Photo Gallery, Αθλητισμός

Αισιοδοξία στον Ρήγα Φεραίο

Στο Βελεστίνο θεωρούν ότι η ομάδα έχει τις δυνατότητες να φτάσει ψηλά

Ικανοποίηση επικρατεί στο στρατόπεδο του Ρήγα Φεραίου για τη νίκη επί του Ανδρούτσου Γραβιάς που ήταν και η δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Οι Βελεστινιώτες ανέβηκαν στην 4η θέση του 4ου ομίλου, έχοντας μάλιστα κάνει και το ρεπό τους και είναι λογικό να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. «Αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό τότε οι πιθανότητες να καταλάβουμε μία από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στη Γ’ Εθνική θα είναι μεγάλες» τόνισε χαρακτηριστικά στη «Θ» ο αρχηγός της ομάδας Χρήστος Σπαθής. 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Τρεις πολύτιμους βαθμούς προσέθεσε στο ενεργητικό του ο Ρήγας Φεραίος μετά την επιτυχία του επί του Ανδρούτσου Γραβιάς για το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Οι Βελεστινιώτες πέτυχαν το στόχο τους τον οποίο συνδύασαν με εξαιρετική εμφάνιση, ενώ κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι αν προσθέσουμε σε αυτά του πρωταθλήματος με Αμπελωνιακό και Α.Ε. Λεονταρίου και αυτό με τον Εθνικό Βόλου για το κύπελλο της ΕΠΣΘ.

Η επιτυχία επί του Ανδρούτσου αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα της Γραβιάς διατηρούσε το αήττητο μέχρι την Κυριακή στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, ήταν απόλυτα δίκαιη όπως δήλωσε στη «Θ» ο αρχηγός του Ρήγα Χρήστος Σπαθής:

«Στον αγώνα της Κυριακής κάναμε πολύ καλή εμφάνιση και κερδίσαμε δίκαια. Μπήκαμε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο διότι θέλαμε πάρα πολύ τους τρεις βαθμούς. Επιβάλαμε τον ρυθμό μας και χάσαμε ευκαιρίες, ενώ περιορίσαμε αισθητά τα ατού των αντιπάλων μας που ουσιαστικά δεν πάτησαν την περιοχή μας. Τελικά οι προσπάθειές μας ευοδώθηκαν στο β’ ημίχρονο, όπου καταφέραμε να σκοράρουμε μετά από μία καλή συνεργασία των ποδοσφαιριστών. Από κει και πέρα θα έλεγα ότι δεν απειληθήκαμε καθόλου, αφού κλείσαμε τους διαδρόμους προς την εστία μας».

Ο 24χρονος πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής (συνήθως χρησιμοποιείται στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, ενώ μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως στόπερ, όσο και στη μεσαία γραμμή) σχολίασε και το ότι η ομάδα κράτησε για μία ακόμη φορά απαραβίαστη την εστία της:

«Το ότι δεν δεχόμαστε γκολ οφείλεται στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία που έχουμε ως ομάδα. Αυτή ξεκινά από τον τερματοφύλακα, αλλά δεν σταματά στους αμυντικούς. Πολλή καλή δουλειά κάνουν τα χαφ, καθώς και οι επιθετικοί που πιέζουν ψηλά, ενώ γενικότερα δουλεύουμε πολύ πάνω στις αλληλοκαλύψεις. Έτσι, ακόμη και αν κάποιος αμυντικός βρεθεί εκτός θέσεις, το κενό του στα μετόπισθεν θα καλυφθεί από παίκτη της μεσαίας γραμμής και ούτω καθ’ εξής.

Επίσης δίνουμε μεγάλη προσοχή στα στημένα. Στο πρώτο μας παιχνίδι στην Καρδίτσα χάσαμε με δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο σε τέτοιου είδους φάσεις, αλλά το πάθημα μας έγινε μάθημα. Πλέον είμαστε πιο προσεκτικοί και οι αντίπαλοι δυσκολεύονται ιδιαίτερα για να μας πάρουν έστω μία κεφαλιά».

Τέλος, για το αν μπορεί ο Ρήγας να κατακτήσει μία από τις θέσεις που θα οδηγήσουν στην Γ’ Εθνική με τη νέα μορφή που θα πάρει τη σεζόν 2013-14 ο Χρήστος Σπαθής είπε: «Ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσες ομάδες θα συμμετάσχουν του χρόνου στην ενοποιημένη Γ’ Εθνική και γι’ αυτό κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρώτα θέλουμε να αξιοποιήσουμε τον παράγοντα έδρα και γι’ αυτό μας ευχαριστεί το ότι έχουμε κάνει το «δύο στα δύο» μέσα στο Βελεστίνο. Από κει και πέρα θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε και όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στους εκτός έδρας αγώνες.

Το φετινό πρωτάθλημα είναι μικρό σε διάρκεια με λίγες αγωνιστικές . Κάθε λάθος στοιχίζει και γι’ αυτό οφείλουμε να δίνουμε πάντα τον καλύτερο εαυτό μας. Προσωπικά πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό τότε οι πιθανότητες να καταλάβουμε μία από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στη Γ’ Εθνική θα είναι μεγάλες».

Φιλική επιτυχία επί της

ομάδας Νέων της Νίκης

Φιλικό αγώνα με την ομάδα Νέων της Νίκης έδωσε ο Ρήγας Φεραίος στο γήπεδο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στον Ξηριά. Οι Βελεστινιώτες ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους και επιβλήθηκαν με 4-1.

Ο προπονητής του Ρήγα Λάκης Μπακάλης χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστές που έχουν μικρότερο ή και καθόλου χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα και έμεινε ευχαριστημένος από την αγωνιστικότητά τους. Εκείνο όμως που τον ικανοποίησε περισσότερο είναι η συμμετοχή στο παιχνίδι των προερχόμενων από σοβαρούς τραυματισμούς Δημήτρη Βογιατζή και Θανάση Μπλέτσα. Οι δύο παίκτες έδειξαν ότι βρίσκονται στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση και έτσι θα αποτελέσουν δύο ακόμη αξιόπιστες λύσεις στη μεσαία γραμμή εν όψει των επόμενων υποχρεώσεων της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι για την ομάδα του Βελεστίνου δύο γκολ σημείωσε ο Δημήτρης Γάρος και από ένα οι Μάνος Πάσχος και Μάριος Γκοντόλος. Η σύνθεση του Ρήγα ήταν η κάτωθι: Μπουρίτας, Κλώθος, Ρουκάς, Κόκκας, Ρέβης, Βογιατζής, Χατζηαθανασίου, Μπλέτσας, Πάσχος, Γκοντόλος, Γάρος ενώ χρησιμοποιήθηκαν και οι Χατζηγεωργίου, Γκουγιάνος, Κουλόλι. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το