Photo Gallery, Τοπικά

Αναβιώνει το φρικτό έγκλημα σε ξενοδοχείο της Σκιάθου

Την ερχόμενη Τετάρτη η δίκη του Αφγανού για τη δολοφονία ξενοδόχου


Την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαΐου στο Κακουργιοδικείο Λάρισας έχει προσδιοριστεί να γίνει η δίκη του Αφγανού, ο οποίος πριν από ένα περίπου χρόνο σκότωσε στη Σκιάθο, στο ξενοδοχείο της, την 58χρονη Σταυρούλα Τσουρού και τραυμάτισε τον 63χρονο σύζυγό της και την 20χρονη κόρη τους. Το έγκλημα είχε συγκλονίσει τότε το νησί κυρίως με τον τρόπο που είχε διεξαχθεί. Χαρακτηρίστηκε πρωτοφανές για τα μέχρι τώρα δεδομένα της τοπικής κοινωνίας.

Ο δράστης είχε μάλιστα εξαφανιστεί και εντοπίστηκε λίγες ημέρες αργότερα κρυμμένος σε δασική περιοχή στον «Ξάνεμο». Είχε δηλώσει πως ήταν ανήλικος και η υπόθεση είχε αρχικά προσδιοριστεί να εκδικαστεί στο Δικαστήριο Ανηλίκων του Βόλου. Η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας του θύματος είχε υποστηρίξει πως δεν είναι ανήλικος και συνεπώς το δικαστήριο ήταν αναρμόδιο. Κατάφερε να πάρει αναβολή και προθεσμία για να αποδειχθεί μετά τη συνδρομή πραγματογνωμόνων πως τελικά είναι 28 ετών. Ένα πρώτο στοιχείο, που οδήγησε στον ακριβή προσδιορισμό της ηλικίας του, ήταν και αποτύπωμα που είχε ληφθεί στη Ρόδο όπου είχε συλληφθεί ως λαθρομετανάστης.

Τελικά η Εισαγγελία Βόλου παρέπεμψε την υπόθεση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που αποφάνθηκε πως ο κατηγορούμενος πρέπει να δικαστεί από Κακουργιοδικείο. Η δίκη προσδιορίστηκε για τις 4 Μαΐου (για πρώτη φορά), ενώ ο Αφγανός είναι προφυλακισμένος.

Από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς του, όπως είχε γίνει γνωστό από τις διωκτικές αρχές που διενεργούσαν την προανακριτική έρευνα, φερόταν να ομολόγησε το φονικό υποστηρίζοντας ότι «σκότωσε την ξενοδόχο επειδή του όφειλε 900 ευρώ» από δεδουλευμένα.

Από τα στοιχεία της προανάκρισης έχει προκύψει ότι ο Αφγανός εργαζόταν στο ξενοδοχείο της οικογένειας Τσουρού από το Πάσχα του 2009 και για ένα περίπου χρόνο. Έκανε πολλές και διάφορες εργασίες και διέμενε στο ξενοδοχείο. Βρίσκεται στην Ελλάδα με προσωρινή άδεια παραμον

ής μετά από την κατάθεση αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου. Όλο αυτό το διάστημα πηγαινοερχόταν από την Αθήνα στη Σκιάθο και αντίστροφα. Επιστρέφοντας από ένα ταξίδι του από την Αθήνα στη Σκιάθο ζήτησε από την ξενοδόχο να του καταβάλει το ποσό που του όφειλε από την εργασία του. Δεν του έδωσε όμως τα χρήματα. Έτσι την ίδια νύχτα, γύρω στις 2 τα ξημερώματα, έγινε το φονικό. Με την τσάπα σκότωσε, την ώρα που κοιμόταν στο δωμάτιό της, την 58χρονη και στη συνέχεια προσπάθησε να σκοτώσει το σύζυγό της. Εκείνος όμως ξύπνησε από το θόρυβο και έτσι μπόρεσε να αντιδράσει όταν ο Αφγανός εμφανίστηκε στο δωμάτιό του. Στην προσπάθεια να συνδράμει τον πατέρα της τραυματίστηκε ελαφρά η 20χρονη κόρη τους. Ο Αφγανός φερόταν να βρισκόταν εκτός εαυτού και σε κατάσταση αμόκ, ενώ φεύγοντας από το ξενοδοχείο προκάλεσε ζημιές στο ξενοδοχείο και σε δύο σταθμευμένα οχήματα των ιδιοκτητών του.

Οι αστυνομικοί τον είχαν χαρακτηρίσει προανακριτικά «αρκετά σκληρό» και «κυνικό». Η άρνηση της ξενοδόχου να του δώσει τα οφειλόμενα τον εκνεύρισε, θεωρούν οι αστυνομικοί, και έτσι αποφάσισε να την σκοτώσει.

Ο 63χρονος σύζυγος του θύματος στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς είχε αναφέρει ότι του είχαν πει πως θα τον πλήρωναν μετά από δύο ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη του αλλοδαπού ήταν περιπετειώδης και απαιτήθηκε τριήμερη έρευνα στο νησί από μεγάλη ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι τελικά τον εντόπισαν να κρύβεται στον «Ξάνεμο» εξουθενωμένος και εξαντλημένος από την όλη ταλαιπωρία.

Ιδιαίτερη αίσθηση όμως έχει προκαλέσει – και αυτό δεν είναι σύνηθες – η έρευνα για τον ακριβή προσδιορισμό της ηλικίας του, καθώς από την πρώτη στιγμή είχε θεωρηθεί ότι είναι μεγαλύτερος από την ηλικία που δήλωνε. Επίσημα έγγραφα δεν έφερε και συνεπώς δεν μπορούσε να πιστοποιηθεί με ακρίβεια η ταυτότητα. Οι ειδικοί πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από την Εισαγγελία Βόλου, μετά από εξετάσεις που γίνονται σε δόντια και σπονδυλική στήλη διαπίστωσαν την ηλικία του σε συνδυασμό και με άλλα στοιχεία.

Τούλα Κεκάτου

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το