Photo Gallery, Αθλητισμός

Αλλάζει το κλίμα για Ολυμπιακό Β.

Το κλίμα για τον Ολυμπιακό Βόλου και τους Καβάλα, Ηρακλή φαίνεται να αλλάζει, μια και η νέα συμβιβαστική πρόταση για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών αρχίζει να βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Έτσι, οι πιθανότητες να τοποθετηθούν οι τρεις ομάδες στη Β’ Εθνική δείχνουν αυξημένες, παρότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν όσο περνούν οι ημέρες. Με επιστολή της η ΕΠΟ ζητά από τη Super League να πάρει θέση άμεσα. Χθες λύθηκε η συνεργασία με τους Μπάγιτς και Λιαπάκη. Φιλικά με τον Σαρακηνό και την Α.Ε. Διμηνίου θα δώσουν οι «ερυθρόλευκοι» τις επόμενες ημέρες.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Η μερική αποκατάσταση των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή αρχίζει να απασχολεί πιο ζεστά την Πολιτεία και την ΕΠΟ, που βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τις Super League και Football League προκειμένου να βρεθεί μία λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Το αίτημα της Football League για άνοδο από φέτος πέντε ομάδων στη μεγάλη κατηγορία εστάλη στη Super League, ενώ σχετική επιστολή απέστειλε και η ΕΠΟ στον συνεταιρισμό των ΠΑΕ της Α’ Εθνικής. Μάλιστα η Ομοσπονδία ζητά από τη Super League να τοποθετηθεί το γρηγορότερο δυνατόν, τονίζοντας ότι η ίδια σε δεύτερο βαθμό θα εγκρίνει όποια απόφαση και αν ληφθεί. Αν μη τι άλλο η εξέλιξη αυτή θεωρείται θετική, αφού επιχειρείται να τρέξουν οι εξελίξεις.

Βέβαια η Super League δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί χωρίς ανταλλάγματα την αύξηση των ομάδων της από 16 σε 18 και σίγουρα όχι με την άνοδο πέντε ομάδων και των υποβιβασμό τριών, όπως είναι η πρόταση της Football League.

Όμως, η συμβιβαστική λύση που έπεσε στο τραπέζι, σύμφωνα με την οποία θα ανέβουν τέσσερις ομάδες στην πρώτη κατηγορία από την οποία θα πέσουν δύο, φαίνεται να βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Σε αυτή την περίπτωση το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής της περιόδου 2013-14 θα διεξαχθεί με 18 ομάδες.

Φυσικά οι ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας θέλουν και οικονομική ενίσχυση, την οποία ήδη εξασφάλισαν οι ΠΑΕ της Β’ Εθνικής. Εδώ τη λύση αναμένεται να δώσει το υφυπουργείο Αθλητισμού, μέσω χορηγίας του ΟΠΑΠ, ώστε να καλυφθεί η διαφορά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που πλέον θα μοιράζονται σε 18 κομμάτια.

Βέβαια τα παραπάνω προϋποθέτουν την τροποποίηση των καταστατικών της Super League και της Football League, αλλά αυτό μπορεί να γίνει. Εξάλλου, πρόσφατα ο νέος πρόεδρος της Super League κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε ότι «Αν για το καλό του ποδοσφαίρου χρειαστεί να αλλάξουμε το καταστατικό, τότε θα το συζητήσουμε».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα (πιθανόν την Τρίτη), παράγοντες του υφυπουργείου Αθλητισμού και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και των Super League και Football League θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αναδιάρθρωση για να τοποθετηθούν στη Β’ Εθνική οι τρεις ιστορικές ομάδες.

Στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν τις εξελίξεις ελπίζοντας ότι Πολιτεία και ΕΠΟ δεν θα αθετήσουν ξανά την υπόσχεσή τους. Το κλίμα φαίνεται να αλλάζει και να γίνεται ευνοϊκό, αλλά η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» δεν εφησυχάζει. Γνωρίζει ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά. Ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει άμεσα και γι’ αυτό προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.

«Διαζύγιο» με δύο παίκτες

Με μία λιτή ανακοίνωση η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με δύο ποδοσφαιριστές: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές Ντέλιμιρ Μπάγιτς και Εμμανουήλ Λιαπάκη».

Ο Λιαπάκης δεν ήθελε να κάνει άλλο υπομονή από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός παραμένει στο «αέρα». Τα συμβόλαια με τους παίκτες δεν είναι σε ισχύ (θα κατατεθούν μόλις οριστικοποιηθεί η μερική αποκατάσταση της ομάδας) και έτσι ο Έλληνας μεσοαμυντικός προτίμησε να «σπάσει» τη συμφωνία που είχε κάνει με τους διοικούντες την ΠΑΕ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οδεύει προς τον Εργοτέλη.

Όσο για τον Μπάγιτς, επίσης δεν ήθελε να περιμένει άλλο, αλλά αυτό δεν πείραξε τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού. Η παρουσία του Βόσνιου στόπερ θεωρήθηκε περιττή αφού στη Β’ Εθνική (και εφόσον τοποθετηθεί εκεί η ομάδα) έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην ενδεκάδα μέχρι πέντε ξένοι.

Οι μέσοι Ογιαρμπίντε, Ντεβάλις, Μπολάτι έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία ως τώρα, κάτι που σημαίνει πως αποκτούν προβάδισμα για την ενδεκάδα. Επίσης στην ομάδα, υπάρχουν ο αμυντικός χαφ Κάσκιο και ο περιφερειακός επιθετικός Ανέτε, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε αναζήτηση δύο φορ περιοχής, που πιθανόν θα είναι αλλοδαποί.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η απόκτηση δύο στόπερ (με τον ένα να μπορεί να παίζει και ως αμυντικό χαφ, όπως ο Λιαπάκης), καθώς και δεξιού οπισθοφύλακα, ενώ δεν αποκλείεται να έλθει στην ομάδα και ένας μέσος ακόμη. Αν ικανοποιήσει ο Χρήστος Λαζαρίδης, που δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες, τότε θα καλύψει αυτός τη θέση του δεξιού μπακ.

Όπως προείπαμε στον Ολυμπιακό δεν ενοχλήθηκαν για  τη φυγή του Μπάγιτς, ενώ για τον ίδιο λόγο δύσκολα θα βρει θέση στο βασικό σχήμα ο Μανουέλ Ρόκα. Ο Γιώργος Βαζάκας δεν θέλει να …χαραμίσει μία θέση ξένου για τερματοφύλακα και γι’ αυτό αποκτήθηκε ο έμπειρος Θόδωρος Γκίτκος που θα αποτελέσει την πρώτη επιλογή για κάτω από τα δοκάρια.

Στο μεταξύ, δύο προπονήσεις έγιναν χθες στην Πορταριά με τον Σπύρο Γόγολο να μην μετέχει διότι αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στο μάτι του. Μάλιστα χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο του Βόλου για εξετάσεις, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Κλείστηκαν τα πρώτα φιλικά

Ο Ολυμπιακός έκλεισε και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια που θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Πορταριάς. Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Κυριακή 26 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα, οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τον Σαρακηνό, ενώ την Τετάρτη 29/8, επίσης στις 18.00 θα παίξουν με την Α.Ε. Διμηνίου. Οι δύο αντίπαλοι του Ολυμπιακού μετέχουν φέτος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΘ

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το