι οποίοι όμως απέβησαν άκαρποι. Στις αρχές Αυγούστου επανήλθαμε στο θέμα, εφόσον οι διαγωνισμοί είχαν αποβεί άκαρποι και συμφωνήθηκε με τις Τεχνικές Υπηρεσίες να εκτελεστεί το έργο με αυτεπιστασία, έχοντας την άποψη και η διεύθυνση του σχολείου και ο σύλλογος γονέων ότι αν ξεκινούσαν οι εργασίες σιγά-σιγά τον Αύγουστο θα υπήρχε το απαιτούμενο διάστημα για την αυτεπιστασία των εργασιών, ενώ θεωρούταν απολύτως πιθανή η ανοχή των γονέων, εφόσον καθυστερούσε το έργο για κάποιο διάστημα. Ωστόσο τελικά δεν έγινε τίποτα, το θέμα παραπέμφθηκε πάλι στις καλένδες και επειδή οι τουαλέτες έχουν κριθεί ακατάλληλες από τις Υπηρεσίες Υγιεινής του Δήμου, το θέμα πλέον έχει υποβληθεί στο Δήμαρχο για να δοθεί λύση.
Από τις τουαλέτες υπάρχουν τρεις των αγοριών, τέσσερις των κοριτσιών και μία των δασκάλων. Συνολικά φοιτούν 260 παιδιά.
Ο κ. Ατσιάς είπε πως στο πλαίσιο των παρεμβάσεων προορίζεται να γκρεμιστεί το εσωτερικό μέρος των τουαλετών τελείως και να μείνει το κτιριακό περίγραμμα, να μπουν καινούρια πλακάκια, διαχωριστικά, αλλά και να τοποθετηθεί υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση.
Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων κ. Φώφη Γιαμάκου είπε πως «αγοράσαμε υλικά, κινηθήκαμε, επισκεφθήκαμε πολλές φορές την Τεχνική Υπηρεσία και δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Από το Δήμο δεν μας είπαν ποτέ «όχι» για την ανακατασκευή των τουαλετών, αλλά δεν είδαμε και κάποια εργασία. Κατανοούμε τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, όμως υπάρχει και θέμα υγιεινής για τα παιδιά πέρα από την αισθητική. Ενδεικτικά για τα αγόρια και τα κορίτσια υπάρχει από ένας νιπτήρας. Γενικά η κατάσταση στις τουαλέτες είναι άθλια και πρέπει να υπάρξει παρέμβαση. Αναγνωρίζουμε ότι έγιναν προσπάθειες από το Δήμο, αλλά θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή».
Φώτης Σπανός

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το