Photo Gallery, Αθλητισμός

Ανακοινώνει το νέο προπονητή ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Φρανκ Ντουρί φέρεται ως επικρατέστερος, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση ενός ακόμη τεχνικού

Η ώρα της ανακοίνωσης του νέου προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου πλησιάζει. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ βρίσκονται στις τελικές συζητήσεις με δύο τεχνικούς και πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν το όνομα του προπονητή που θα αναλάβει να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, αλλά και στο Γιουρόπα Λιγκ.  Όπως έγραψε χθες η «Θ» προβάδισμα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού Βόλου έχει ο Φρανκ Ντουρί, ο οποίος έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τους διοικούντες τον Ολυμπιακό. Πάντως ο Αχιλλέας Μπέος φέρεται να εξετάζει μία ακόμη περίπτωση τεχνικού, πριν ενεργοποιήσει τη συμφωνία με τον Ντουρί.

Θυμίζουμε πως ο Φρανκ Ντουρί είναι 53 ετών και το 2001 όταν συγχωνεύτηκαν η Ζούλτε με την Βάρεγκεμ ανέλαβε προπονητής της νεοσύστατης ομάδας στην Δ’ κατηγορία. Το 2005 ανέβασε την Ζούλτε Βάρεγκεμ στην πρώτη κατηγορία και στην παρθενική του σεζόν στην Α’ εθνική με την βελγική ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Βελγίου, ενώ αναδείχτηκε προπονητής της χρονιάς.

Το καλοκαίρι του 2010 ανέλαβε τα ηνία της Γάνδης, με την οποία έλαβε μέρος στο Γιουρόπα Λιγκ (η Γάνδη τερμάτισε τρίτη στον όμιλό της πίσω από την Σπόρτιγκ Λισσαβόνας και τη Λιλ). Η ομάδα του τερμάτισε φέτος τρίτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά ήταν μόλις πέμπτη στα πλέι οφ κι έτσι δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του με την Γάνδη.

Στον Ολυμπιακό Βόλου, πάντως, περιμένουν την απάντηση ενός Ισπανού προπονητή και εφόσον αυτή είναι αρνητική, τότε θα επικοινωνήσουν με τον Ντουρί, προκειμένου ο Βέλγος τεχνικός να έρθει στην Ελλάδα, να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό και να πιάσει δουλειά.

Το θέμα του προπονητή του χειρίζεται αποκλειστικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος θέλει να το κλείσει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, κάνοντας παράλληλα την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Οι «ερυθρόλευκοι» ταυτόχρονα έχουν δρομολογήσει και μια σειρά από μεταγραφικά ζητήματα, από τη στιγμή που η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, εν όψει των αυξημένων αγωνιστικών υποχρεώσεων που θα έχει τη νέα χρονιά. Ήδη οι μεταγραφικοί στόχοι έχουν εντοπιστεί και οι πρώτες συζητήσεις και επαφές έχουν γίνει. Ο Ολυμπιακός Βόλου κινείται για την απόκτηση παικτών, τόσο στην αγορά της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή), όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά (Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο). Αρκετά είναι τα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι ενδιαφέρουν τους «ερυθρόλευκους», όπως είναι αυτά του Μουσταφά Ζαρζού της Μονς, του Στέφαν Νταρμπιόν της Ναντ, του Χαβιέ Κάμπορα της Ουρακάν, του Μάρτιν Ρόγιε της Ολίμπο, καθώς και του Κώστα Γιαννούλη της Κολωνίας.

Φυσικά δεν είναι μόνο οι παραπάνω ποδοσφαιριστές που φέρεται να ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό. Ο Τάκης Γιαννόπουλος έχει παρακολουθήσει πολλούς παίκτες στα ταξίδια που έχει κάνει φέτος σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική, ενώ «τσεκάρει» και ορισμένους ποδοσφαιριστές που έχουν προταθεί στους «ερυθρόλευκους». Ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού εισηγήθηκε στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Αχιλλέα Μπέο, την απόκτηση κάποιων παικτών και πολύ σύντομα η ΠΑΕ θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τις πρώτες μεταγραφές.

Στο μεταξύ, αύριο Τρίτη στη 1.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας του Ολυμπιακού Βόλου της αγωνιστικής περιόδου 2011-12. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Valis (αίθουσα Pilio) στην Αγριά Βόλου.

 

«Μυθομανής

και συκοφάντης

ο Κούγιας»

Με χαρακτηρισμούς όπως «μυθομανής» και «συκοφάντης» αναφέρεται ο Αλέξης Κούγιας στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως ο Αλέξης Κούγιας είναι έκπτωτος από κάθε ποδοσφαιρικό αξίωμα με την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου να αναρωτιέται πότε τα ΜΜΕ θα ενημερώσουν τον κόσμο για την απόφαση που έλαβε η αρμόδια επιτροπή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναφέρει τα εξής:

«Συγχαρητήρια για μία ακόμη φορά σε όσους επέλεξαν για συνομιλητή τους τον κατ’ εξακολούθηση χρήστη πλαστών εγγράφων, το μυθομανή, συκοφάντη και πλέον έκπτωτο από κάθε ποδοσφαιρικό αξίωμα, Αλέξη Κούγια.

Υ.Γ. Αλήθεια πότε θα ενημερωθούμε από τα ΜΜΕ για την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής να κηρύξει έκπτωτο τον Αλέξη Κούγια και κυρίως πότε θα διαβάσουμε την άποψη έγκριτων δημοσιογράφων περί πλαστογραφίας, αλλά και την άποψη του κ. Κούγια για το ίδιο θέμα;».

 

Τετ α τετ Μπέου-

Πιλάβιου στο

«Καραϊσκάκη»

Θερμή συνομιλία είχαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι Αχιλλέας Μπέος και Σοφοκλής Πιλάβιος, στο περιθώριο του αγώνα της Ελλάδας με τη Μάλτα.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου βρέθηκε στο φαληρικό στάδιο για να παρακολουθήσει τον αγώνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, όπως και ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Οι δύο άνδρες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου βρέθηκαν στο εστιατόριο του γηπέδου και είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία.

Το κλίμα μεταξύ Μπέου και Πιλάβιου ήταν αρκετά ευχάριστο με τους δύο να έχουν εγκάρδια συζήτηση, ενδεχομένως για τα προβλήματα που ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα το ελληνικό ποδόσφαιρο και έφεραν την αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδίας και των επί μέρους Ενώσεων.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το