Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ανάκληση απόφασης για αποχετευτικό Καλών Νερών

Ψήφισμα διαμαρτυρίας με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΚΑ για απένταξη της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου των Καλών Νερών αποφάσισε να εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου
Ψήφισμα διαμαρτυρίας με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΚΑ για απένταξη της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου των Καλών Νερών αποφάσισε να εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου

Ψήφισμα διαμαρτυρίας με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΚΑ για απένταξη της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου των Καλών Νερών αποφάσισε να εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου, ζητώντας από όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν στην ανάκληση της απόφασης. Παράλληλα, στην ίδια συνεδρίαση το Σώμα ενέκρινε την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου, ενώ δεν έλειψαν και οι «κόντρες» μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Στ. Βακούλα.

Για το θέμα του αποχετευτικού δικτύου των Καλών Νερών, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος κ. Κων. Λεγαντής, «στόχος είναι με την έκδοση του ψηφίσματος να επιδιώξουμε την ανάκληση της απόφασης του ΥΠΕΚΑ, με την οποία απεντάσσεται από το ΕΣΠΑ η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου». Να αναφερθεί ότι το έργο είχε ενταχθεί στις 31 Μαρτίου 2012 με συνολικό κόστος κατασκευής 6 εκ. ευρώ και φέτος απεντάχθηκε, με το αιτιολογικό ότι δεν είναι ώριμο.

«Θα ζητήσουμε ανάκληση της απόφασης, καθώς η μελέτη του έργου είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ με το συνολικό ποσό των 380.000 ευρώ και σε λίγους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η σύνταξή της. Μπορεί ο κ. Βακούλας θα θεωρεί ότι δικαιώθηκε, αλλά δεν θα αφήσουμε αυτό το έργο στην τύχη του» συμπλήρωσε ο κ. Λεγαντής.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Στ. Βακούλας ανέφερε πως «τα χωριά του Πηλίου δεν είναι δυνατόν να ενταχθούν στην κατασκευή ενός ή δύο ενιαίων Βιολογικών Καθαρισμών, όπως έχει επιλέξει η Δημοτική Αρχή. Πρέπει να κατασκευαστούν μικρά συστήματα Βιολογικών Καθαρισμών ανά χωριό. Η δαπάνη για το αποχετευτικό των Καλών Νερών κρίθηκε μη επιλέξιμη και το έργο απεντάχθηκε, κάτι που ουσιαστικά το γνωρίζαμε ότι θα γίνει. Προσωπικά ψήφισα στο Δημοτικό Συμβούλιο την τροποποίηση της Πράξης «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων- Επεξεργασία Λυμάτων και Διάθεση Εκροής Καλών Νερών Δήμου Νοτίου Πηλίου», αλλά οι αρμόδιοι θα πρέπει να επανεξετάσουν το θέμα της χωροθέτησης, καθώς δεν είναι δυνατόν να κατασκευαστεί η μονάδα εντός κατοικημένης περιοχής» προσέθεσε ο ίδιος.

Όπως προαναφέρθηκε, το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου ενέκρινε τη σύσταση Λιμενικού Ταμείου, το οποίο θα στεγαστεί στο Τρίκερι, σε οίκημα που θα παραχωρηθεί από το δήμαρχο κ. Νικ. Φορτούνα.

Από την πλευρά του ο κ. Βακούλας υπερψήφισε το θέμα, κάνοντας ωστόσο λόγο για «ήξεις-αφήξεις του δήμαρχου σχετικά με το θέμα των τελών που θα πληρώνουν οι ψαράδες».

Στην ίδια συνεδρίαση, ο κ. Βακούλας άσκησε δριμεία κριτική στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου για τους χειρισμούς του στη διαδικασία συζήτησης των θεμάτων. «Η διαδικασία που τηρήθηκε για μια ακόμη φορά ήταν απαράδεκτη, καθώς ο πρόεδρος του Σώματος βιαζόταν να φύγει για να συμμετάσχει σε ραδιοφωνική εκπομπή. Συνεχώς φέρνουν προς συζήτηση μεγάλο αριθμό θεμάτων προ ημερησίας διάταξης και επιλέγουν να συζητηθούν τα σημαντικά θέματα στην αρχή της συνεδρίασης για να τελειώνουμε γρήγορα και να εξυπηρετηθεί ο πρόεδρος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Βακούλας κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για «σωρεία θεμάτων με απευθείας αναθέσεις», ενώ για το θέμα της εκποίησης δημοτικών οικοπέδων σε άστεγους-άπορους, που αναβλήθηκε η συζήτησή του, ο ίδιος ανέφερε πως «ο δήμαρχος θέλει να δωρίσει οικόπεδα για να πάρει ψήφους. Δεν είμαι αντίθετος με την προοπτική εκποίησης δημοτικών οικοπέδων, αλλά όχι με πονηρές διαδικασίες» επισήμανε ο κ. Βακούλας.

Η έκθεση του CERN

Στην ίδια συνεδρίαση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κων. Παπαμαρκάκης ενημέρωσε το Σώμα για το θέμα της διαρκούς έκθεσης CERN, που θα φιλοξενηθεί μόνιμα στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρακίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε «ήδη οι αρμόδιοι του CERN απάντησαν ότι η καταληκτική ημερομηνία έναρξης της έκθεσης θα είναι η 1η Οκτωβρίου. Θα προχωρήσουμε στην υπογραφή τριμερούς πρωτοκόλλου συνεργασία (Δήμος Ν. Πηλίου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, CERN), το οποίο θα περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις του κάθε φορέα. Πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό τουριστικό έργο για την περιοχή του Νοτίου Πηλίου» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το