Τοπικά

Ανανεώνονται οι συμβάσεις για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Μέχρι 31-12-2011 και στις «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας»

Ανανεώνονται μέχρι τις 31-12-2011 οι συμβάσεις των εργαζομένων στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας». Έπειτα από συντονισμένες κινήσεις της KEΔKE και των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας δόθηκε προσωρινά λύση για περισσότερους από 6.500 συμβασιούχους σε κοινωνικά προγράμματα των OTA, που αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο να μείνουν άνεργοι την 31-12-2011, με τη λήξη των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων.

Με την ένταξη των συγκεκριμένων προγραμμάτων στο EΣΠA, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με την ίδια σχέση εργασίας (συμβάσεις ορισμένου χρόνου), μέχρι να ενταχθούν οι OTA στους οποίους απασχολούνται, στις χρηματοδοτήσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Τα κοινωνικά προγράμματα των OTA εντάχθηκαν στο EΣΠA με την πράξη που αφορά την «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης».

Επίσης θα ανανεωθούν ή θα παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, που εντάχθηκαν και αυτά στις χρηματοδοτήσεις του EΣΠA για την περίοδο μέχρι το τέλος του 2011.

Προσλήψεις 500

διοριστέων

σε οργανικές θέσεις

Για το μόνιμο προσωπικό των ΟΤΑ, σύμφωνα με κοινή εγκύκλιο που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης και Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στα τέλη του 2010, θα πρέπει άμεσα να προσληφθούν οι 500 διοριστέοι στους ΟΤΑ από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, των οποίων οι πίνακες των οριστικών αποτελεσμάτων αναρτήθηκαν μέχρι τις 31-12-2009. Ο διορισμός τους δεν πραγματοποιήθηκε εντός του 2010, όπως προβλέπει η σχετική εγκύκλιος, λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων στους ΟΤΑ από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι το τέλος του έτους εξαιτίας των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τα στελέχη της αυτοδιοίκησης έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξασφαλίσουν εγκρίσεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού το 2011, παρά την αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» που ισχύει για το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών. Η τοποθέτηση των μονίμων υπαλλήλων όμως θα συμβάλλει επίσης στον καλύτερο προγραμματισμό των αιτημάτων για εποχικό προσωπικό και στην κάλυψη σημαντικών αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό.

545 σπουδαστές

στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Εγκρίθηκε από τον ΟΑΕΔ η εισαγωγή 545 σπουδαστών στα 16 ΙΕΚ του Οργανισμού για το εαρινό εξάμηνο του σχολικού έτους 2010-2011, προκειμένου να καταρτισθούν σε 12 ειδικότητες.

Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τις θέσεις, πρέπει να έχουν στην κατοχή τους απολυτήριο λυκείου ή πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου Σπουδών ή ΕΠΑΣ ή ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις στο ΙΕΚ της προτίμησής τους μέχρι τις 28 Ιανουαρίου, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 21 Φεβρουαρίου.

Επισημαίνεται ότι κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να επιλέξει μέχρι τρεις ειδικότητες σε δύο ΙΕΚ το πολύ.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων υπερβαίνει τις προσφερόμενες θέσεις, τότε θα ακολουθηθεί διαδικασία επιλογής έπειτα από μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως ο βαθμός τίτλου σπουδών, η προϋπηρεσία στην εκάστοτε ειδικότητα, η ηλικία των υποψηφίων και η πολυτεκνία.

Επισημαίνεται ότι παρότι τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ δεν εντάσσονται σε εκπαιδευτική βαθμίδα, εξασφαλίζουν στους αποφοίτους τους Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης, με καθορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 210 9989860 (κ. Δήμητρα Λεκαράκου).

490 ερευνητές, ειδικοί σύμβουλοι

και διοικητικοί στις περιφέρειες

Για τις ανάγκες του έργου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά» στις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Νότιου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Κρήτης, Βόρειου Αιγαίου, Ηπείρου, Ιόνιων Νησιών, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, ζητούνται άτομα για την επιστημονική, γραμματειακή και τεχνική υποστήριξη του Έργου. Η χρονική διάρκεια του Έργου είναι από 1/9/2010 έως 31/12/2013. Θα επιλεγούν περίπου 300 εμπειρογνώμονες, επιστημονικοί συνεργάτες, ερευνητές, ειδικοί σύμβουλοι, επίκουροι, 70 μουσικοί, εμψυχωτές, μουσειοπαιδαγωγοί και εν γένει άτομα καλλιτεχνικής και υγιεινής αγωγής, 80 μεταπτυχιακοί φοιτητές με επιστημονική εξειδίκευση στα αντικείμενα: Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Ψυχολογία ή Κοινωνιολογία των Ευπαθών Ομάδων, Παιδαγωγικές Επιστήμες και Εκπαίδευση, Σχολική Ψυχολογία, Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (Διδασκαλία Ελληνικής ως Δεύτερης και Μητρικής Γλώσσας).

Παράλληλα, για την τεχνική και οικονομική υποστήριξη του Έργου θα χρειαστούν: 10 κάτοχοι ΜΔΕ πληροφορικής ή πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ Πληροφορικής και εξειδίκευση σε αρχιτεκτονική και ανάπτυξη ιστοσελίδων, Portal, 5 πληροφορικοί για τεχνική υποστήριξη των hardware, ένας στατιστικολόγος για την επεξεργασία, ερευνητικών δεδομένων, 5 πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ΜΔΕ και με εμπειρία στη διαχείριση έργων του ΚΠΣ για την οικονομοτεχνική υποστήριξη του Έργου.

Τέλος, για τη διοικητική υποστήριξη του Έργου θα χρειαστούν περίπου 19 πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή απόφοιτοι Ενιαίου Λυκείου,. Θα συνεκτιμηθούν η αποδεδειγμένη εμπειρία σε ερευνητικά προγράμματα αντίστοιχου περιεχομένου, καθώς επίσης και οι γνώσεις χρήσης Η/Υ και Διαδικτύου, οργάνωσης γραφείου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας αίτηση την οποία θα αποστείλουν μαζί με αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, κατά προτίμηση σε ψηφιακή μορφή στη διεύθυνση [email protected] ή σε έντυπη μορφή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Φιλοσοφική Σχολή, Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής, 5ος όροφος, υπόψη: κ. Χρ. Παρθένη, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, 15784.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως 27/1/2011. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τα ερωτήματά τους γραπτώς στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή να τηλεφωνήσουν στους αριθμούς: 210-7277516, 210-7277823 και 210-7277886.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το