Τοπικά

«Αλλαγή φρουράς» στην Αντικαρκινική

 Το νέο Δ.Σ. αναλαμβάνει το έργο της πρόληψης και της ενημέρωσης
Το νέο Δ.Σ. αναλαμβάνει το έργο της πρόληψης και της ενημέρωσης

«Αλλαγή φρουράς» στην Αντικαρκινική Εταιρεία Μαγνησίας με νέο Διοικητικό Συμβούλιο να αναλαμβάνει να συνεχίσει το σημαντικό έργο της πρόληψης και της ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο, ο οποίος πλέον καλπάζει «χτυπώντας» και άτομα της πιο νεαρής ηλικίας, όπως 35 – 40 ετών. Την ίδια στιγμή κύριο αίτημα παραμένει η επάνδρωση της Μονάδας Χημειοθεραπείας του «Αχιλλοπούλειου» και με ένα δεύτερο ογκολόγο-παθολόγο.

Χθες στο αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Παρκ» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση γνωριμίας των μελών του παρατήματος Βόλου της Αντικαρκινικής Εταιρείας με τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και βράβευσης του απερχόμενου Δ.Σ. μετά την πολυετή και πετυχημένη ενασχόλησή του.

Το νέο Δ.Σ. έχει πρόεδρο τον ογκολόγο-παθολόγο του Νοσοκομείου κ. Γιώργο Ρήγα και μέλη το χειρουργό κ. Σωτήρη Ρουσογιάννη, τον πνευμονολόγο κ. Κώστα Χρήστου και τον εκπαιδευτικό κ. Στέφανο Πίο.

Ο κ. Ρήγας τόνισε πως «επειδή ο καρκίνος είναι η μάστιγα της εποχής μας, ο ρόλος της Αντικαρκινικής Εταιρείας γίνεται όλο και πιο επίκαιρος. Σε μια περίοδο μάλιστα  που τα προγράμματα πρόληψης από την Πολιτεία βρίσκονται λόγω και της γενικότερης κατάστασης, σε στασιμότητα, η Αντικαρκινική μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο σε αυτόν τον τομέα». Αναφερόμενος στη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, υπογράμμισε πως «αποτελείται από νέους γιατρούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έχουν άμεση ή έμμεση επαγγελματική σχέση με τον καρκίνο και ζουν καθημερινά το πρόβλημα. Σκοπός είναι να διευρυνθεί το Δ.Σ. και σε άλλες κοινωνικές ομάδες εκτός δηλαδή από τους γιατρούς».

Ο κ. Ρήγας ευχαρίστησε το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο για το σημαντικό έργο που προσέφερε και τις ατέλειωτες ώρες που δαπάνησαν τα μέλη του από τον προσωπικό τους χρόνο για τον εθελοντισμό και την πρόληψη του καρκίνου, ενώ πρόσθεσε πως η δράση τους αναγνωρίζεται από όλους.

Σχετικά με τις επόμενες δράσεις της Αντικαρκινικής Εταιρείας ο κ. Ρήγας ανέφερε πως  προγραμματίζονται ενημερωτικές εκδηλώσεις για την πρόληψη από τις διάφορες μορφές του καρκίνου, ώστε οι πολίτες να έχουν όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένη ενημέρωση.

Επίσης θα επιχειρηθεί ένα πιο δυναμικό άνοιγμα στην κοινωνία μέσα από την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως θέατρο, μουσική και σε συνεργασία με άλλους φορείς. Επίσης σε επικοινωνία που έχει γίνει με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θα έρθει στο Βόλο η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας, προκειμένου να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο οι γυναίκες.

Από την πλευρά του ο τέως πρόεδρος του Δ.Σ. χειρουργός κ. Γιάννης Κωστής σημείωσε πως «προσπαθήσαμε να δώσουμε κομμάτια της ψυχής μας για την πρόληψη του καρκίνου στο Νομό. Ευχόμαστε και στο νέο Δ.Σ. να συνεχίσει την προσπάθεια αυτή ή όποια άλλη νομίσει ότι μπορεί να προγραμματίσει, και θα είμαστε κοντά όποτε μας χρειαστούν».

60 περιστατικά καθημερινά 

Η «αλλαγή φρουράς» στην Αντικαρκινική Εταιρεία Μαγνησίας γίνεται σε μια περίοδο που ο καρκίνος καλπάζει αγγίζοντας πλέον και τις νεαρότερες ηλικίες, ενώ το Νοσοκομείο παρά τις ενέργειες από τη διοίκησή του και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας παραμένει με ένα ογκολόγο-παθολόγο.

Ο κ. Ρήγας, ο μοναδικός ογκολόγος-παθολόγος του Νοσοκομείου, αντιμετωπίζει καθημερινά 60 περιστατικά είτε πρόκειται για χημειοθεραπείες, είτε για εξετάσεις αίματος, είτε για έκτακτα περιστατικά. Πολλές φορές επίσης του τηλεφωνούν οι ασθενείς από το σπίτι τους ζητώντας διάφορες συμβουλές.

Ο όγκος της εργασίας αυξάνει, ωστόσο το προσωπικό παραμένει αριθμητική στάσιμο. Η λύση θα δινόταν με την πρόσληψη μόνιμου ογκολόγου-παθολόγου. Προς το παρόν έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για αυτή την ειδικότητα.

Αλλά, ακόμη και αν προσληφθεί μέσα στον τρέχοντα μήνα, μετά από ένα χρόνο θα έχει απολυθεί, αφού η σύμβαση του επικουρικού γιατρού είναι μονοετής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το