Αθλητισμός

Αισιοδοξία στον Ολυμπιακό Β. για νίκη στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στα Ψαχνά

Ο Ολυμπιακός Β. αντιμετωπίζει αύριο τον τοπικό Ηρακλή, με στόχο τους τρεις βαθμούς

Για την Χαλκίδα αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι ο Ολυμπιακός Βόλου, εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Ηρακλή Ψαχνών, για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League. Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, να σημειώσουν δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και να «φρενάρουν» την πορεία του Ηρακλή, ο οποίος παραμένει για 13 παιχνίδια αήττητος. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση του κόσμου του Ολυμπιακού, καθώς στα Ψαχνά οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων τους.

Η νίκη της περασμένης αγωνιστικής επί του Εργοτέλη και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου (έπεται μάλιστα και συνέχεια) έχουν δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στον κόσμου της ομάδας. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό και υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία στους ποδοσφαιριστές για νίκη επί του Ηρακλή.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος φροντίζει καθημερινά να μιλά με τους παίκτες του για το τι πρόκειται να συναντήσουν στο αυριανό παιχνίδι, καθώς ο αντίπαλός τους είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα, η οποία αμύνεται σωστά και βρίσκει τρόπους και φτάνει στο γκολ. Μπορεί ο Ηρακλής Ψαχνών να μην έχει παίκτες μεγάλα ονόματα, έχει δημιουργήσει, ωστόσο, ένα σύνολο δυνατό και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχει να χάσει από τις 8 Οκτωβρίου, από τον Εργοτέλη εντός έδρας.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει σαφώς πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όμως αυτό θα πρέπει να το δείξουν και μέσα στο γήπεδο. Στις τελευταίες προπονήσεις οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν πάνω στην τακτική στην οποία θα εφαρμόσουν στο παιχνίδι, δίνοντας βαρύτητα στις στημένες φάσεις. Τα περισσότερα από 11 τέρματα που έχει σημειώσει φέτος η ομάδα προήλθαν από στημένες φάσεις και ίσως αποδεχθεί αρκετό για τον Ολυμπιακό ένα χτύπημα κόρνερ η μία εκτέλεση φάουλ για να φτάσει στο γκολ και να πάρει τη νίκη.

Στην περίπτωση που το βολιώτικο συγκρότημα φύγει από τα Ψαχνά με τους τρεις βαθμούς θα βρεθεί σίγουρα, μετά από αρκετές αγωνιστικές, στην πρώτη επτάδα του πρωταθλήματος. Κι αν τότε που ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο γκρουπ των πρωτοπόρων αποδείχθηκε πως  δεν ήταν έτοιμος για να παραμείνει ψηλά, τώρα με τις προσθήκες που έχουν γίνει στο ρόστερ, αλλά και με την περαιτέρω ενίσχυση που θα υπάρξει στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, ο Ολυμπιακός βάζει πλώρη για πολύ ψηλά.

Με «τρίποντο» επί του Ηρακλή ο Ολυμπιακός θα φτάσει τους 24 βαθμούς και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος θα κληθεί να δώσει τρία ματς στο Πανθεσσαλικό (με Απόλλωνα Σμύρνης, Πιερικό και Καλλονή) και ένα εκτός έδρας, με Ηρακλή στο «Καυταντζόγλειο». Αν καταφέρει και αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα, τότε σύντομα θα δούμε τους «ερυθρόλευκους» να φιγουράρουν στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας.

«Παίζονται» δύο θέσεις

Οι πολλές εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν σε όλες τις θέσεις, δημιουργούν ευχάριστο «πονοκέφαλο» στον προπονητή του Ολυμπιακού, Σούλη Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν έχει ακόμη πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για ορισμένες θέσεις στην ενδεκάδα.

Το δελτίο του Θανάση Κωστούλα εκδόθηκε από την ΕΠΟ και έτσι ο έμπειρος αμυντικός θα συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου. Παραμένει, ωστόσο, το πιθανότερο είναι να μην ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, από τη στιγμή που θα έχει μόλις τέσσερις προπονήσεις με την ομάδα. Το πιθανότερο είναι ο Θανάσης Κωστούλας να καθίσει στον πάγκο. Στην αποστολή θα συμπεριληφθεί για πρώτη φορά και ο Δημήτρης Πετκάκης.

Αλλαγές στην άμυνα, σε σχέση με τον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Εργοτέλη, δεν πρόκειται να υπάρξουν. Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να αγωνιστεί ο Γκίτκος, ενώ στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα θα αγωνιστεί ο Καρράς. Το αριστερό άκρο της άμυνας αναμένεται να καλύψει ο Κατσιαρός. Οι δύο στόπερ θα είναι οι Γόγολος και Γκότοβος . Στη μεσαία γραμμή απόντος του τιμωρημένου Θανάση Πινδώνη, οι δύο αμυντικοί χαφ θα είναι οι Μπολάτι και Τσιάτσιος. Στη δεξιά πτέρυγα θα αγωνιστεί ο Μπρέσκα και στην αριστερή ο Ογιαρμπίντε. Εκτός και αν οι «ερυθρόλευκοι» παίξουν με τρία κεντρικά χαφ, οπότε στην περίπτωση αυτή θα παίξει στον άξονα ο Στογιάνοφ, ο Μπολάτι θα βοηθά από τα αριστερά και θα μείνει εκτός ο Ογιαρμπίντε. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Γενγκά και Σολάκης. Ο τελευταίος, πάντως, χθες δεν προπονήθηκε καθώς υπέφερε από γαστρεντερίτιδα. Στην περίπτωση που ο Σολάκης δεν μπορέσει να αγωνιστεί, τη θέση του στην επίθεση θα πάρει ο Μπακαγιόκο.

Θυμίζουμε, πως εκτός από τον Πινδώνη τιμωρημένος είναι και ο Αντόνιο Ανιέτε.

Δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι ετοιμάζονται να μεταβούν στην Εύβοια με τα δικά τους Ι.Χ. από τη στιγμή που δεν θα υπάρξει οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων. Οι ιθύνοντες του Ηρακλή έχουν μεριμνήσει να υπάρξει ειδικό εκδοτήριο έξω από το γήπεδο των Ψαχνών, από το οποίο θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια του αγώνα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού.

Χαμηλούς τόνους κρατούν στον Ηρακλή

Χαμηλούς τόνους κρατούν στον Ηρακλή Ψαχνών, εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Βαζάκας θα βρεθεί αντίπαλος της πρώην του ομάδας και ο ίδιος αποφεύγει τις δηλώσεις πριν από το παιχνίδι. Αυτό που φροντίζει είναι να προετοιμάζει τους παίκτες του για το ματς με τον Ολυμπιακό με στόχο η ομάδα του να συνεχίσει το αήττητο σερί των 13 αγωνιστικών.

Ο Ιβάν Γέσιτς μπήκε στο πρόγραμμα των προπονήσεων, προπονήθηκε και χθες κανονικά και θα βρίσκεται στην αποστολή, ενώ δεν αποκλείεται μάλιστα να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα. Θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Πλάτανος, ενώ εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ο Χρήστος Μήτσης.

Συμφωνία με Καπετάνο

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Κώστας Καπετάνος έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, καθώς είχε νέα συνάντηση με τους ανθρώπους της ομάδας και οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε όλα. Ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους» μόλις εκδικαστεί η προσφυγή του, την προσεχή Δευτέρα 21 Ιανουαρίου. Θα πρέπει πρώτα να μείνει ελεύθερος από τον Άρη και στη συνέχεια θα βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του προσφέρει ο Ολυμπιακός.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποκτηθεί ένας ακόμη μεσοεπιθετικός και θα κλείσουν οι μεταγραφικές κινήσεις των «ερυθρολεύκων».

Με Επανομή σήμερα οι Νέοι

Την Αναγέννηση Επανομής υποδέχονται σήμερα στις 15.00 οι Νέοι του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος Νέων της Football League. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο ΕΑΚ του Βόλου, με τους παίκτες του Κώστα Σταματίου να αισιοδοξούν στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το