Κατηγορίες: Τοπικά

«Ακέφαλο» το Νοσοκομείο Βόλου

«Ακέφαλο» μένει ουσιαστικά το Νοσοκομείο Βόλου, καθώς ο αναπληρωτής διοικητής και εκτελών χρέη διοικητή κ. Γιάννης Ντόκος αποχώρησε λαμβάνοντας δεκαήμερη άδεια και αναμένεται να επιστρέψει στο Κοτλιμπάνειο Νοσοκομείο Λάρισας, όπου βρίσκεται η οργανική του θέση. Το ΦΕΚ αποχώρησης του κ. Ντόκου έχει εκδοθεί και περίπου 20 ημέρες.

Χωρίς διοικητή και αναπληρωτή διοικητή βρίσκεται το «Αχιλλοπούλειο», με αποτέλεσμα να προκύπτει πρόβλημα διοικητικής λειτουργίας. Το ζήτημα θα παραμένει ανοικτό, μέχρι να τοποθετηθεί ο νέος διοικητής και αναπληρωτής διοικητής, καθώς το Νοσοκομείο Βόλου δικαιολογεί δύο θέσεις. Ως γνωστόν τον περασμένο Μάρτιο αποχώρησε ο διοικητής κ. Ζαχαρόπουλος. Για τρεις περίπου μήνες χρέη διοικητή εκτελούσε ο αναπληρωτής διοικητής κ. Γιάννης Ντόκος. Πριν 20 περίπου ημέρες εκδόθηκε το ΦΕΚ της αποχώρησής του από τη θέση αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΦΕΚ δεν του κοινοποιήθηκε. Ωστόσο ο ίδιος θεωρούσε ότι δεν μπορεί να παραμένει άλλο σε μια θέση από την οποία είχε εκδοθεί ΦΕΚ αποχώρησης. Από σήμερα ο κ. Ντόκος λαμβάνει δεκαήμερη άδεια, ενώ, όπως όλα δείχνουν, με τη λήξη της θα επιστρέψει στην οργανική θέση που κατέχει στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως για όσο διάστημα δεν υπάρχουν διοικητής και αναπληρωτής διοικητής, τα καθήκοντα αυτά εκτελούνται σε ένα βαθμό από τους διευθυντές της ιατρικής και της διοικητικής υπηρεσίας.

Το ερώτημα, πλέον, είναι πότε θα τοποθετηθούν οι νέοι διοικητές. Η αναμονή είναι μεγάλη, ενώ το υπουργείο Υγείας έχει καθυστερήσει την όλη διαδικασία. Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν πως οι νέοι διοικητές και αναπληρωτές θα ανακοινώνονταν στα μέσα Μαΐου. Φτάνουμε, όμως, στα τέλη Ιουνίου και τίποτα δεν έχει γίνει. Κάποιες πληροφορίες ανέφεραν πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το συνέδριο της Ν.Δ.

Το σίγουρο είναι πως το «Αχιλλοπούλειο» έχει άμεση ανάγκη από την τοποθέτηση ενός νέου διοικητή, προκειμένου να υπάρξει και μια πιο σθεναρή αντιμετώπιση των προβλημάτων με το πιο οξυμένο να είναι η έλλειψη γιατρών.

Φ.Σ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

“Ελεύθερη της νόσου παρέμεινε η Μαγνησία”- Εξέλιξη της επιζωοτίας της Πανώλης των Μικρών Μηρυκαστικών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής, ενημερώνει όλους τους κτηνοτρόφους και τους πολίτες της Περιφέρειας Θεσσαλίας ότι μετά…

8 Οκτωβρίου 2024

Eπιστολή από τον Εμπορικό Σύλλογο για την άρση ευθύνης & επιβολής προστίμων σε λιανεμπόρους κατά δειγματολειπτικό έλεγχο από το Γενικό Χημείο του Κράτους

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου σε συνέχεια της συνάντησης του Προέδρου ΕΣΒ, κου Οντόπουλου Απ. με…

8 Οκτωβρίου 2024

Οι όμιλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ της υδατοσφαίρισης γυναικών

Ολυμπιακός και Άλιμος ΝΑΣ βρέθηκαν στον ίδιο (Γ’ ) όμιλο κατά τη κλήρωση των ομίλων…

8 Οκτωβρίου 2024

Εντατικές εργασίες στην οδό Λαρίσης – Κοπάνας : Το έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται το έργο της ενίσχυσης του δικτύου ομβρίων υδάτων στην οδό Λαρίσης.…

8 Οκτωβρίου 2024

Κακουργηματική δίωξη για τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, τον χειριστή του παιχνιδιού και τον μηχανικό

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας για τον θάνατο του 19χρονου από τη Βέροια, σε λούνα…

8 Οκτωβρίου 2024