Photo Gallery, Τοπικά

Αναμόρφωση πλατειών του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Ολοκληρώνονται οι εργασίες για το πράσινο και τα δέντρα
Ολοκληρώνονται οι εργασίες για το πράσινο και τα δέντρα

Στην ολοκλήρωσή τους βρίσκονται οι εργασίες περιποίησης του πρασίνου στις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους, καθώς και κλαδέματος των δένδρων στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, μέσω της υπηρεσίας Πρασίνου και Καθαριότητας.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες, συνέβαλαν στην μεγάλη ανθοφορία γεγονός που έκανε επιτακτική την άμεση παρέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας, προκειμένου να υπάρχει μια αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.

Τα οχήματα του Δήμου βοήθησαν τόσο στο κλάδεμα, όσο και στη μεταφορά των κλαδιών από τους κοινόχρηστους χώρους σε άλλα σημεία, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή των εργαζομένων από το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η έλευση της άνοιξης με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών να συνδυαστεί με ένα αισθητικά αναβαθμισμένο δημόσιο χώρο, όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να ψυχαγωγούνται στις πλατείες.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Χρισταντώνης, «οι παρεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους για την περιποίηση του πρασίνου ξεκίνησαν λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και τώρα ολοκληρώνονται. Καθημερινά ένα τσαπάκι, ένα GCB και ένα φορτηγό του Δήμου επιχειρούν για την καλύτερη αποτελεσματικότητα των εργασιών. Φέτος που ήταν και μια βροχερή χρονιά, υπήρχε πολύ πράσινο. Έχουμε κλαδέψει όλα τα δένδρα από τα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ κόψαμε και το πράσινο που δεν χρειαζόταν από τις πλατείες και άλλα σημεία, ώστε οι χώροι να είναι όμορφοι ενόψει της Άνοιξης.

Το κλάδεμα των δένδρων ήταν απαραίτητο και για λειτουργικούς λόγους. Για παράδειγμα από την πτώση των φύλλων και των προϊόντων, δημιουργείται πρόβλημα στις σχάρες απορροής ομβρίων υδάτων».

Το έργο της Υπηρεσίας πρασίνου θα συνεχιστεί όλη την υπόλοιπη περίοδο στα σχολεία, αλλά και στα γήπεδα που είναι αρκετά και απαιτούν συστηματικό καθαρισμό.

«Τακτική μας είναι να περνάμε με όλο το προσωπικό τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα από τα δημοτικά διαμερίσματα και να περιποιούμαστε το πράσινο, τα δένδρα» τονίζεται από την υπηρεσία.

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως «καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ως Δήμος, προκειμένου να έχουμε ελκυστικούς κοινόχρηστους χώρους, πλατείες προσεγμένες και περιποιημένες, χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης που θα είναι εύκολα προσβάσιμοι. Και αυτό απαιτεί συστηματική και καθημερινή δουλειά. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά και οι παρεμβάσεις γίνονται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Δίνουμε ιδιαίτερα φροντίδα στο πράσινο, στην κατάσταση των δένδρων και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες και το προσωπικό μας. Παράλληλα διαθέτουμε τον απαιτούμενο εξοπλισμό, ώστε οι εργασίες να προχωρούν ταχύτερα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το