Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Αναζητείται η προέλευση 32.000 ευρώ

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί τα χρήματα που βρέθηκαν στο ελικόπτερο πιθανότατα να προέρχονται από απαγωγή ή ναρκωτικά

Το χρηματικό ποσό των 32.000 ευρώ, σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, βρέθηκε σε ένα σακ βουαγιάζ στο ελικόπτερο της απόπειρας απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές των Τρικάλων. Το «πακέτο» βρέθηκε στην έρευνα που κάνουν οι αστυνομικοί στο ελικόπτερο και τώρα αναζητείται η προέλευσή τους. Είναι ένα από τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η Αστυνομία. Η απόπειρα απόδρασης, έτσι όπως σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε, δείχνει πως απαιτήθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό και οι συνεργοί εμφανίστηκαν ως «πλούσιοι». Η εμφάνιση των δύο συνεργών του Βλαστού στη Ζαγορά, οι κινήσεις τους, η «χλιδή» που θέλησαν να επιδείξουν και στη συνέχεια η ενοικίαση του ελικοπτέρου και η «πλούσια ζωή» απαιτούσαν χρήματα. Βέβαια όλο αυτό το σκηνικό αποτελούσε μέρος του σχεδίου. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες ωστόσο φαίνεται πως οι αστυνομικοί αναζητούν την προέλευση των χρημάτων σε «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Το ενδεχόμενο τα χρήματα να προέρχονται από απαγωγή φαίνεται να είναι πολύ πιθανό. Στην παρούσα πάντως φάση φαίνεται να αποκλείουν το ενδεχόμενο τα χρήματα να ήταν μέρος του ποσού που δόθηκε στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Και τούτο επειδή τα χρήματα, σε εκείνη την περίπτωση, είχαν δοθεί σε χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.

Ο εντοπισμός της πηγής προέλευσης των χρημάτων που βρέθηκαν στο ελικόπτερο ίσως να δώσει απαντήσεις και σε άλλα ερωτήματα που έχουν αναπτυχθεί στη διάρκεια της έρευνας εξιχνίασης όλων των πτυχών της θεαματικής αυτής κινηματογραφικής απόπειρας απόδρασης.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να προέρχονται από διακίνηση ναρκωτικών. Φήμες χθες στα Τρίκαλα έλεγαν πως είχαν γίνει δοκιμαστικές πτήσεις ελικοπτέρων πριν από δύο μήνες, πάνω από τις φυλακές Τρικάλων ώστε να έχει επιτυχία το εγχείρημα.

Χθες στην επίσημη ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανέφερε πως στους χώρους αποσκευών του ελικοπτέρου βρέθηκαν συνολικά σε διάφορα «πακέτα» 32.000 ευρώ, των οποίων ερευνάται η προέλευση.

Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, σε συνεργασία με ειδικό κλιμάκιο αξιωματικών από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας δόθηκε επίσης στη δημοσιότητα (όλα τα στοιχεία έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας) οπτικό υλικό, σε μορφή βίντεο, από το εξωτερικό και τους εσωτερικούς χώρους του ελικοπτέρου, από οχήματα και χώρους κατά των οποίων πυροβόλησαν οι δράστες, καθώς επίσης και τρεις φωτογραφίες με κατασχεμένα όπλα.

Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό για τις συνθήκες που επικράτησαν στη φυλακή και τη «βροχή» από σφαίρες που έπεσαν…

Μεταφορά στο Νοσοκομείο

Στο μεταξύ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Τρικάλων, ο Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την πτώση του από την ανεμόσκαλα του ελικοπτέρου στην προσπάθειά του να δραπετεύσει. Ο Βλαστός υποβλήθηκε σε εξετάσεις και στη συνέχεια μεταφέρθηκε και πάλι στη φυλακή. Καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του στο Νοσοκομείο Τρικάλων εντός και εκτός του Νοσοκομείου βρισκόταν μεγάλος αριθμός αστυνομικών.

Αργά το απόγευμα οδηγήθηκε στον Ανακριτή Τρικάλων για να καταθέσει ο πιλότος του ελικοπτέρου. Εξάλλου, ύστερα από πολύωρη κατάθεσή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του Βλαστού οδηγήθηκαν αργά προχθές το βράδυ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Τρικάλων. Πήραν 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθούν σήμερα στον Ανακριτή Τρικάλων.

Στο μεταξύ ο μηχανικός του ελικοπτέρου, ο οποίος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Τρικάλων, ίσως λάβει εξιτήριο σήμερα ή αύριο. Θα καταθέσει και αυτός στον Ανακριτή Τρικάλων.

Σημειώνεται ότι η έρευνα για τα όσα διαδραματίστηκαν στη Ζαγορά, πριν την απόπειρα απόδρασης, έχει ολοκληρωθεί και οι αστυνομικοί έχουν τώρα σαφή και πλήρη εικόνα για το σχέδιο των δραστών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΔΗΜΗΤΡΑ: Ανανέωσε ο αρχηγός Θ. Μπιρμπίλης

Στη Δήμητρα έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν που θα βρει την ομάδα…

1 Ιουνίου 2024

Εκδήλωση αύριο Κυριακή στην παραλία του Βόλου

Oι σύλλογοι και φορείς ΕΜΕΒΟ Κάρλας, Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ), Σ.Ε. Α/Γ…

1 Ιουνίου 2024

ΜΠΑΣΚΕΤ: Τρεις αθλήτριες του Ολυμπιακού στην Εθνική Κορασίδων

Στο προπονητικό διήμερο επιλογής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ κορασίδων που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στη…

1 Ιουνίου 2024

Η ΔΕΥΑ Ρ.Φεραίου συστήνει την μη χρήση του νερού για ανθρώπινη χρήση σε Ριζόμυλο και Βελεστίνο – Eνδείξεις για εμφάνιση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας

Η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου μετά από ενημέρωση του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Δημόσιας…

1 Ιουνίου 2024

«Μικρό Σινεμά» με προβολές για μικρούς και μεγάλους

Με τη βραβευμένη τσέχικη ταινία «Ο Μπλε Τίγρης» του Petr Oukropec ολοκληρώνονται για φέτος οι…

1 Ιουνίου 2024

Επιτυχίες αθλητών του Πήγασου – Πήραν 36 μετάλλια σε αγώνες κικ μπόξινγκ στη Λάρισα

Εντυπωσίασαν οι αθλητές του Α.Σ. Βόλου «Πήγασος» σε αγωνιστική ημερίδα κικ μπόξινγκ στη Λάρισα, καθώς…

1 Ιουνίου 2024