Τοπικά

«Ακύρωσε» στην πράξη την επιχειρησιακή σύμβαση η Χαλυβουργία

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

Σε μια άνευ προηγουμένου μονομερή αναθεώρηση της επιχειρησιακής σύμβασης που λήγει σε δύο μήνες, έχει προχωρήσει από την έναρξη της εφαρμογής της η εταιρεία Χαλυβουργία Ελλάδας καθώς με δίμηνες παρατάσεις στις περικοπές αποδοχών, έχει επιτευχθεί σημαντική υποχώρηση των μισθών από τα επίπεδα που είχαν συμφωνηθεί πριν ένα χρόνο περίπου στην επιχειρησιακή σύμβαση.

Με νέο αίτημά της η εταιρεία ζητεί νέα δίμηνη παράταση της μείωσης αποδοχών κατά 14% και μία ημέρα εκ περιτροπής εργασία στο δίμηνο εφαρμογής, δηλαδή Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων έχει συγκαλέσει Γενική Συνέλευση στις 2.30 μ.μ. σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για το ακριβές περιεχόμενο της νέας πρότασης της εργοδοσίας και να ψηφίσουν αν αποδέχονται τη νέα παράταση στις ψαλιδισμένες αποδοχές τους ή όχι.

Το δίλημμα που θέτει, σύμφωνα με πληροφορίες και πάλι η εταιρεία, είναι ότι σε περίπτωση που το προσωπικό δεν αποδεχτεί τη μείωση 14%, τότε θα εφαρμοστεί εκ περιτροπής εργασία δύο εβδομάδων, στην ουσία μείωση 50% των αποδοχών ενώ δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το