Αθλητισμός

Ανακοίνωσε Τσερκέζο η Νίκη

Με τον Οδυσσέα Αν. έκανε την επανεμφάνισή του στην ενδεκάδα ο Σωτρίνης (φωτό Π. Γιάνναρος)

Ενώ ικανοποίηση επικρατεί στο «κυανόλευκο στρατόπεδο» για την άνετη επιτυχία με 3-0 επί του Οδυσσέα Αναγέννησης

Ο Δημήτρης Τσερκέζος είναι το νέο απόκτημα της Νίκης. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον 23χρονο αμυντικό, ο οποίος αγωνιζόταν στον Ιωνικό. Σαρωτική ήταν η Νίκη στο παιχνίδι με τον Οδυσσέα Αναγέννησης (3-0), το οποίο αποτέλεσε την ιδανική αρχή για τον Απόστολο Χαραλαμπίδη στον πάγκο της βολιώτικης ομάδας. Φιλικό με τους Νέους Αθλητές δίνει σήμερα στις 15.00 η Νίκη στο γήπεδο του Ξηριά.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Υπέγραψε στη Νίκη ο Δημήτρης Τσερκέζος

Στα «κυανόλευκα» ντύθηκε ο Δημήτρης Τσερκέζος. Αυτό γνωστοποίησε η ΠΑΕ Νίκη με ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της. Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Τσερκέζο. Ο Δημήτρης Τσερκέζος έφυγε το καλοκαίρι από τον Ιωνικό με «γεμάτες συμμετοχές», ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από την Δόξα Δράμας, ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, με την οποία ανέβηκε στην β’ Εθνική κατηγορία, για να πάρει μεταγραφή στον Πανθρακικό. Από εκεί βρέθηκε στον Ιωνικό με 34 συμμετοχές στην Β’ Εθνική κατηγορία»

Ο Δημήτρης Τσερκέζος γεννήθηκε στη Δράμα και αγωνίζεται τόσο ως δεξιός μπακ, όσο και ως κεντρικός οπισθοφύλακας. Επομένως αναμένεται να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε με τη λύση της συνεργασίας με τον Βασίλη Σαμαρά.

Σήμερα πιθανότατα θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα του Γιάννη Τσάγγαρη. Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής παρακολούθησε χθες τον αγώνα της Νίκης με τον Οδυσσέα Αναγέννησης από τις εξέδρες του «Παντελής Μαγουλάς» και μάλλον σήμερα θα υπογράψει στη βολιώτικη ομάδα.

Τέλος, φιλικό παιχνίδι με τους Νέους Αθλητές θα δώσει σήμερα η Νίκη. Η συνάντηση, που θα αρχίσει στις 15.00, θα γίνει στο γήπεδο του Ξηριά και το «παρών» αναμένεται να δώσουν ο νεοαποκτηθείς Περικλής Μπουσινάκης και οι Αργεντινοί Ματίας Όλιβερ και Ματίας Ναβαρέτε.

Ικανοποίηση για

την ευρεία νίκη

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της Νίκης για την άνετη επικράτηση επί του Οδυσσέα με 3-0. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι οι «κυανόλευκοι» πριν τον αγώνα αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα, ενώ απέναντί τους είχαν τον κακό τους δαίμονα, τον οποίο δεν είχαν κερδίσει ποτέ μέχρι τώρα. Τελικά τα κατάφεραν και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.

Μάλιστα η ΠΑΕ Νίκη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον κόσμο. Αναλυτικά επισημαίνει:

«Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ευχαριστεί τους υπέροχους φιλάθλους της, που βοήθησαν την ομάδα μας, να πάρει αυτή την σπουδαία νίκη. Το ραντεβού μας ανανεώνεται την ερχόμενη Τετάρτη στην Κατερίνη, για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του α’ γύρου κόντρα στους Πόντιους Κατερίνης».

Η Νίκη του Σαββάτου εμφανίστηκε αρκετά διαφορετική, τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε διάθεση. Αναμφίβολα ο Απόστολος Χαραλαμπίδης δεν μπορούσε να κάνει πολλά μέσα σε μια προπόνηση και εύστοχα απέδωσε το μεγαλύτερο μερίδιο για την επιτυχία στους ποδοσφαιριστές του.

Ωστόσο και ο ίδιος φρόντισε να βάλει τη δική του …πινελιά επιλέγοντας στην ενδεκάδα παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής. Πιο συγκεκριμένα τοποθέτησε τον Αντώνη Σωτρίνη σε ρόλο αμυντικού χαφ δίπλα και τον Κώστα Βλαχοκυριάκο αριστερό μέσο. Επίσης ο Ανέστης Νάστος έπαιξε λίγο πιο πίσω από τον Γιώργο Γραμματικόπουλο, που αποτέλεσε την επιθετική αιχμή. Για πρώτη φορά μετά από καιρό είδαμε στην ενδεκάδα τον Κώστα Τσικνίδη στην αριστερή πλευρά της άμυνας, με τον Κώστα Καρακώστα να επανέρχεται στα δεξιά. Επίσης ο Καστοριανός τεχνικός άλλαξε θέσεις στους Παναγιώτη Πετρά και Βαγγέλη Στουρνάρα, με τον πρώτο να αγωνίζεται στον άξονα και τον δεύτερο στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής

Το σύστημα ήταν 4-4-1-1 με τον κ. Χαραλαμπίδη να δικαιώνεται απόλυτα για τις επιλογές του. Ο Στουρνάρας ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητος κάνοντας δυνατό δίδυμο με τον Καρακώστα. Ο Πετράς «κατάπιε» πολλά χιλιόμετρα στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Σωτρίνης ανέλαβε τη «βρώμικη» δουλειά στο κέντρο.

Η αριστερά πλευρά δεν δούλεψε το ίδιο καλά όσο η δεξιά. Ο Τσικνίδης εμφανίστηκε επηρεασμένος από τη μακρά απουσία του, ενώ ο Βλαχοκυριάκος δεν έδειξε να έχει προσαρμοστεί σε μια νέα θέση γι’ αυτόν, αφού κυρίως αγωνίζεται στον άξονα. Παρ’ όλα αυτά είχε μεγάλη διάθεση και φυσικά αποτέλεσε τον μεγάλο πρωταγωνιστή πετυχαίνοντας δύο γκολ.

Οι «κυανόλευκοι» σημείωσαν και τα τρία τέρματα από στημένες φάσεις, γεγονός που δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο. Είδαμε αρκετές κομπίνες στις εκτελέσεις, με αποτέλεσμα η Νίκη να αξιοποιήσει δύο φάουλ από το ίδιο σημείο κι ένα κόρνερ, τα οποία την έβαλαν στη θέση του οδηγού.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, κανείς δεν υστέρησε. Όλοι έδειξαν μεγάλο πάθος και θέληση καθηλώνοντας τον αντίπαλο, ο οποίος έδειξε ανήμπορος να αντιδράσει. Μάλιστα ακόμη κι όταν έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της άδικης αποβολής του Πετρά στο 72’ με δεύτερη κίτρινη, το βολιώτικο συγκρότημα φρόντισε να μην φάνει η αριθμητική ολιγωρία και δεν απειλήθηκε καθόλου η εστία του Φώτη Τάσσου, που ήταν κι αυτός ένα από τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα.

ΝΙΚΗ: Τάσσος, Καρακώστας, Τσικνίδης, Παπαδήμας (76’ λ.τρ. Χρυσοχοΐδης), Μαϊστρέλλης (66’ Κουτσογιάννης), Σωτρίνης, Πέτρας, Στουρνάρας, Βλαχοκυριάκος (84’ Βλάχος), Νάστος, Γραμματικόπουλος.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝ.: Σαμουηλίδης, Ακριτίδης, Παϊζάνος, Λαμπερνάκης, Μαγγανάς, Κεφαλάς (74’ Τζιμόπουλος), Κουκούτσης, Θ. Χουρουζίδης (70’ Βενέτης), Ζαγοριανός (52’ Κιουρτσίδης), Τριανταφυλλάκος, Κυριακίδης

Βλαχοκυριάκος: Είχαμε

ψυχή και πάθος

Εμφανώς χαρούμενος ήταν ο Κώστας Βλαχοκυριάκος τόσο για την επιτυχία της Νίκης, όσο και για τα δύο γκολ που σημείωσε. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη που πετύχαμε. Είχαμε ψυχή, πάθος και πήραμε το ματς. Ήταν αναγκαίο για μας να κερδίσουμε έστω και με 1-0. Ωστόσο αν δεν κερδίσουμε και το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης, δεν έχουμε κάνει τίποτα» ήταν αρχικά τα λόγια του 21χρονου μέσου.

Κληθείς να μιλήσει για τις δυσκολίες που συνάντησε στην επανεμφάνισή του ο νεαρός ποδοσφαιριστής απάντησε: «Ναι ομολογώ πως ήταν δύσκολο για μένα να παίξω μετά από αρκετό καιρό. Αυτό φάνηκε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όταν άρχισε να μου βγαίνει η κούραση. Παρά το ότι πέτυχα δύο γκολ, περιμένω περισσότερα από τον εαυτό μου».

Τους παίκτες του Οδυσσέα Αναγέννησης εκπροσώπησε ένας πρώην «κυανόλευκος», ο Γιώργος Ζαγοριανός, ο οποίος δήλωσε: «Εμείς ξέραμε σε ποια έδρα θα έρθουμε. Η Νίκη ήθελε πάση θυσία τους βαθμούς έχοντας καινούργιο προπονητή και τους φιλάθλους κοντά της. Ήταν ένα δύσκολο απόγευμα για μας. Προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, γιατί δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα».

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έκανε ειδική μνεία και για τον κόσμο της Νίκης: «Μακάρι να παίζω κάθε Κυριακή σε γεμάτα γήπεδα και ας με …βρίζουν από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Είναι τιμή για τους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται σε γεμάτα γήπεδα στη Γ’ Εθνική. Εύχομαι στη Νίκη να πανηγυρίσει την άνοδο. Έχω πολλούς φίλους στην ομάδα και μακάρι να πετύχει τον στόχο της» ήταν το σχόλιό του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το