Photo Gallery, Τοπικά

Αλληλεγγύη σε μαθήτρια

Ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου Ναπολέων Μαραϊδώνης και ο καθηγητής του 3ου Λυκείου Βόλου Χρήστος Μαστραφτσής, αναφέρθηκαν στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η μαθήτρια

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης έχουν αναλάβει εδώ και μερικές ημέρες οι καθηγητές, οι γονείς και μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου με τη συνδρομή και του 3ου Γυμνασίου, προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά μία μαθήτρια του σχολείου που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάζεται οικονομική ενίσχυση.

Στο Λύκειο έχει κινητοποιηθεί σύσσωμη η σχολική κοινότητα με το σύλλογο καθηγητών να πρωτοστατεί στην όλη προσπάθεια μέσω και της κοινοποίησης του αριθμού λογαριασμού τραπέζης, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να βοηθήσει, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί και η ΕΛΜΕ που κινείται αντίστοιχα.

Παράλληλα και οι μαθητές μεταξύ των δραστηριοτήτων τους θα διοργανώσουν και πάρτι, όπου τα χρήματα θα διατεθούν για την περίπτωση της συμμαθήτριάς τους.

Ήδη τα πρώτα χρηματικά ποσά έχουν συγκεντρωθεί, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού.

Η διευθύντρια του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου κ. Καίτη Γαρυφάλλου τόνισε πως «στο σχολείο φοιτεί μια μαθήτρια με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, η οποία μάλιστα χειρουργήθηκε και την οποία συνδράμουμε όλοι μαζί οικονομικά, όπως οι σύλλογοι καθηγητών του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου Βόλου, οι σύλλογοι γονέων αλλά και οι μαθητές. Παράλληλα, επικοινωνήσαμε και με την ΕΛΜΕ για να απευθύνει κάλεσμα στα υπόλοιπα σχολεία, ώστε να βοηθήσουν. Πήραμε μια πρωτοβουλία για να συγκεντρώσουμε χρήματα και γι’ αυτό ζητήσαμε ένα λογαριασμό τραπέζης από την οικογένεια της μαθήτριας για να καταθέσουμε το αντίστοιχο ποσό. Ήδη οι καθηγητές αλλά και οι υπόλοιποι άρχισαν να προσφέρουν χρήματα. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου Ναπολέων Μαραϊδώνης τόνισε πως «ετοιμάζουμε ένα ημερολόγιο ως μαθητές και ένα μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθεί για τη μαθήτρια. Παράλληλα, προγραμματίζουμε τη διοργάνωση ενός χριστουγεννιάτικου μπαζάρ, όπου πέρα από τα τρόφιμα, θα συγκεντρώσουμε και χρήματα τα οποία επίσης θα δοθούν για την αποκατάσταση της υγείας της συμμαθήτριάς μας, ενώ τον ίδιο προσανατολισμό θα έχει και η διοργάνωση πάρτι μετά τα Χριστούγεννα».

Ο καθηγητής του 3ου Λυκείου Βόλου Χρήστος Μαστραφτσής ανέφερε πως «έγινε μια πρωτοβουλία από συναδέλφους να μαζέψουμε από κοινού χρήματα έχοντας τη συνδρομή των μαθητών και των γονέων και να συνεισφέρουμε σε αυτό το παιδί που έχει πρόβλημα υγείας. Παρόλη την οικονομική κρίση που διέπει όλη την Ελλάδα, το να δώσεις κάτι από το υστέρημά σου και αποδεδειγμένα να πιάσει τόπο, είναι μια πολύ υγιή πρωτοβουλία».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το