Photo Gallery, Αθλητισμός

«Ανάσα» για Μαγνησιακό

Επιβλήθηκε 1-0 εκτός έδρας του Πανιωνίου σε εξ αναβολής αγώνα της Α’ ΕΠΣΘ

Η ομάδα του Μαγνησιακού

Με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων που είχαν αναβληθεί λόγω της απεργίας των υπαλλήλων του Δήμου Βόλου ολοκληρώθηκε χθες η 8η αγωνιστική σε Α’ και Β’ ΕΠΣΘ. Ο Μαγνησιακός πήρε το «διπλό» απέναντι στον Πανιώνιο με 1-0 για την Α’ τοπική, ενώ στη Β’ η Μακρινίτσα «έσπασε» το αήττητο της Ιωλκού με 2-0 και η Αγχίαλος κέρδισε εκτός έδρας τον Τοξότη με 1-0.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Πανιώνιος-Μαγνησιακός 0-1

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας και πρώτη εκτός έδρας πανηγύρισε ο Μαγνησιακός. Το συγκρότημα του Βασίλη Πανόπουλου επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου στο στάδιο της Νεάπολης και με την επιτυχία του αυτή κέρδισε αρκετές θέσεις στη βαθμολογία, «πιάνοντας» στην 9η τους Θησέα και Πρωτεσίλαο, ενώ ξεπέρασε τον χθεσινό του αντίπαλο που παρέμεινε 13ος στον πίνακα.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ένας 15χρονος. Ο λόγος για τον Χρήστο Καρακίτσο που πέτυχε το μοναδικό τέρμα χαρίζοντας στην ομάδα του μία σημαντική νίκη που θα τη βοηθήσει και ψυχολογικά εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος

Μέτριο θέαμα παρουσίασαν οι δύο αντίπαλοι στο πρώτο μέρος. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μόνη αξιόλογη φάση ήταν το απ’ ευθείας φάουλ του Βαριάμη στο 30’ όπου η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ έξι λεπτά αργότερα το γκολ του Μπούρντα ακυρώθηκε ως οφσάιντ (κακώς σύμφωνα με τους γηπεδούχους).

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν καλύτερος, ενώ από το 65ο λεπτό ο Μαγνησιακός απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπαρμπούτα. Πάντως, οι άνθρωποι του Πανιωνίου διαμαρτυρήθηκαν για την συγκεκριμένη απόφαση του διαιτητή κ. Καπέσιου υποστηρίζοντας ότι ο ποδοσφαιριστής τους ουδέποτε είχε δεχθεί την πρώτη κάρτα στο α’ ημίχρονο.

Στο 67’ το σουτ του Μπούρντα «βρήκε» στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού, ενώ στο 70’ ο Καρακίτσος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 77’ ο Μαγνησιακός βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ με τον Τσάπι που «νικήθηκε» σε τετ α τετ με τον Γράντα, για να φτάσουμε στο 82’ όπου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Σε εκείνο το σημείο έκαναν μία υποδειγματική αντεπίθεση με τον Ντούρο από τα δεξιά να βγάζει την κατάλληλη στιγμή την μπαλιά για τον Καρακίτσο, που με ωραία κίνηση και πλασέ έγραψε το 0-1.

Το σκορ αυτό ήταν και το τελικό, αφού στο 85’ ο Πανιώνιος απέτυχε να φτάσει στην ισοφάριση. Στη φάση αυτή ο Καραμανιώλας επιχείρησε να σκοράρει σουτάροντας στην κλειστή γωνία του Παρκιώτη ο οποίος απέκρουσε και είδε τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι του πριν καταλήξει κόρνερ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γράντας, Παγουρτζής, Κουρτέλης, Καντερές, Βαριάμης, Κικής (85’ Γκατζούνας), Καραμανιώλας, Μπούρντα, Μπαρμπούτας, Καψιώτης (88’ Θεοδώρου), Μίλτος (60’ λ.τ. Πασπαλάρης).

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Παρκιώτης, Γιαμαλής, Βασιλείου (70’ Κατής), Λούμπαρδος, Μπέκος, Καραλής, Ντούρο, Προβιάς, Κορέτα, Τσάπι (78’ λ.τ. Γκαργκαλιάνος), Καρακίτσος (86’ Κουτσιαρής).

Μακρινίτσα-Ιωλκός 2-0

Η Μακρινίτσα υποχρέωσε την Ιωλκό στην πρώτη φετινή της ήττα στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΘ. Η ομάδα του Παναγιώτη Ζαφειρίου αποδείχθηκε περισσότερο αποτελεσματική και κέρδισε με 2-0 στο γήπεδο της Πορταριάς βελτιώνοντας τη θέση της στη βαθμολογία.

Οι φιλοξενούμενοι του Άρη Γιαννούτσου μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και στο πρώτο εικοσάλεπτο είχαν δύο δοκάρια με τους Κοπάνα (10’) και Τσαντόπουλο (16’) και άλλες δύο ευκαιρίες με τον Τσαντόπουλο (2’) και τον Καμπέρη (18’).

Όμως η Μακρινίτσα ισορρόπησε και ήταν αυτή που προηγήθηκε στο σκορ στο 22’ μετά από σέντρα του Βαρσαμά και κεφαλιά του Μαγκιώρου. Το γκολ αυτό ανέβασε ψυχολογικά τους γηπεδούχους που «κλείδωσαν» τη νίκη τους στο 63’ με όμορφο γυριστό σουτ του Γάκια που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αρσένο (2-0). Οι γηπεδούχοι μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα με τον Μαγκιώρο, που σημάδεψε το δοκάρι 10 λεπτά πριν το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή κ. Τσακούμη.

ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ: Σαραφίδης, Αρβανίτης, Βαρσαμάς (75′ λ.τ. Αποστολόπουλος), Σαρακατσάνος, Μυλωνάς Γ., Κλειτσινάρης, Παλάντζας, Γάκιας, Μαγκιώρος , Μεταξάς (83′ Βλαχόπουλος), Ρέππος (46′ Τζιότζιος). 

ΙΩΛΚΟΣ: Αρσένος, Ματής (80’ Κόκκαλης), Μουτσινάς, Τόντα, Σκοτίδας, Γιώργης, Ισά, Μαρούγκας (70’ Περεντίδης), Καμπέρης, Κοπάνας (55’ Δημόπουλος), Τσαντόπουλος.

Τοξότης-Αγχίαλος 0-1

Ο Τοξότης δεν κατάφερε να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση της Β’ τοπικής, αφού ηττήθηκε με 1-0 από την Αγχίαλο στο ΕΑΚ του Βόλου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την εδαφική υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και έτσι κατέκτησαν το «τρίποντο» της νίκης.

Οι παίκτες του Γιώργου Πλατανιά ήταν πιο κινητικοί και «έψαξαν» το γκολ που στο α’ μέρος δεν ήλθε μια και η προσπάθεια του Τσανάκα στο 12’ εξουδετερώθηκε από τον Πασπαλάρη, ενώ σουτ του ίδιου παίκτη πέρασε άουτ στο 24’. Στο 40’ ο τερματοφύλακας του Τοξότη είπε «όχι» δύο φορές στον Αναστασίου.

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημειώθηκε στο 53ο λεπτό. Από κόρνερ του Τσανάκα ο Αναστασίου «έπιασε» το σουτ και η μπάλα αφού βρήκε και λίγο στο πόδι του Πασπαλάρη κατέληξε στα δίχτυα του.

Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν στο 59’ όταν συνδυάστηκαν οι Τριχιάς και Γιούργας με τον τελευταίο να επιχειρεί το σουτ και τον Καραγιώργο να διώχνει με τις γροθιές του. Το 0-1 διατηρήθηκε ως το τέλος μια και στο 80’ ο τερματοφύλακας του τοξότη απέκρουσε σουτ του Δανόπουλου, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κολώνης απέτυχε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Πασπαλάρης, Λένα, Πελεκούδας, Ρηγίνος, Δεληβασίλης, Μπουραζάς (93’ Σπανομήτρος), Μανώλης, Μοσχούδης, Τριχιάς (68’ Αθανασιάς), Γιούργας, Άκα.

ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Καραγιώργος, Μηδιάτης, Γκόλιας (63’ Τσιαμούρας), Σίμος, Ζητούδης, Τσανάκας (88’ Πύλος), Κοτσέλος, Κουφαλιδάκης, Δανόπουλος, Αναστασίου (93’ Κίτσος), Κολώνης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το