Κατηγορίες: Πολιτική

Αλ. Τσίπρας κατά μνημονιακών

Αλ. Τσίπρας: Οξεία επίθεση κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Σημίτη

Οι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου ξεπερνούν ακόμη και τους δανειστές μας σε εκβιασμούς, απειλές και ψεύδη, υπογραμμίζει σε δηλώσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και στρέφεται κατά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Κώστα Σημίτη.

Την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα και αξιωματούχοι της ΕΕ υπογραμμίζουν την ανάγκη να σταματήσουν οι συζητήσεις σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λόγω των επιπτώσεων που θα έχει αυτό, «οι εγχώριοι ταλιμπάν των μνημονίων συνεχίζουν την τρομοκράτηση του λαού σε πλήρη υποταγή στα σχέδια της κ. Μέρκελ και του ΔΝΤ».
Σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «το τελευταίο που επιζητούμε στην Ελλάδα είναι η συμπάθειά της. Τους φόρους, οι Έλληνες εργαζόμενοι τους πληρώνουν και είναι δυσβάσταχτοι. Για τους φοροφυγάδες, ας απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να της εξηγήσουν γιατί δεν έχουν ακουμπήσει το μεγάλο κεφάλαιο και κυνηγούν τον απλό εργαζόμενο επί δύο χρόνια. Όσοι όψιμα επικριτές της τώρα εξανίστανται από τα λεγόμενα της, ας αναλογιστούν ότι αυτοί έφεραν το ΔΝΤ στη χώρα, παρουσιάζοντάς το ως εθνική επιτυχία και σωτηρία».
«Έχουμε απέναντί μας τον κ. Σαμαρά», συνεχίζει, «αγκαλιά με τη διαπλοκή, τα τραπεζικά συμφέροντα και τις δυνάμεις της στασιμότητας, της αδράνειας, της κλεπτοκρατίας, ιδιοτέλειας και της υποτέλειας.
Πολιτικά κόμματα, θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξένα κερδοσκοπικά funds, εργοδοτικά συμφέροντα, μέσα ενημέρωσης της διαπλοκής, ένα στόχο έχουν: Να υποκύψει ο ελληνικός λαός, να επικρατήσει ολοκληρωτικά το μνημόνιο και να συνεχίσει να κυβερνά το πολιτικό προσωπικό του, δηλαδή αυτοί που χρεοκόπησαν ηθικά, πολιτικά και οικονομικά τη χώρα.
Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται κατά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, λέγοντας ότι «ξεχνά να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική» και «δεν λέει κουβέντα για τα δάνεια και τις μίζες των Ολυμπιακών Αγώνων και των εξοπλισμών. Για τα μεγάλα έργα που κόστισαν δέκα φορές πάνω από ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για το σκάνδαλο της Γκόλντμαν Σακς».
Ακόμη στρέφεται κατά της «αντιπροσώπου της Siemens στην Ελλάδα» που «χυδαιολογεί και κατασυκοφαντεί το ΣΥΡΙΖΑ».

«Στις 6 Μαΐου έγινε το πρώτο βήμα. Ο λαός καταψήφισε τις μνημονιακές πολιτικές εξόντωσής του. Ψήφισε δημοκρατία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Στις 17 Ιουνίου, η ατζέντα των εκλογών δεν θα είναι αυτή που προσπαθούν να επιβάλουν οι δανειστές -τοκογλύφοι και τα φερέφωνά τους», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.
«Ο λαός αντιστέκεται, οργανώνεται, αντεπιτίθεται και στο τέλος θα νικήσει», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στο Spiegel

Τον κίνδυνο «πλήρους καταστροφής» της ελληνικής οικονομίας από την πολιτική λιτότητας επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνένετευξή του στο γερμανικό Spiegel, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει τα πάντα ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να διατηρήσει το ευρώ». Στη συνέντευξη στο περιοδικό, που θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες αλλά τμήματά της προδημοσιεύει το Σάββατο η Deutsche Welle, ο Τσίπρας υπογραμμίζει: «Δεν είμαστε αντίθετοι στις μεταρρυθμίσεις, λέμε μόνο ότι η λιτότητα απέτυχε», αναφέροντας επίσης πως θεωρεί «φορέα ελπίδας» το νέο πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
Αν συνεχιστούν «οι πιέσεις και οι εκβιασμοί» με ένα πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο τόσο έκδηλα έχει αποτύχει, υποστήριξε, τότε η Ελλάδα σύντομα δεν θα είναι πράγματι σε θέση να πληρώσει τους πιστωτές της. «Σε αυτήν την περίπτωση», λέει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «θα πάμε σε στάση πληρωμών, στην οποία θα μας έχουν κατά κάποιον τρόπο εξαναγκάσει να πάμε. Κάτι τέτοιο θα καταστεί επικίνδυνο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία».
«Τα οικονομικά συστήματα όλων των χωρών είναι σήμερα τόσο στενά συνυφασμένα, ώστε να μην μπορεί κανείς να περιορίσει γεωγραφικά την κρίση. Είναι πρόβλημα όλων των χωρών και όλων των οικονομιών» επισήμανε. «Όταν ξανάρθετε στο Βερολίνο ίσως να είστε πρωθυπουργός» είπε στον Αλ. Τσίπρα ο δημοσιογράφος, ρωτώντας τον: «Θα είναι τότε ακόμα η Ελλάδα μέλος της Ευρωζώνης;». «Φυσικά, θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να διατηρήσει το ευρώ» απαντά, λέγοντας πως «καταβάλλουμε προσπάθειες να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι είναι και δικό τους συμφέρον να σταματήσουν επιτέλους τις υπαγορεύσεις λιτότητας. Χρειαζόμαστε μια πολιτική, που δεν θα καταστρέφει την ελληνική οικονομία, αλλά θα επιτρέψει και πάλι να υπάρξει ανάπτυξη. Αν δεν αλλάξει η γραμμή της λιτότητας, η συνέπεια θα είναι η πλήρης καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Και κάτι τέτοιο θα σήμαινε πραγματικό κίνδυνο για το ευρώ».

Η ακύρωση του προγράμματος λιτότητας και η προσπάθεια αύξησης των συντάξεων θα είναι τα πρώτα δύο μέτρα, στα οποία θα προχωρήσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti.
«To πρώτο βήμα είναι να ακυρώσουμε το πρόγραμμα λιτότητας. Την πρώτη κιόλας ημέρα το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή. Επίσης, θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις συντάξεις, βάζοντας πρόσθετο φόρο στους πλούσιους» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Επιπλέον, όπως είπε: «Θα κάνουμε διάλογο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Θα τους εξηγήσουμε ότι το πρόβλημα της Ευρώπης είναι κοινό πρόβλημα», ενώ τόνισε ότι «χωρίς ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ από την κρίση δεν θα βγούμε».

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι ισχύει με τις πληροφορίες για αγρότη που φέρεται να έλαβε 14 εκατ. ευρώ ως ενίσχυση

Ένας αγρότης φέρεται να εισέπραξε τον περασμένο χρόνο 14 εκατομμύρια ευρώ ως ενίσχυση σύμφωνα με…

9 Ιουλίου 2024

Πακιστάν: Έκλεισε για θρησκευτικούς λόγους πριν καν λειτουργήσει η πρώτη τράπεζα μητρικού γάλακτος

Λίγο πριν αρχίσει κανονικά τη λειτουργία της, μια τράπεζα μητρικού γάλακτος στο Πακιστάν αναγκάστηκε να…

8 Ιουλίου 2024

Politico για Μακρόν: Ένα υπέροχο μυαλό που δεν ακούει κανέναν, έφερε διχασμό και χάος στη Γαλλία

Μια ημέρα μετά τον β' γύρο των γαλλικών εκλογών που ανέδειξαν τον συνασπισμό της Αριστεράς…

8 Ιουλίου 2024

Δολοφονία στο Ψυχικό: Το προφίλ του 44χρονου «όμορφου Τζορτζ» – Γιατί αποφυλακίστηκε το 2022

Πλούσιο ποινικό βιογραφικό έχει ο 44χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο…

8 Ιουλίου 2024

Νέο ρεκόρ αφίξεων και εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό – Φέτος παρατηρείται διάχυση της τουριστικής κίνησης

Νέο ρεκόρ τουριστικών αφίξεων και εσόδων θα σημειώσει το 2024 η Ελλάδα, όπως τόνισε ο…

8 Ιουλίου 2024

Απρόσμενος επισκέπτης στα Γρεβενά: Αρκουδάκι έκανε βόλτες σε αυλή σπιτιού

Άναυδη έμεινε μια οικογένεια στο Περιβόλι Γρεβενών, όταν βρέθηκαν μπροστά στη θέα μιας αρκούδας στην…

8 Ιουλίου 2024