Photo Gallery, Τοπικά

Αλλαγή σκυτάλης χθες στο «τιμόνι» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας


Τελετή παράδοσης-παραλαβής με συγκίνηση και αιχμές…


Αριστερά ο νέoς αστυνομικός διευθυντής κ. Κατσίκας και δεξιά ο απερχόμενος κ. Κιος

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, αλλά και με αιχμές από την πλευρά του αποστρατευθέντος αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας κ. Βασίλη Κιου, έγινε χθες το μεσημέρι στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στο Βόλο τελετή παράδοσης – παραλαβής. Ο νέος αστυνομικός διευθυντής κ. Δημ. Κατσίκας μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας, ειδικά τη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Στην ίδια όμως τελετή τιμήθηκε από την Αστυνομία και ένας πολίτης, ο κ. Σπύρος Γραμμάτος, για την προσφορά 31 στολών της ομάδας «Δίας». Οι αστυνομικοί μάλιστα της «Δίας» του δώρισαν μία βιτρίνα με συλλεκτικά πιστόλια μινιατούρες.

Ο Βασίλης Κιος αποχωρεί από την Αστυνομία μετά από 35 χρόνια υπηρεσία. Αποστρατεύτηκε με το βαθμό του υποστρατήγου στις πρόσφατες κρίσεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας υπηρέτησε τα τελευταία 11 χρόνια. Από το 2007 ήταν στο «τιμόνι» της τοπικής Αστυνομίας.

«Η αυλαία της υπηρεσιακής μου ζωής έπεσε. Κάποιοι έκριναν ότι είχα στερέψει και δεν μπορούσα να προσφέρω τίποτε άλλο. Να είναι καλά. Δεν πειράζει» ανέφερε -μεταξύ άλλων – αποχαιρετώντας τους συνεργάτες του στην Αστυνομική Διεύθυνση, ιδιαίτερα συγκινημένος ο κ. Κιος.

Ειδική αναφορά έκανε δημόσια – για πρώτη φορά – στη μεγάλη στήριξη που είχε από την οικογένειά του όλα αυτά τα χρόνια. «Η οικογένειά μου με στερήθηκε. Και ένα μέλος της, μετά την αποστράτευσή μου, μου υπενθύμισε τα πολύτιμα χρόνια που χάσαμε, ως οικογένεια. Που δεν κατάφερα να σταθώ, όσο θα έπρεπε και όσο θα ήθελα, στα τρία μου παιδιά…» συνέχισε ο κ. Κιος.

Και τόνισε με νόημα: «Μπορεί να μην πέτυχα όσα θα ήθελα ο ίδιος και η κοινωνία. Δεν επιτρέπω όμως σε κανέναν να πει ότι δεν δούλεψα. Πάντα ήμουν στην πρώτη γραμμή. Περάσαμε δύσκολες στιγμές. Αλλά και στιγμές χαράς στην υπηρεσία. Η ζωή, έμαθα μέσα από αυτή τη δουλειά, πως δεν μετριέται με ανάσες, αλλά με κομμένες ανάσες. Έντεκα χρόνια στο Βόλο προσπάθησα να δώσω στην κοινωνία ό,τι καλύτερο μπορούσα. Νομίζω πως σε κάποιο βαθμό κάτι κατάφερα. Το σημαντικό όμως είναι πως όλους τους κοιτάζω στα μάτια». Για την τοπική κοινωνία σημείωσε πως «οι πολίτες στάθηκαν δίπλα μας, αρκετές φορές και αυτό είναι πολύ σημαντικό». Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για το προσωπικό της τοπικής Αστυνομίας που αποχαιρέτησε με τη φράση «θα μου λείψετε». Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους στη χθεσινή τελετή φώναξαν «άξιος» και τον χειροκρότησαν αρκετές φορές. Ζήτησε από τους αξιωματικούς να στηρίξουν το έργο του νέου αστυνομικού διευθυντή κ. Δημ. Κατσίκα με στόχο την προστασία της κοινωνίας απέναντι στο έγκλημα, καθώς οι καιροί – όπως είπε – είναι πολύ δύσκολοι.

Ο απερχόμενος αστυνομικός διευθυντής μίλησε και για την κριτική των δημοσιογράφων, την οποία χαρακτήρισε τις περισσότερες φορές καλόπιστη και θετική. Αναφερόμενος στην προσφορά του κ. Γραμμάτου σημείωσε χαρακτηριστικά πως τον επισκέφθηκε πριν έξι μήνες στο γραφείο του «χωρίς να περιμένει θύματα από την ομάδα «Δίας» για να αναγνωριστεί η προσφορά της» και προθυμοποιήθηκε να προσφέρει 6000 ευρώ προκειμένου να αγοραστούν 31 χειμερινές στολές για τους αστυνομικούς της «Δίας». Ευχήθηκε η πράξη του κ. Γραμμάτου να έχει μιμητές, καθώς οι αστυνομικοί – είπε – προσπαθούν για το καλύτερο.

Για αθόρυβη, ανιδιοτελή προσφορά, από έναν απλό πολίτη, από το περίσσευμά του, μίλησε ο νέος αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας κ. Δημ. Κατσίκας αναφερόμενος στην προσφορά του κ. Γραμμάτου. Ο τελευταίος ευχαρίστησε για την τιμή και το δώρο που του έκαναν και σημείωσε πως «η προσφορά του ήταν πολύ μικρή σε σχέση με την προσφορά των αστυνομικών».

Στη συνέχεια ο κ. Κατσίκας μίλησε για την πολύχρονη προσφορά στην Ελληνική Αστυνομία του κ. Κιου και του προσέφερε τιμητική πλακέτα. Τόνισε πως η συνεργασία του με τον κ. Κιο ήταν ένα «μεγάλο σχολείο» για τον ίδιο, καθώς διδάχθηκε πολλά και σημαντικά και υποσχέθηκε πως από την πλευρά του θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας, ειδικά τη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Τούλα Κεκάτου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το