Αθλητισμός

Ανανέωσαν με τον Ολυμπιακό Β. οι Γκίτκος και Κατσιαρός

 ΓΚΙΤΚΟΣ

Ο Δημήτρης Καραγιάννης θα συνεχίσει να ηγείται της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και τη νέα χρονιά, αν λάβουμε υπόψη από τις κινήσεις που γίνονται τις τελευταίες μέρες στην ομάδα, που αφορούν ανανεώσεις συμβολαίων και μεταγραφές. Χθες έληξε η προθεσμία που είχε δώσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού σε υποψήφιους αγοραστές να καταθέσουν προτάσεις για την αγορά της ΠΑΕ και σύμφωνα με πληροφορίες δεν εμφανίστηκε κάποιος δυνατός επενδυτής να αναλάβει τα ηνία της βολιώτικης ομάδας. 

Όπως όλα δείχνουν η παρούσα διοίκηση θα παραμείνει στην ομάδα, με τη προσθήκη, ίσως, κάποιων ατόμων στο διοικητικό συμβούλιο.

Το μεσημέρι της προσεχούς Τρίτης 9/7 ο Δημήτρης Καραγιάννης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα ανοίξει τα «χαρτιά» του, αναφερόμενος τόσο στο διοικητικό, όσο και στο αγωνιστικό μέρος, καθώς σε λίγες μέρες θα πρέπει να αρχίσει η προετοιμασία της ομάδας και ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση σε όλες τις γραμμές. Η Ανακοίνωση της ΠΑΕ τονίζει τα εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ενημερώνει το φίλαθλο κόσμο ότι ο πρόεδρος της ομάδος κ. Δημήτρης Καραγιάννης θα δώσει συνέντευξη τύπου την Τρίτη 9/7/2013 και ώρα 13:00 στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ».

 

Ανανέωσαν Γκίτκος

και Κατσιαρός

Δύο ποδοσφαιριστές που πέρυσι προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στην ομάδα, οι Θοδωρής Γκίτκος και Παναγιώτης Κατσιαρός, θα συνεχίσουν και τη νέα χρονιά να αγωνίζονται με τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα (45 ο Γκίτκος, 40 ο Κατσιαρός), πέρασαν χθες το πρωί από τα γραφεία της ΠΑΕ και συζήτησαν με τη διοίκηση την ανανέωση της συνεργασία τους με τους «ερυθρόλευκους».

Επήλθε συμφωνία με τους ανθρώπους της διοίκησης της ΠΑΕ, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για υπογραφή συμβολαίου ενός ακόμη χρόνου. Ο Θοδωρής Γκίτκος σε δηλώσεις του τόνισε πως αισθάνεται δυνατός να προσφέρει για άλλη μια χρονιά τις υπηρεσίες του στην ομάδα, με στόχο να οδηγήσει – μαζί με τους συμπαίκτες του – τον Ολυμπιακό Βόλου στη Σούπερ Λιγκ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Παναγιώτη Κατσιαρού, ενός από τους πιο σταθερούς σε απόδοση ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού τη χρονιά που ολοκληρώθηκε: «Είμαι ευχαριστημένος που θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό Βόλου και τη νέα χρονιά. Από τη στιγμή που η διοίκηση ήθελε να συνεχιστεί η συνεργασία μας, είπα αμέσως το «ναι», καθώς θέλω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πετύχει το στόχο της ανόδου. Πιστεύω στη δυναμική αυτής της ομάδας και είμαι βέβαιος πως ο στόχος θα επιτευχθεί».

 

Συνεχίζουν

Καπετάνος

και Πινδώνης

Δύο παίκτες που έχουν συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και για τη νέα αγωνιστική περίοδο, οι Θανάσης Πινδώνης και Κώστας Καπετάνος, ήρθαν χθες στο Βόλο και συζήτησαν με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ για τη νέα χρονιά. Η συνεργασία τους με τους «ερυθρόλευκους» θα συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο, με τη διοίκηση της ΠΑΕ να ποντάρει στην προσωπικότητά τους και στις μεγάλες δυνατότητες που διαθέτουν, ως ποδοσφαιριστές.

Ο Καπετάνος επέστρεψε στον Ολυμπιακό τον περασμένο Ιανουάριο, χωρίς όμως να έχει την απόδοση που περίμεναν οι παράγοντες του Ολυμπιακού και οι φίλαθλοι της ομάδας. Ο έμπειρος μέσος στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος άρχισε να δείχνει τις μεγάλες του δυνατότητες και στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως τη νέα χρονιά ο Καπετάνος μπορεί να αποτελέσει βαρόμετρο στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Όσο για τον Πινδώνη αποτέλεσε το… μηχανάκι του Ολυμπιακού στο χώρο του κέντρου. Πολύτιμο εργαλείο, βοήθησε τόσο ανασταλτικά, όσο και επιθετικά την ομάδα, παίζοντας σε 38 παιχνίδια και σημειώνοντας έξι γκολ, αν και αμυντικό χαφ. Έκανε μια πολύ καλή χρονιά, γεγονός το οποίο εκτίμησε η διοίκηση του Ολυμπιακού και σύμφωνα με πληροφορίες του προσφέρει νέο συμβόλαιο μέχρι το 2015.

Ο Πινδώνης συνεργάζονταν άψογα με τον Εγκούτου Ολίσε στο χώρο της μεσαίας γραμμής και είναι πολύ σημαντικό ότι και τη νέα χρονιά αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές θα συνυπάρχουν στην ομάδα. Ο Νιγηριανός μέσος, ο οποίος βρίσκεται σε διακοπές στο Λονδίνο, θα παραμείνει και αυτός για έναν ακόμη χρόνο στον Ολυμπιακό, καθώς έχει συμβόλαιο με τη βολιώτικη ΠΑΕ μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

 

Παρελθόν

και τυπικά

ο Τσιάτσιος

Τυπικά παρελθόν από τον Ολυμπιακό είναι ο Δημήτρης Τσιάτσιος, ο οποίος χθες πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ στο Πανθεσσαλικό, καθώς είχε λαμβάνειν χρήματα από τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, με τη διοίκηση να του ανακοινώνει και επίσημα την απόφασή της να μην συνεχιστεί η συνεργασία και τη νέα χρονιά.

Ο Τσιάτσιος στα 20 παιχνίδια που αγωνίστηκε στο περσινό πρωτάθλημα με την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην ομάδα, ενώ όταν του ζητήθηκε να αγωνιστεί ως δεξιός μπακ στους αγώνες των πλέι οφ με Παναιτωλικό, Ηρακλή και Νίκη, αν και δεν γνώριζε τη θέση, ανταποκρίθηκε εξαιρετικά.

Με δεδομένο ότι οι Σπύρος Γόγολος και Θανάσης Παλαιολόγος αποτελούν παρελθόν από τον Ολυμπιακό (δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία τους με τους «ερυθρόλευκους»), το βολιώτικο συγκρότημα βρίσκεται στην αναζήτηση κεντρικών αμυντικών, καθώς παραμένει άγνωστο αν θα παραμείνουν στην ομάδα και οι Θανάσης Κωστούλας και Βαγγέλης Γκότοβος.

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ έχουν έρθει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε επαφή με αρκετούς κεντρικούς αμυντικούς και με κάποιους από αυτούς οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά σε έμπειρο κεντρικό αμυντικό με θητεία στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα και αναμένεται να επέλθει συμφωνία. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα

Επίσης, ανοιχτό παραμένει πάντα το θέμα της απόκτησης του Δημήτρη Αρβανίτη, ο οποίος δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Καλλιθέα. Με τον έμπειρο αμυντικό ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε επαφή και εξελίξεις αναμένονται τις προσεχείς μέρες.

Όπως όλα δείχνουν, εννέα ποδοσφαιριστές από την περσινή ομάδα θα συνεχίσουν και τη νέα χρονιά να αγωνίζονται στον Ολυμπιακό. Αυτοί είναι οι Θοδωρής Γκίτκος, Σταμάτης Καρράς, Παναγιώτης Κατσιαρός, Δημήτρης Κόμνος, Εγκούτου Ολίσε, Θανάσης Πινδώνης, Κώστας Καπετάνος, Γιανίκ Γενγκά, ενώ αναμένεται να παραμείνει και ο Μπρέσκα, ο οποίος θα έχει άμεσα τις τελικές συζητήσεις με την διοίκηση για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Ανοιχτή παραμένει η παραμονή των Κωστούλα και Γκότοβου.

Αντίθετα, παρελθόν αποτελούν οι Γόγολος, Παλαιολόγος, Τσιάτσιος, Ανιέτε, Γουσούλης, Μπολάτι, Πετκάκης, Στογιάνοφ, Χατζηπαντελίδης, Ναντάγια, και Ογκουνσότο.

 

Ανέλαβε τα νέα

του καθήκοντα

ο Σολάκης

Ο Ηλίας Σολάκης ύστερα από μακρά πορεία ως ποδοσφαιριστής, αποφάσισε να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 39 ετών. Στο διάστημα της μεγάλης του καριέρας αγωνίστηκε πάνω από 500 παιχνίδια στις εθνικές κατηγορίες, σημειώνοντας και 180 γκολ.

Ο Σολάκης αποδέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού να συνεχίσει να προσφέρει στην ομάδα από άλλο πόστο, αυτό του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ. Συζήτησε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και από χθες ο πρώην, πλέον, ποδοσφαιριστής, ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, με στόχο να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του και ο ίδιος να έχει μια πετυχημένη παρουσία σε μια θέση που δεν τη γνωρίζει, αλλά που έχει μεγάλη όρεξη και διάθεση για να μάθει και να τα καταφέρει.

«Μετά από πολλά χρόνια το κομμάτι ποδοσφαιριστής Ηλίας Σολάκης έλαβε τέλος. Ένα ευχαριστώ σε όλους όσους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια: προπονητές, παράγοντες, ποδοσφαιριστές…». Με τα παραπάνω λόγια ο Ηλίας Σολάκης μέσω του προσωπικού του προφίλ στο  Facebook,  ευχαριστεί όλους όσοι έπαιξαν κάποιο ρόλο στη σημαντική καριέρα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ανταπόκριση και τα καλά λόγια των φίλων του πλημμύρισαν το διαδίκτυο…

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το