Photo Gallery, Αθλητισμός

Αισιοδοξία παρά τα προβλήματα

Υπάρχει στον Ολυμπιακό Β. εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Άρη

Η αναμέτρηση της Κυριακής με τον Άρη απασχολεί όλους στον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» με θετικό αποτέλεσμα στο «Κλ. Βικελίδης» οριστικοποιούν την συμμετοχή τους στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ και γράφουν ιστορία. Βέβαια, το έργο τους μόνο εύκολο δεν θα είναι, από τη στιγμή που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εκτός έδρας μια ομάδα που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τις τελευταίες αγωνιστικές, και το κυριότερο παίζοντας με πάρα πολλές απουσίες. Επτά παίκτες του βασικού κορμού δεν θα αγωνιστούν, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή των ποδοσφαιριστών του Μάκη Κατσαβάκη.

Παρά τα προβλήματα, οι παίκτες του Ολυμπιακού δηλώνουν αισιόδοξοι ότι μπορούν να σταθούν «όρθιοι» απέναντι στον Άρη, ο οποίος παίζει το τελευταίο του «χαρτί», προκειμένου να έχει ελπίδες την τελευταία αγωνιστική στο κυνήγι της κατάκτησης της 5ης θέσης.

Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στο «Κλ. Βικελίδης» με άμυνα ανάγκης, από τη στιγμή που οι Σανκαρέ, Ντολεζάι, Ζαραδούκας και Σέλεζι είναι τιμωρημένοι. Έτσι, οι Ψυχογιός και Ρόκας θα κληθούν να καλύψουν τις θέσεις των πλάγιων μπακ (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), ενώ παρτενέρ του Τομάς στο κέντρο της άμυνας θα είναι εκτός απρόοπτου – ο Βαγγέλης Γκότοβος. Ο νεαρός αμυντικός αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς δεν έχει παίξει φέτος σε κανένα επίσημο παιχνίδι, είτε για το πρωτάθλημα, είτε για το Κύπελλο Ελλάδος.

Από εκεί και πέρα, προβλήματα υπάρχουν και στο χώρο της μεσαίας γραμμής, μια και θα απουσιάσουν οι τραυματίες Άλβαρεζ και Μόνχε, με τον Τικάο να ετοιμάζεται να πάρει φανέλα βασικού. Ο Βραζιλιάνος μέσος, πιθανότατα, μαζί με τον Μητρόπουλο θα αποτελέσουν τα δύο αμυντικά χαφ του Ολυμπιακού, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα αναμένεται να πάρει και ο Ακόστα. Σίγουρη είναι η συμμετοχή των Μπρέσκα και Ουμπίντες, ενώ στην επίθεση θα ξεκινήσει ένας εκ των Μαρτίν, Σολάκη.

Στη χθεσινή προπόνηση δεν έλαβαν μέρος ο Λέαντρο Άλβαρεζ, ο οποίος έκανε θεραπεία και στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει ατομικό πρόγραμμα. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων», αν όλα πάνε καλά, θα είναι σε θέση να βοηθήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Όσο για τον Μόνχε, βρίσκεται με άδεια στην Αργεντινή για προσωπικό του ζήτημα και αναμένεται στο Βόλο την προσεχή Δευτέρα. Ούτως ή άλλως, πάντως, ο 29χρονος μεσοεπιθετικός δεν υπολογίζεται από την τεχνική ηγεσία, λόγω του τραυματισμού του.

Σεντ Ετιέν για

Γιακούποβιτς

Έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα και να μετακομίσει στο σαμπιονά είναι ο Έλντιν Γιακούποβιτς. Ο Ελβετός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του ειδικά τη Σεντ Ετιέν, η οποία ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση στον Ολυμπιακό Βόλου, προκειμένου να εντάξει τον Γιακούποβιτς στο δυναμικό της.

Ο 27χρονος γκολκίπερ βρίσκεται υπό παρακολούθηση από τους «στεφανουά» εδώ και αρκετό διάστημα, με τη γαλλική ομάδα να κινείται, πλέον, για την απόκτησή του.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για τον Γιακούποβιτς υπάρχει και από την Ισπανία, με τις Χετάφε και Σεβίλλη να εξετάζουν την περίπτωση απόκτησής του. Δεν αποκλείεται, πάντως, για τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να κινηθεί και ο Ολυμπιακός Πειραιώς, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση τερματοφύλακα, καθώς ο Αντώνης Νικοπολίδης πρόκειται να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Θα πρέπει να τονίσουμε, πως ο Γιακούποβιτς δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό Βόλου μέχρι το καλοκαίρι του 2013, ενώ υπάρχει και ρήτρα στο συμβόλαιο, η οποία ξεπερνά τις 500.000 ευρώ. Πράγμα που σημαίνει, πως όποια ομάδα ενδιαφέρεται να εντάξει στο δυναμικό της τον 27χρονο γκολκίπερ θα πρέπει πρώτα να τα βρει με τον Ολυμπιακός Βόλου στο οικονομικό.

Επίσης, στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ομάδων βρίσκεται τόσο ο Χαλίφα Σανκαρέ, όσο και ο Χαβιέ Ουμπίντες.

Ο Άρης

Στις προπονήσεις επέστρεψαν χθες οι ποδοσφαιριστές του Άρη μετά το προχθεσινό ρεπό, ξεκινώντας ουσιαστικά την προετοιμασία για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Τα απρόοπτα δεν έλειψαν, αφού για διαφορετικούς λόγους ο Σέρχιο Κόκε και ο Χρήστος Βανγκέλι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Ο αρχηγός των «κίτρινων» ένιωσε ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί ενώ ο 26χρονος αμυντικός αντιμετώπισε πρόβλημα στον έσω πλάγιο του γονάτου.

Το δικό του πρόγραμμα ενδυνάμωσης και αποκατάστασης ακολουθεί ο Μιχάλης Σηφάκης ενώ ο Σάκης Πρίττας ξεκίνησε την αποθεραπεία του μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και χωρίς ενοχλήσεις μπήκαν οι Μπομπαντίγια, Μενδρινός (είχε υποστεί μία διάταση την Κυριακή) και Τσεζνάουσκις. Εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει την Κυριακή ο Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, ενώ θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Ρικάρντο Φατί και Νέρι Καστίγιο.

Γιορτή το ματς

με Παναθηναϊκό

Η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί τον κόσμο της να βρεθεί στο Πανθεσσαλικό για τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της περιόδου, αυτόν με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα αποφάσισε να ορίσει γενική είσοδο 10 ευρώ για τους άνδρες και 5 ευρώ για τις γυναίκες και τα παιδιά. Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζεται πως δεν θα δοθούν εισιτήρια στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου μετατρέπει σε ποδοσφαιρική γιορτή την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός και προσκαλεί όλους τους φιλάθλους κοντά της.

Επιβραβεύοντας τη στήριξή τους, στον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός ορίζει γενική είσοδο 10 ευρώ (5 ευρώ γυναικείο-παιδικό), ώστε να μπορούν όλοι να βρεθούν κοντά στον Ολυμπιακό Βόλου και να χειροκροτήσουν την ομάδα μας, που μας έκανε τόσο περήφανους με την παρουσία της και τις επιτυχίες της στο πρωτάθλημα της Super League.

Επίσης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν θα διαθέσει εισιτήρια στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για το συγκεκριμένο αγώνα και τους παρακαλεί να μη προσέλθουν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, διότι δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το