Photo Gallery, Τοπικά

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι εργαστηριακοί γιατροί στη Μαγνησία

Ανέστειλαν τελικά την κινητοποίησή τους οι εργαστηριακοί γιατροί του Νομού Μαγνησίας και πανελλαδικά, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και δεν έχουν εξοφληθεί για αρκετούς μήνες εξετάσεων που έκαναν

 

Ανέστειλαν τελικά την κινητοποίησή τους οι εργαστηριακοί γιατροί του Νομού Μαγνησίας και πανελλαδικά, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και δεν έχουν εξοφληθεί για αρκετούς μήνες εξετάσεων που έκαναν. Παράλληλα, σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο τετάρτη οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Το περασμένο Σάββατο υπήρξε μία συνάντηση του υφυπουργού Υγείας κ. Σαλμά με εκπροσώπους του κλάδου, όπου δεσμεύτηκε ότι θα πληρώσει για τις εξετάσεις που εκτελέστηκαν το Μάιο, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, ενώ θα καταβληθούν προσπάθειες, προκειμένου μέχρι το τέλος του χρόνου να πληρωθεί ακόμη ένας μήνας, δηλαδή ο Ιούνιος.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα χρήματα, αυτά θα καταβληθούν με τη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι εργαστηριακοί γιατροί του Νομού Μαγνησίας είχαν αποφασίσει πριν μία εβδομάδα, την έναρξη -από χθες- της αναστολής της επί πιστώσει διενέργειας εξετάσεων, που σήμαινε ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα έβαζαν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Τελικά μετά τις εξελίξεις του περασμένου Σαββάτου, αυτό αποτράπηκε, αλλά, έτσι όπως διαμορφώνονται γενικά τα πράγματα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι δεν θα γίνει ξανά κινητοποίηση.

Βέβαια, λόγω του γεγονότος ότι οι εξελίξεις «έτρεξαν» μέσα στο Σαββατοκύριακο, πολλοί ασθενείς που είχαν αναβάλλει τα ραντεβού τους νομίζοντας ότι θα γίνει κανονικά η κινητοποίηση, δεν επικοινώνησαν με τα εργαστήρια για να τα ενεργοποιήσουν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια μικρή σύγχυση.

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου ετοιμάζεται για την πραγματοποίηση της αυριανής κινητοποίησης με τη δημιουργία μιας ανθρώπινης αλυσίδας γύρω από το Νοσοκομείο Βόλου, ώστε να τονιστεί η ανάγκη λήψης μέτρων που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι «προσκαλούμε όλους για μια ανθρώπινη αλυσίδα διαμαρτυρίας για τη συνεχή αποδυνάμωση και απαξίωση του Νοσοκομείου Βόλου. Σας καλούμε να σπάσουμε όλοι μαζί το ρεκόρ αγωνιστικότητας».

Η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη να γίνει αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα.

Στο μεταξύ, διορία μιας εβδομάδας έδωσαν πανελλαδικά οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα οικονομικά τους αιτήματα, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε αναστολή της επί πιστώσει εκτέλεσης ιατρικών εξετάσεων σε ασφαλισμένους του Ταμείου.

Σημειώνεται πως στο Νομό Μαγνησίας δεν υπήρξε συμμετοχή στην προηγούμενη κινητοποίηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Κινητοποίηση στο ΕΚΑΒ

Την επίσχεση εργασίας, επειδή δεν έχουν εξοφληθεί για τα εκτός έδρας και τα εξαιρέσιμα, ξεκινούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Βόλου από αύριο Τετάρτη 10 Οκτωβρίου που σημαίνει ότι θα βρίσκονται σε κίνηση τα δύο από τα τέσσερα ασθενοφόρα.

Από το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας τονίστηκε πως «παρά τις επανειλημμένες μας οχλήσεις δεν έχουν ακόμη καταβληθεί ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις των εργαζομένων οι οποίες συνίστανται στη μη καταβολή του ανταλλάγματος για την παροχή εργασίας εκ μέρους των εργαζομένων, νυχτερινά, Κυριακές και λοιπές αργίες, καθώς και την καταβολή αποζημιώσεων των εκτός έδρας μετακινήσεων των εργαζομένων από το 2011. Από αύριο Τετάρτη διακόπτουμε την αναστολή της επίσχεσης και συνεχίζουμε να ασκούμε το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας έως ότου εκπληρωθούν πλήρως οι υποχρεώσεις της Διοίκησης του ΕΚΑΒ προς όλους τους εργαζομένους της».

Νέα θεραπευτική προσέγγιση

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα Ι. Κορδάτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η ημερίδα με θέμα: «Η θεραπεία του «ανοικτού διαλόγου» στην ψύχωση-Υπηρεσίες, κοινωνικό δίκτυο, δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης» με προσκεκλημένους ομιλητές του Prof. Jaakko Seikkula – ψυχολόγος (Φινλανδία), Dr. Werner Schuetze – ψυχίατρος (Γερμανία), Dr. Γιώργος Νικολαΐδης – ψυχίατρος.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η θεραπευτική προσέγγιση, έτσι όπως εφαρμόζεται στη Φινλανδία και τη Γερμανία, καθώς επίσης και οι προσπάθειες εφαρμογής της σε κάποιες δομές του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου (Ξενώνας Βραχείας Παραμονής Ενηλίκων Αριάδνη, Κέντρο Ψυχικής Υγείας, Γραφείο Ψυχολόγων).
Στην ημερίδα έγινε ανταλλαγή εμπειριών και εξήλθαν σημαντικά συμπεράσματα για τη συνέχεια. Συμμετείχαν επαγγελματίες ψυχικής υγείας και άλλοι ενδιαφερόμενοι, από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Συνολικά οι εγγραφές των συνέδρων ανήλθαν στις 350.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το