Photo Gallery, Τοπικά

Ανάθεμα… σε ΠΑΣΟΚ από Θ. Τζάκρη

Σ12Φ1

Σκληρή κριτική δέχτηκε χθες από τα μέλη του κόμματος της Μαγνησίας στις προσυνεδριακές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, η πρώην υφυπουργός Θ. Τζάκρη, που κινήθηκε εκτός ηγετικής γραμμής και επέλεξε να παρουσιάσει τις θέσεις τής εσωκομματικής ομάδας όπου ανήκει. Η ίδια θεώρησε βασικό υπεύθυνο το Β. Βενιζέλο για την κρίση  και δήλωσε ότι η συζήτηση περί σωτηρίας της πατρίδας είναι… θεωρητική.

«Συρθήκαμε στην κρίση χωρίς σχέδιο και για όλα φταίει η λανθασμένη διαχείριση του ΠΑΣΟΚ. Δισεκατομμύρια φεύγανε από τις τράπεζες χωρίς έλεγχο, η φοροδιαφυγή κάλπαζε και τα στικάκια ήταν κρυμμένα στα γραφεία», είπε.

Η Θεοδώρα Τζάκρη, που βρίσκεται στο «αντάρτικο» από την ώρα που έχασε τη θέση στο υπουργείο, ταυτίζεται με το νέο κίνημα των ανταρτών που επιδιώκουν την ανατροπή του Ευάγγελου Βενιζέλου και θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς για την ανατροπή Παπανδρέου, γεγονός που επισημάνθηκε εμμέσως πλην σαφώς και από τους συμμετέχοντες στις χθεσινές διαδικασίες.

Την ομιλία της συνόδευαν αρνητικά σχόλια των συμμετεχόντων, όπως «ας πάει να πολιτευθεί στο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ όταν ορισμένοι από ευγένεια τη χειροκρότησαν, οι περισσότεροι αντέδρασαν.

Η ομιλία της προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και ειρωνικά σχόλια, ενώ της επισημάνθηκε ότι δεν πρέπει να κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο έχει κοινές αναφορές στην κομματοκρατία και τη ρουσφετολογία, καθώς, όπως και εκείνος, έτσι και η ίδια ως υφυπουργός διόρισε συγγενείς και φίλους της στο μουσείο της Πέλλας.

Στη χθεσινή διαδικασία το κοινό ήταν περιορισμένο σε σχέση με αυτή που προηγήθηκε πριν ένα περίπου μήνα, γεγονός που αποδόθηκε στην παρουσία τής Θ. Τζάκρη, η οποία δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε τακτικές μακριά από τις αξίες του και τόνισε πως πρέπει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, για να μην είναι ουρά της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά που εκφράζει το σκληρότερο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα και σέρνει το ΠΑΣΟΚ στο γκρεμό.

Σε αντίθεση με την άποψη που έχει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την κυβερνητική συνεργασία, ανέφερε πως εάν είναι να στηρίζει το κόμμα τον Αντώνη Σαμαρά, ας κλείσει τον κύκλο του εδώ, καθώς δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Τόνισε πως το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπισε το ΠΑΣΟΚ το 2009 δεν ήταν διαχειρίσιμο και άσκησε κριτική για τους χειρισμούς του Παπακωνσταντίνου και του Ευ. Βενιζέλου.

«Συρθήκαμε στην κρίση χωρίς σχέδιο και για όλα φταίει η λανθασμένη διαχείριση του ΠΑΣΟΚ. Δισεκατομμύρια φεύγανε από τις τράπεζες χωρίς έλεγχο, η φοροδιαφυγή κάλπαζε και τα στικάκια ήταν κρυμμένα στα γραφεία. Το ΠΑΣΟΚ δε διδάχτηκε από τα λάθη του γι’ αυτό και σήμερα δεν μπορούμε να κοιτάξουμε μισθωτούς και συνταξιούχους στα μάτια. Το ΠΑΣΟΚ βουλιάζει και είναι λάθος η στήριξη στην κυβέρνηση που έκανε κουρέλι την προγραμματική συμφωνία. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει γραμμή και πολιτικό σχέδιο» είπε και ζήτησε άμεση κατάργηση του νόμου για τα εργασιακά. Δήλωσε πως είναι καλύτερα να χάσει η χώρα την αξιοπιστία της και να πορευτεί μόνη της… προς την ανάπτυξη, παρά να μην απαντήσει στα αιτήματα των κοινωνικών ομάδων.

Τα μέλη του κόμματος ενοχλημένα δήλωσαν πως αντιλαμβάνεται λάθος το σοσιαλισμό, ο οποίος δεν σχετίζεται με τη διανομή χρημάτων και την κάλεσαν να πληρώσει το λογαριασμό της παροχολογίας της, σε μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο. Την κατηγόρησαν ευθέως για παλαιοκομματισμό, ενώ ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Γ. Αναστασίου για ρουσφετολογία και για προώθηση των θέσεων της εσωκομματικής ομάδας όπου ανήκει, με στόχο να διαπραγματεύεται με την ηγεσία οφίτσια σε ένα κόμμα που διαλύθηκε από αυτές τις τακτικές.

Η κ. Τζάκρη κατηγορήθηκε από το μέλος Β. Ντούρο για ανεύθυνη τοποθέτηση και της επισημάνθηκε ότι εάν θέλει να τραβάει με τον όχλο δεν είναι πολιτικός.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλες τοποθετήσεις, ενώ στη σύσκεψη αναλύθηκε για μια ακόμη φορά τι έφταιξε και έφτασε το ΠΑΣΟΚ στο σημείο «μηδέν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το