Photo Gallery, Τοπικά

Ανακατασκευή παλιάς πτέρυγας Νοσοκομείου

Η πρώτη φάση με μεταφορά της Β’ Παθολογικής Κλινικής μέχρι Νοέμβριο

Η πρώτη φάση της ανακατασκευής της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου με τη μεταφορά της Β’ Παθολογικής Κλινικής στο χώρο που παλιά στεγαζόταν η Μαιευτική Κλινική αναμένεται να ολοκληρωθεί Οκτώβριο – Νοέμβριο του τρέχοντος έτους. Ήδη στην παλιά πτέρυγα έχει τοποθετηθεί ο ανάδοχος εργολάβος, ο οποίος προχωρεί σε εργασίες.

Το έργο της ανακατασκευής έχει προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 5.000.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ενώ επιβλέπουσα αρχή είναι η ΔΕΠΑΝΟΜ.

Ήδη στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου καθορίστηκαν οι χώροι του εργοταξίου, έχουν εγκατασταθεί οι μηχανικοί που μελετούν το χώρο και εντός δέκα ημερών, θα ξεκινήσουν τα τεχνικά έργα.

Όπως τονίζεται από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, η αρχή των εργασιών γίνεται από το χώρο της παλιάς Μαιευτικής Κλινικής, όπου στο μεγαλύτερο τμήμα του θα στεγαστεί η Β’ Παθολογική Κλινική. Η είσοδος της Κλινικής θα εφάπτεται στη μέση του διασυνδετήριου διαδρόμου μεταξύ της νέας και παλιάς πτέρυγας. Η νέα Κλινική θα έχει σύγχρονες προδιαγραφές, για παράδειγμα κάθε δωμάτιο θα έχει τη δική του τουαλέτα, και γενικά οι υποδομές θα είναι εφάμιλλες με τις αντίστοιχες της Α’ παθολογικής στην καινούρια πτέρυγα. Έτσι εκτιμάται ότι θα περιοριστεί και το φαινόμενο να περιμένουν οι ασθενείς, πότε θα εφημερεύει στα Επείγοντα η Α’ Παθολογική, για να κάνουν εισαγωγή στο Νοσοκομείο, επειδή στεγάζεται στη νέα πτέρυγα, θέλοντας έτσι να αποφύγουν τη νοσηλεία τους στην παλιά πτέρυγα.

Επίσης ένα μικρό μέρος της παλιάς Μαιευτικής Κλινικής θα ανακατασκευαστεί και θα παραχωρηθεί για τη στέγαση της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας. Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2013. Η πρώτη αυτή φάση της παρέμβασης αφορά μια έκταση 1000 τετραγωνικών μέτρων.

Μετά τη μεταφορά της Β’ Παθολογικής Κλινικής και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στην ανακατασκευασμένη πρώην Μαιευτική Κλινική, θα ανοίξει ο δρόμος για την συνέχιση των εργασιών και στο νότιο τμήμα της παλιάς πτέρυγας που περιλαμβάνει ένα τριώροφο κτίριο έκτασης 3.000 τετραγωνικών μέτρων. Εκεί θα στεγαστούν οι δομές του «Ψυχαργώς», ενώ η παρέμβαση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη του 2014.

Ο ολοκληρωμένος ψυχιατρικός τομέας του «Ψυχαργώς» που θα στεγάζεται στο τριώροφο κτίριο, θα περιλαμβάνει τμήμα νοσηλείας ενηλίκων, τμήμα παίδων, τμήμα οξέων περιστατικών. Παράλληλα θα υπάρχουν πλήρεις υποδομές ιατρείων, χώροι φυσιοθεραπείας και όλες οι σύγχρονες υποδομές που απαιτούνται για το πρόγραμμα «Ψυχαργώς».

Μετά την ανακατασκευή της παλιάς πτέρυγας, η διοίκηση του Νοσοκομείου θα εξετάσει και την προοπτική της αξιοποίησης των υπόλοιπων 6.000 τετραγωνικών μέτρων της παλιάς πτέρυγας που πλέον δεν χρησιμοποιούνται.

Επίσης με την εργολαβία που θα διαρκέσει μέχρι τουλάχιστον το 2014, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας που εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τις 100 μέσα από τις παροχές διαφόρων υπηρεσιών.

Ο αναπληρωτής διοικητής κ. Γιάννης Ντόκος σημείωσε πως στόχος είναι η αξιοποίηση και του υπόλοιπου τμήματος της παλιάς πτέρυγας, γύρω στα 6.000 τετραγωνικά μέτρα, αλλά και η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε όλα τα επίπεδα, όπως αξονικού τομογράφου, μαγνητικού τομογράφου που αποτελούν προτάσεις στο ΕΣΠΑ.

Ημερίδα στο Βόλο 

Ημερίδα-συνέδριο για θέματα ποιότητας θα διοργανωθεί μεθαύριο Παρασκευή στις 9 το πρωί στο ξενοδοχείο «Volos Palace». Το συνέδριο διοργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας και αναφέρεται στην ευαισθητοποίηση των λειτουργών Υγείας για τα συστήματα ποιότητας στα Εργαστήρια.

Όπως τονίζεται από το Υπουργείο Υγείας, η Διεύθυνση Ποιότητας και Αποδοτικότητας του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της υλοποίησης πράξης με τίτλο «Οργάνωση εκπαιδευτικών συνεδρίων με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας στις υπηρεσίες υγείας (νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα υγείας) και μονάδες κοινωνικής φροντίδας», ενταγμένης στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» διοργανώνει στο Βόλο στις 8 Φεβρουαρίου 2013 ημερίδα-συνέδριο με τίτλο «Ευαισθητοποίηση των λειτουργών υγείας για τα συστήματα ποιότητας στα εργαστήρια». Το Υπουργείο στοχεύει στη διαρκή βελτίωση κάθε επαγγελματία υγείας, κάθε διαδικασίας και συνολικά κάθε υπηρεσίας, στην ανάδειξη των πρωτοπόρων και κανών, αλλά κυρίως στην υποστήριξη όσων χρειάζεται να βελτιωθούν το ταχύτερο δυνατόν. Είναι δε επιτακτική ανάγκη, αλλά και εύλογη κοινωνική επιταγή να αντεπεξέλθουμε αποτελεσματικά στο σύγχρονο και αυξανόμενο απαιτητικό ενδιαφέρον της παροχής υπηρεσιών υγείας, συμμορφούμενοι και με τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες.

Στην ημερίδα αναμένεται να δώσουν το «παρών» Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές της 3ης, 4ης, 5ης και 6ης υγειονομικής περιφέρειας, προϊστάμενοι εργαστηρίων, επιστήμονες που στελεχώνουν τα εργαστήρια, προϊστάμενοι της νοσηλευτικής και διοικητικής υπηρεσίας, υπεύθυνοι γραφείων ποιότητας.

Επίσης θα συμμετάσχουν καθηγητές ιατρικής του εργαστηριακού τομέα, εκπρόσωποι επιστημονικών επαγγελματικών ενώσεων, εκπρόσωποι του ΕΟΠΥΥ, της ειδικής υπηρεσία τομέας και ανώτεροι υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το