Πολιτική

Αλληλεγγύη Τσίπρα στους Δικαστές

«Eκρηκτικά», χαρακτήρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαστικοί λειτουργοί, κατά τη συνάντησή του με τις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η επίθεση που γίνεται, αυτήν τη στιγμή, από τη μνημονιακή κυβέρνηση, από το μνημόνιο κι απ’ όλους όσοι θέλουν να επιβάλουν μεγάλες περικοπές στους μισθούς και τα εισοδήματα των Ελλήνων δικαστών, διακινδυνεύει, όχι μονάχα την αξιοπρέπεια των δικαστικών λειτουργών, αλλά και την ίδια την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις διεκδικήσεις των δικαστών, οι οποίοι, όπως είπε, διεκδικούν αξιοπρέπεια, ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να ασκούν απερίσπαστοι το λειτούργημά τους.
Ο Α. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι ενθαρρύνει την προσπάθεια των δικαστών «να αρθεί αυτή η αίσθηση ατιμωρησίας που κυριαρχεί στους Έλληνες πολίτες, να επιστρέψει το περί δικαίου αίσθημα. Κι αυτό, βεβαίως, για να γίνει χρειάζονται σημαντικές πρωτοβουλίες και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Χρειάζεται, όμως και οι ίδιοι οι δικαστές να ασκήσουν τις δυνατότητες που απορρέουν από το ίδιο το Σύνταγμα, προκειμένου να σταθούν αρωγοί στους πολίτες εκείνους όταν κινδυνεύει από πλειστηριασμούς η ίδια η περιουσία που με κόπους έχουν αποκτήσει».
Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Β. Θάνου δήλωσε ότι είναι προφανής η διάθεση της κυβέρνησης να μειώσει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, να μειώσει το φρόνημα του δικαστή, γιατί «θεωρούμε ότι οι σχεδιαζόμενες περικοπές είναι τόσο υψηλού επιπέδου, ώστε είναι σαφές ότι τίθεται σε κίνδυνο η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και καθίσταται προβληματική και η άσκηση των καθηκόντων των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, καταβάλουν οι ίδιοι, με δικές τους δαπάνες, ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους, για να καλύπτουν τα αναγκαία για την άσκηση των καθηκόντων τους».
Η κ. Θάνου απηύθυνε έκκληση «για τελευταία φορά στην κυβέρνηση να κατανοήσει έστω και τώρα το μεγάλο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί στον ευαίσθητο χώρο της δικαιοσύνης και να υπάρξει από μέρους της μια υποχώρηση, ώστε να μπορέσει η δικαιοσύνη και πάλι να λειτουργήσει για να εξασφαλιστεί και η κοινωνική ειρήνη αλλά και να ομαλοποιηθεί γενικότερα και η κατάσταση στη δικαιοσύνη».

ΠΗΓΗ: Nooz

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το