Τοπικά

Ανήλικοι δραπέτες από το Ίδρυμα Αγωγής έκαναν διαρρήξεις

ΕΛΑΣ

Συνελήφθη το πρωί της Κυριακής στο Βόλο, μετά από αναζητήσεις από αστυνομικούς

της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, ένας 15χρονος ημεδαπός, ο οποίος το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης (Ι.Α.Α.Α.Σ.Ε.) Βόλου, όπου κρατούταν για διακεκριμένες κλοπές.

Την ίδια μέρα το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας εξιχνίασε κλοπή σε φαρμακείο και αστυνομικοί συνέλαβαν δύο ανηλίκους, οι οποίοι είχαν επίσης διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας εξιχνιάστηκε κλοπή που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) δύο 15χρονοι ημεδαποί για κλοπή. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, αμφότεροι διαφυγόντες από το  Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης (Ι.Α.Α.Α.Σ.Ε.) Βόλου, διέρρηξαν φαρμακείο 61χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ. Στην κατοχή του ενός βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε κι αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του.

Επίσης χθες το απόγευμα αναφέρθηκε μία ακόμη απόδραση ανήλικου από το Ίδρυμα Αγωγής. Οι αποδράσεις είναι πλέον σχεδόν καθημερινές. Οι ανήλικοι φεύγουν, με μεγάλη άνεση όπως προκύπτει, από το Ίδρυμα και επιδίδονται σε κλοπές και διαρρήξεις.

Τις τελευταίες εβδομάδες αρκετές από τις κλοπές που σημειώθηκαν ως δράστες φέρονται οι ανήλικοι δραπέτες. Συνήθως μέσα σε 48 ώρες ή σε τρεις μέρες το αργότερο, οι δραπέτες εντοπίζονται από τους αστυνομικούς και μετά την σύλληψή τους οδηγούνται και πάλι στο Ίδρυμα.

Το τελευταίο δίμηνο, καταγράφονται μεταξύ άλλων – με δράστες τους ανηλίκους του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων- αρπαγές τσαντών ηλικιωμένων γυναικών, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα. Οι αρπαγές τσαντών αποδίδονται σε δύο 17χρονους δραπέτες, ενώ άλλοι ανήλικοι, πριν από μερικές ημέρες συνελήφθησαν για κλοπές σε καταστήματα ρούχων, περίπτερα, καθώς και διαμερίσματα. Οι περισσότεροι ήδη κρατούνται στο Ίδρυμα για διακεκριμένες κλοπές.

Τους έξι τελευταίους μήνες, σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, οι ανήλικοι δραπέτες έχουν εντοπιστεί και έχει διαπιστωθεί ότι στη διάρκεια της απόδρασής τους είχαν διαπράξει κλοπές. Από τις πρώτες, συνηθισμένες κινήσεις των νεαρών δραπετών, είναι η κλοπή δικύκλου για να μπορούν να κινούνται. Μετά αρχίσουν να επιλέγουν στόχους, όπως περίπτερα, καταστήματα. Ό,τι ενδεχομένως μπορεί να θεωρηθεί ως εύκολος στόχος. Από τις πρώτες ώρες της απόδρασής του οι αστυνομικοί, με βάση τα στοιχεία που τους δίνει η Υπηρεσία τους, αναζητούν σε κάθε περιπολία ή σε προσαγωγές, τους ανήλικους δραπέτες.

Για την πολιτική λειτουργίας του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, του μοναδικού σε όλη τη χώρα, ρωτήθηκε χθες ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Νικ. Κανελλόπουλος, ο οποίος δεν είχε καμία απάντηση να δώσει, ανέφερε ότι έχει ενημερωθεί για την κατάσταση και το ζήτημα αυτό θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα από την ηγεσία του Υπουργείου.

 

 

Σύλληψη

για κλοπή

ποδηλάτου

και αντίσταση

Συνελήφθη, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στη Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, ένας 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος λίγο νωρίτερα στην ίδια περιοχή αποπειράθηκε να αφαιρέσει ποδήλατο 34χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Βουλγαρίας. Κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε, τραυματίζοντας ελαφρά στο χέρι έναν αστυνομικό. Ο 34χρονος οδηγήθηκε αργά χθες το μεσημέρι στον εισαγγελέα υπηρεσίας για τα περαιτέρω.

 

 

Κλοπές

από οικία

Προχθές το απόγευμα στο Βόλο, άγνωστοι δράστες εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία 89χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν από το εσωτερικό μία φωτογραφική μηχανή, δύο ρολόγια και μικρό χρηματικό ποσό.

Διάρρηξη σε κατοικία σημειώθηκε και χθες το πρωί, στο Βόλο και μάλιστα ο δράστης φέρεται να τραυματίστηκε στο χέρι σπάζοντας τζάμι για να εισέλθει στο σπίτι. Η Αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Και στα Τρίκαλα  άγνωστοι δράστες εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία 51χρονου ημεδαπού κι αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.

 

 

Σύλληψη

ανηλίκου

για χασίς

και αντίσταση

Συνελήφθη στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ένας 16χρονος ημεδαπός, για κατοχή κάνναβης και αντίσταση σε βάρος αστυνομικών. Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση σημείο όπου είχαν αφεθεί ναρκωτικά και χρήματα.

Απογευματινές ώρες προχθές προσήλθε στο σημείο προς παραλαβή των προαναφερομένων αντικειμένων, ένας 16χρονος ημεδαπός, ο οποίος επιχείρησε να τα παραλάβει και ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ κατά τη σύλληψη του αντιστάθηκε, απωθώντας τους ελαφρά.

Κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη βάρους 22,67 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο του Δικαστηρίου Ανηλίκων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το