Photo Gallery, Τοπικά

Ανάδοχος για την εργολαβία – «σκούπα» στον Περιφερειακό

Με την εργολαβία-«σκούπα» πρόκειται να πραγματοποιηθεί το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών, στο τμήμα της Περιφερειακής Οδού από Α.Κ. Λάρισας έως Γορίτσα

 

Η εταιρεία «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΑΤΕ», με έκπτωση 32%, αναδείχθηκε μειοδότης του έργου αποπεράτωσης του τμήματος Α/Κ Λαρίσης – Γορίτσα του Περιφερειακού δρόμου του Βόλου, κατά τον επαναληπτικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε προχθές Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου. Με την εργολαβία – «σκούπα», η οποία είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με προϋπολογισμό 6,8 εκατομμύρια ευρώ, αντιμετωπίζονται οι σοβαρότατες ελλείψεις του τμήματος Ανισόπεδος Κόμβος (ΑΚ) Λαρίσης – Γορίτσα, ώστε ο αυτοκινητόδρομος να καταστεί επιτέλους ασφαλής και λειτουργικός για τους χρήστες του.

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη τη δημοπράτηση του έργου, επισημαίνοντας ότι αποτελεί καρπό των έντονων και συντονισμένων πιέσεων που ασκήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα. «Επιτέλους, έστω και καθυστερημένα, δρομολογείται η λύση σ’ ένα μείζον πρόβλημα της περιοχής, που αφορά πρωτίστως στην ασφάλεια στην κυκλοφορία. Περιμένουμε να υπογραφεί τάχιστα η σύμβαση με τον ανάδοχο. Δεν παραβλέπουμε, ωστόσο, ότι το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και όχι στο ΕΣΠΑ. Συνεπώς, θα συνεχίσουμε να  παρακολουθούμε από κοντά και να παρεμβαίνουμε δυναμικά, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση και η ομαλή εξέλιξη του πολύπαθου έργου. Επαναλαμβάνουμε ότι η πλήρης ολοκλήρωση του Περιφερειακού  αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκοτινιώτης.

Με τη συγκεκριμένη εργολαβία πρόκειται να πραγματοποιηθεί το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών, με τις οποίες αντιμετωπίζονται οι σοβαρές εκκρεμότητες  στο τμήμα της Περιφερειακής Οδού από Α.Κ. Λάρισας έως Γορίτσα (χωματουργικά, οδοστρωσία, ασφαλτικά, αποχέτευση, σήμανση, ασφάλιση, ηλεκτρομηχανολογικά, φωτεινή σηματοδότηση).

Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή παράπλευρων και εγκάρσιων οδικών συνδέσεων για την αποκατάσταση των παροδίων καθώς επίσης και η ολοκλήρωση της κατασκευής της οδού σύνδεσης με τα Μελισσάτικα και το Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης. Το σύνολο των εργασιών προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 18 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Δήλωση αντιπεριφερειάρχη

Σε ανακοίνωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αργ. Κοπάνας αναφέρει και τα εξής για την εξέλιξη στον Περιφερειακό: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας διότι επιτέλους αναδείχθηκε ο ανάδοχος, στον επαναληπτικό διαγωνισμό της 18ης Σεπτεμβρίου, που θα αναλάβει την αποπεράτωση του τμήματος Α.Κ. Λάρισας – Γορίτσας του Περιφερειακού δρόμου του Βόλου.
Το αποτέλεσμα αυτό δικαιώνει την επίμονη προσπάθεια όλων των φορέων και τις αλλεπάλληλες οχλήσεις και συνεχείς πιέσεις προς το αρμόδιο υπουργείο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, σύσσωμου του πολιτικού και τεχνικού κόσμου της Μαγνησίας.
Η εξέλιξη αυτή ανάβει το πράσινο φως για να μπει ένα οριστικό τέλος σε μια μεγάλη εκκρεμότητα για το Βόλο, αφού με την εργολαβία «σκούπα» θα αντιμετωπιστούν σοβαρότατες ελλείψεις του τμήματος Α.Κ. Λάρισας – Γορίτσας, που δημιουργούν σήμερα ζητήματα ασφάλειας για τους οδηγούς.
Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων του υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων.
Είναι βέβαιο ότι ο ρόλος μας και η πίεσή μας δεν σταματά εδώ, με την ανάδειξη του αναδόχου…».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το