Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Ακτήμονες Κάρλας κατά Δημάρχου Ρήγα Φεραίου

 

Τη συνδρομή του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο δικαστικό τους αγώνα με τον ορισμό των πληρεξούσιων δικηγόρων του Δήμου ζητούν οι ακτήμονες της λίμνης Κάρλας

 

«Δεν είμαστε «αντικείμενο» πολιτικής εκμετάλλευσης», τονίζουν

 

 

Τη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου και της Δημάρχου κ. Ελένης Λαΐτσου στο δικαστικό τους αγώνα με τον ορισμό των πληρεξούσιων δικηγόρων του Δήμου ζητούν με παρέμβασή τους τα μέλη της Ένωσης Θιγομένων Δικαιούχων Ακτημόνων και Κτηνοτρόφων πρώην λίμνης Κάρλας. Παράλληλα, σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να γνωρίζει καλά η κ. Δήμαρχος ότι οι ακτήμονες και κτηνοτρόφοι της λίμνης Κάρλας δεν είναι «αντικείμενο» πολιτικής εκμετάλλευσης».

 

 

Η Ένωση ιδρύθηκε το 2000 και αριθμεί 2.300 μέλη και πλέον αρχηγούς ισάριθμων οικογενειών που χαρακτηρίζονταν επί σειρά ετών με αποφάσεις των εκάστοτε Νομαρχιών δικαιούχοι ακτήμονες και όλοι τους είναι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Στεφανοβικείου, Ριζομύλου, Καναλίων, Κερασιάς, Κεραμιδίου και οικισμού Βενέτου Κεραμιδίου Μαγνησίας του ήδη Δήμου Ρήγα Φεραίου και των Γλαφυρών του Δήμου Βόλου.

«Μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στον τοπικό Τύπο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Ένωσης «την επόμενη ημέρα ακριβώς, αλλά και στις 21-8-2011 εμφανίστηκε η αξιότιμη κ. Δήμαρχος Ρ. Φεραίου Ελένη Λαΐτσου και φέρεται ότι αναζητά η Δημοτική Αρχή κοινή γραμμή δράσης με τους θιγομένους με τους οποίους και ασφαλώς υποτίθεται ότι ήλθε σε επικοινωνία. Τα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα του Τύπου κατά τα οποία φέρεται ότι η Δημοτική Αρχή συνεργάζεται με τους θιγομένους ακτήμονες και κτηνοτρόφους της Κάρλας, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της κοινωνικής αποκατάστασής μας, το οποίο εκκρεμεί στις αίθουσες των Ελληνικών και τώρα Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων και πέρασαν ήδη 11 χρόνια από τότε, τα διαψεύδουμε κατηγορηματικά.

Πρέπει να γνωρίζει καλά η κ. Δήμαρχος ότι οι ακτήμονες και κτηνοτρόφοι της λίμνης Κάρλας δεν είναι «αντικείμενο» πολιτικής εκμετάλλευσης. Επίσης πρέπει να ξέρει ότι καμία Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Κάρλας (δήμαρχος για δύο 4ετίες κ. Αθ. Παπαδήμας και δήμαρχος για μία 4ετία κ. Νικ. Αντωνάκης), ούτε οι βουλευτές του Ν. Μαγνησίας (μερικοί των οποίων ήταν και υπουργοί) από το έτος 2000 που μας έδιωξαν χωρίς την παραμικρή αποζημίωση από το χώρο που εμείς ζούσαμε τις οικογένειές μας και στον οποίο σήμερα γίνεται η λίμνη, μέχρι και σήμερα ενδιαφέρθηκαν για μας και μας άφησαν να στραφούμε όπως είναι φυσικό και επόμενο στη δικαστική δικαίωσή μας. Αν επιθυμεί η κ. Δήμαρχος και έχει το σθένος και τη δύναμη να βοηθήσει το δικαστικό μας αγώνα κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ας το κάνει ορίζοντας τους πληρεξούσιους δικηγόρους του Δήμου να κάνουν  δικαστική παρέμβαση υπέρ εμάς ενώπιον των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, αλλά και να έρθει σε πραγματικό διάλογο με μας και τους νομικούς μας παραστάτες για να κατανοήσει από κοντά το τι είναι η κοινωνική αποκατάσταση και τι αποτέλεσμα θα φέρει εφόσον υλοποιηθεί για την ανάπτυξη των παρακάρλιων χωριών και όχι να παραπληροφορεί τους ακτήμονες και κτηνοτρόφους διά του Τύπου, δίνοντας ελπίδες σ’ αυτούς.

Ήδη από το Μάρτιο του 2001 έχουμε ασκήσει 120 αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου, οι περισσότερες των οποίων αφού εκδικάστηκαν από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και Εφετείο Αθηνών, εκκρεμούν ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας. Προηγουμένως δε είχαμε απευθυνθεί ανεπιτυχώς στα αρμόδια Υπουργεία και στις Τοπικές Αρχές και Φορείς.

Για τη μία υπόθεση κτηνοτρόφου εκδόθηκε απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία αναγνωρίζεται η παράβαση από το Ελληνικό Κράτος των άρθρων 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και διατάχθηκε όπως το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει στον προσφεύγοντα χρηματικό ποσό ως ηθική βλάβη για την ταλαιπωρία που υπέστη από την όλη διαδικασία των Ελληνικών Δικαστηρίων. Η απόφαση αυτή είναι η πρώτη για τους ακτήμονες και κτηνοτρόφους της Κάρλας, είναι ιστορική και σίγουρα αποτελεί σταθμό μια και οι δικαστικοί αγώνες μεταφέρονται από «εντός των συνόρων» στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καινούργια πεζογέφυρα στον Αη Γιάννη (ΧΑΝΘ), ετοιμάζεται και η νέα τοξωτή

Συνεχίζονται σε διάφορα σημεία του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου οι αποκαταστάσεις υποδομών με την Δημοτική…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Προσφορές για την απευθείας ανάθεση εργασιών εκρίζωσης δέντρων από τον Δ. Βόλου

Η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου προτίθεται να αναθέσει εργασίες εκρίζωσης (αφαίρεσης ριζικού συστήματος) δένδρων.…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Έκλεψε χαλκοσωλήνες από οικοδομή και κατέληξε στη φυλακή

  Ποινή φυλάκισης 12 μηνών εκ των οποίων θα εκτίσει τους τέσσερις, επιβλήθηκε σε 23χρονο…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση για τον 40χρονο που βρέθηκε νεκρός στα Πευκάκια

Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί η ιατροδικαστική εξέταση που θα "ρίξει φως" στον χρόνο και στον…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Καταδικάστηκε 55χρονος που παρίστανε τον επιστήμονα με πλαστά πτυχία

Διοργάνωνε διαλέξεις και σεμινάρια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπου μιλούσε για την ευεξία των…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σχολεία: Έτσι θα είναι τα lockers που θα αφήνουν τα κινητά τους οι μαθητές

Σε lockers, δηλαδή ειδικά ντουλαπάκια, θα αφήνουν τα κινητά τους τηλέφωνα οι μαθητές όπως ανακοίνωσε…

19 Σεπτεμβρίου 2024